reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

reklama
Jak sex był dzień po owulacji to tak 😁 8dpo znaczy 8 dzień po owulacji, czyli testy owu były pozytywne to następny dzień owulacja i znów następny to 1dpo 😁
na szczęście w tym cyklu nie wyłapałam owu, testy przez 5 dni pokazywały dosłownie biel (przez chwile się zastanawiałam czy z rozpędu nie siknelam na ciążowy 😂) więc jestem usprawiedliwiona z tym wcześniejszym testowaniem 🙈

Do dziewczyn które już są mamusiami: czy w szczęśliwym cyklu miałyście ból piersi po owulacji tak jak w każdym innym cyklu? Jestem po prostu ciekawa czy ból piersi pojawia się tylko wtedy kiedy do zapłodnienia nie dojdzie i wzrasta progesteron? Czy w ogóle nie szukać korelacji?

na szczęście w tym cyklu nie wyłapałam owu, testy przez 5 dni pokazywały dosłownie biel (przez chwile się zastanawiałam czy z rozpędu nie siknelam na ciążowy 😂) więc jestem usprawiedliwiona z tym wcześniejszym testowaniem 🙈

Do dziewczyn które już są mamusiami: czy w szczęśliwym cyklu miałyście ból piersi po owulacji tak jak w każdym innym cyklu? Jestem po prostu ciekawa czy ból piersi pojawia się tylko wtedy kiedy do zapłodnienia nie dojdzie i wzrasta progesteron? Czy w ogóle nie szukać korelacji?
mnie bolą zawsze, bez ciąży i w ciąży 😝

Tak! Nie wiem czy nie za wcześnie, bo okres mam mieć 14.07 ale korci mega! Kiedy wypadała Ci owu?
U mnie niewiadomo kiedy owu, nie bylam na monitoringu. Testów nie robię, ponieważ kp. Po prostu seks regularnie przez cały cykl. Cykle trwają 28-34 dni, w poniedziałek będzie to 28dc. Dodatkowo jeden jajnik u mnie ma cechy pcos, więc raczej nie mam co na niego liczyć. 🤷‍♀️ Zastanawiam się czy nie zatestować w sobotę rano, bo mam iść na trening ems, do którego przeciwskazaniem jest ciąża, ale wydaje mi się, że będzie to za wcześnie..

A 11.07 ile będziesz po owu? Zatestować zawsze można 😁

Mnie wogole teraz nie bolały / nie bolą piersi a jestem w ciąży 😁

Mnie na tym wstępnym etapie nie bolały, jedynie bardziej uwidoczniły się żyły na piersiach. Jakiś tam lekki ból później po pozytywnym teście 😊

reklama
U mnie niewiadomo kiedy owu, nie bylam na monitoringu. Testów nie robię, ponieważ kp. Po prostu seks regularnie przez cały cykl. Cykle trwają 28-34 dni, w poniedziałek będzie to 28dc. Dodatkowo jeden jajnik u mnie ma cechy pcos, więc raczej nie mam co na niego liczyć. 🤷‍♀️ Zastanawiam się czy nie zatestować w sobotę rano, bo mam iść na trening ems, do którego przeciwskazaniem jest ciąża, ale wydaje mi się, że będzie to za wcześnie..

A 11.07 ile będziesz po owu? Zatestować zawsze można 😁
11.07 będzie teoretycznie 10-11dpo. U mnie cykle od 29-31. Z reguły 30 dni. Ile sie już staracie?

Do góry