reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

reklama
Zrobiłam dzisiaj test (jestem albo 11dpo albo 9 dpo) i biało aż razi, więc myślę że już nie ma co się cudów spodziewać. Zrobiłam kontrolnie tsh zobaczymy jak po tygodniu brania leków.

I jestem już zirytowana, wszystko idzie nie tak, cały czas pod górkę. W tamtym roku wyniki wzorowe teraz takie kwiatki na każdym kroku.

Serio dzisiaj się zastanawiam czy mam jeszcze tą siłę, czy mi się wogole chce. O kant tyłka to wszystko.

A monitorujesz jakoś owulacje, że mówisz że teoretycznie?
Od 3 miesięcy robię testy owu. W zasadzie 2 i 3 miesiąc ogarnęłam te testy. Testy inaczej kalendarzyk inaczej pokazywał. Myśle ze różnica około 2-3dni. W marcu robiłam cześć podstawowych badan. Wyszły Ok. Myśle ze jak nie wyjdzie teraz to może mąż pójdzie na badanie nasienia i czy nie wybrać się na monitoring do gin

Androstendion 2,26 (0,4-3,4)

TSH 1,70 (0,35-4,94)

Glukoza 70 (70-99)

Prolaktyna 29,35 zrobiona drugi raz 18,85 (3,34-26,72)

Testosteron 0,55 (0,1-0,75)

Tak jak tak mam. Jajniki wychodzą typowo w pcos, ale badania typu np. testosteron mam okej.
Kiedyś miałam jeszcze otyłość brzuszną. Wtedy się chyba mówi o PCO. Z tym, że u mnie te jajniki działają ;) leniwie, ale działają - stąd 3 ciąże
Widziałam, że u Ciebie są też długie cykle? One są też tym spowodowane czy to wgl nie jest z tym zwiazane?
Ja w pierwszą ciążę zaszłam z lewego jajnika, czyli tego pracującego ok, ale wtedy nawet nie wiedziałam, że z drugim może coś być nie tak🤷‍♀️.

Widziałam, że u Ciebie są też długie cykle? One są też tym spowodowane czy to wgl nie jest z tym zwiazane?
Ja w pierwszą ciążę zaszłam z lewego jajnika, czyli tego pracującego ok, ale wtedy nawet nie wiedziałam, że z drugim może coś być nie tak🤷‍♀️.

Najprawdopodobniej tak bo nie widać innych przyczyn tak długich cykli.
No i w tym miesiącu dlatego mam stymulację by cykl nie był długi tylko w normie :)

Edit. Chyba że to wina IO, ale nie wiem czy się faktycznie dowiem czy to tego wina

Od 3 miesięcy robię testy owu. W zasadzie 2 i 3 miesiąc ogarnęłam te testy. Testy inaczej kalendarzyk inaczej pokazywał. Myśle ze różnica około 2-3dni. W marcu robiłam cześć podstawowych badan. Wyszły Ok. Myśle ze jak nie wyjdzie teraz to może mąż pójdzie na badanie nasienia i czy nie wybrać się na monitoring do gin

Androstendion 2,26 (0,4-3,4)

TSH 1,70 (0,35-4,94)

Glukoza 70 (70-99)

Prolaktyna 29,35 zrobiona drugi raz 18,85 (3,34-26,72)

Testosteron 0,55 (0,1-0,75)

Ja jestem przewrażliwiona i mimo wszystko zrobiłabym krzywą cukrzycową i insulinową.
Ogólnie mamy tu taką listę badań

Badania plodnosc.jpg

reklama
Hej, ja dzisiaj idę powtórzyć betę i aż się boję, co tam wyjdzie 😱 cały weekend siedziałam na domku na zadupiu i nie miałam jak kupić testu, ale dzisiaj znalazłam jakiś zapomniany pink :D nie z pierwszego moczu a i tak wyszła kreska, więc na pewno nie spada, może będzie ok :)
Piękna kreska! 😍

dziewczyny ile cykli się już staracie? Ja marze żeby ten miesiąc był tym szczęśliwym … już zaczynam myśleć ze jest coś nie tak :(

My w sumie 3 cykl ale dopiero ten jest taki że się naprawdę przykładamy, bo w poprzednich po prostu nie było tego za dużo. A Wy jak długo się staracie?

Do góry