reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

Ja tam jakiegoś pika czy, karo czy tam waleta..zwał jak zwał 😂 ekhem..miałam, ale najwyraźniej nic mi z tego. Ja też mam teraz cały czas taki sam śluz jak opisujesz 👀🤔, oczywiście było „guglowanie”, ale przecież no nie infekcja a to głównie wychodziło 😅. Btw. Szacun za tak dobrą pamięć swojej pierwszej w życiu miesiączki, ja nie mam pojęcia kiedy swoją dostałam 😆🥴.
ja mam bardzo dobrą pamięć do dat, aż czasami niepotrzebnie 😅

Pierwszą miesiączkę dostałam będąc u dziadków na nocowaniu, mieliśmy wtedy remont mieszkania. Po zobaczeniu brązowych śladów na wkładce byłam pewna że to 💩 🤣🤣🤣🤣🤣

reklama
Hej :) Mam pytanie do tych z Was, które miały HSG. Jakie miałyście znieczulenie? Bolało?
Hej! Ja miałam bez znieczulenia.
2h szybciej wzięłam dwie tabletki paracetamolu.
Bolało? Hymm... może jak "mocniejsza" miesiączka, ale do przeżycia. Bardzo szybkie badanie, spodziewałam się że spędzę tam nie wiadomo ile czasu. Nie potrzebny stres, obydwa jajowody drożne, po badaniu miałam 2 dni lekkiego plamienia.

Ja tak max 3 dni po byłam, ale pozniej chyba tez da sie ocenic. Ale czy ci lekarz nie mówił zeby przyjsc w piatek? Bo ja np jak ide zobaczyc czy pekl pecherzyk to już nie musze sie zapisywac tylko po prostu ide bez terminu w godzinach w jakich przyjmuje, lekarz nie miał moze tego na myśli?
Tak, gin powiedziała żebym przyszła w piątek do obojętnie kogo na kontrole żeby zobaczyć ile jeszcze urosło i potwierdzić, że owulka będzie w sobotę. Na piątek nie było wizyt wiec wpisałam się na czwartek ale jako że dziś się pojawiło to wpisałam się zgodnie z zaleceniem w piątek ☺️ ale to będzie nadal przed owulacja, która teoretycznie ma nastąpić w piątek.

Tak, gin powiedziała żebym przyszła w piątek do obojętnie kogo na kontrole żeby zobaczyć ile jeszcze urosło i potwierdzić, że owulka będzie w sobotę. Na piątek nie było wizyt wiec wpisałam się na czwartek ale jako że dziś się pojawiło to wpisałam się zgodnie z zaleceniem w piątek ☺️ ale to będzie nadal przed owulacja, która teoretycznie ma nastąpić w piątek.
Hmm jest szansa ze bedzie juz po, jak nie to pewnie w poniedziałek jeszcze cie zaprosza😁

Hmm jest szansa ze bedzie juz po, jak nie to pewnie w poniedziałek jeszcze cie zaprosza😁
No właśnie tak kminie czy zarezerwować wizytę od razu żeby nie było później że nic nie będzie. To w ramach pakietu to wiecie, muszę przez aplikacje się umawiać nie mogę się na lewo s lekarzem umówić 😂😂😂

Widać im mniej rodzina wie, tym lepiej :oops:
Jedna moja koleżanka, lekko się na mnie oburzyła jak jej powiedziałam, że jestem w ciąży, bo jej nie uprzedziłam, że się staramy a ona też będzie się starać 🤣 także różnie bywa
Haha dobre. No nikt nie chce zbytnio mówić, że się stara żeby nie zapeszać i nie mieć co mce pytań z serii i jak tam zaciążyłaś już 🙈.

reklama
Do góry