reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

reklama
Mnie bardzo korci, ale boję się 👀😬..nie chcę się zawieść choć temperaturę mam póki co powyżej 37 🥴
3mam kciuki w takim razie za Ciebie ❤️
aktualnie zaraz skończę 13 cykl starań o dwa poronienia na koncie. A jak u Ciebie?
Ja tak naprawdę dopiero pierwszy prawdziwy cykl starań, więc dopiero zaczynam. Nie ma co się poddawać, dużo w otoczeniu u mnie dziewczyn długo się starały zanim coś wyszło.

aktualnie zaraz skończę 13 cykl starań o dwa poronienia na koncie. A jak u Ciebie?
Teraz jest mój 6 cykl… wiem ze kobietki starają się i o wiele dłużej, ale ja mam poczucie ze coś jest nie tak… ze może nie trafiamy w owulacje czy coś… teoretycznie miałam owu w piątek i teraz cały czas obserwuje jakieś synktomy czuli kłucie w podbrzuszu czy coś… trochę popadam w paranoje

dziewczyny ile cykli się już staracie? Ja marze żeby ten miesiąc był tym szczęśliwym … już zaczynam myśleć ze jest coś nie tak :(

U mnie stuknie 20 lipca rok. Tyle, że 5 miesięcy byliśmy wyłączeni po leczeniu ciąży pozamacicznej.
Mając dwoje dzieci z 1 cyklu starań tak czy siak długo ;)

Teraz jest mój 6 cykl… wiem ze kobietki starają się i o wiele dłużej, ale ja mam poczucie ze coś jest nie tak… ze może nie trafiamy w owulacje czy coś… teoretycznie miałam owu w piątek i teraz cały czas obserwuje jakieś synktomy czuli kłucie w podbrzuszu czy coś… trochę popadam w paranoje

To czemu się nie przebadacie przynajmniej podstawowo?
Większość badań i tak trzeba zrobić prywatnie więc czy się je zrobi po 6 miesiącach czy po 12 to żadna różnica

dziewczyny ile cykli się już staracie? Ja marze żeby ten miesiąc był tym szczęśliwym … już zaczynam myśleć ze jest coś nie tak :(
U nas teraz idzie 4cs, tylko ja kp, więc liczę się z tym, że sprawa może być utrudniona, dodatkowo po ostatniej wizycie u ginekologa dowiedziałam się, że tylko jeden jajnik działa prawidłowo, a z drugiego raczej szans na owulacje nie ma :)
Swoją drogą, może któraś z Was miała jajnik z cechami pcos jedynie na obrazie usg, żadnych innych objawów i cech pcos? Czy dostałyście jakieś zalecenia, szersze badania? Czy ten jajnik wrócił sam do prawidłowej pracy?

A monitorujesz jakoś owulacje, że mówisz że teoretycznie?

reklama
U nas teraz idzie 4cs, tylko ja kp, więc liczę się z tym, że sprawa może być utrudniona, dodatkowo po ostatniej wizycie u ginekologa dowiedziałam się, że tylko jeden jajnik działa prawidłowo, a z drugiego raczej szans na owulacje nie ma :)
Swoją drogą, może któraś z Was miała jajnik z cechami pcos jedynie na obrazie usg, żadnych innych objawów i cech pcos? Czy dostałyście jakieś zalecenia, szersze badania? Czy ten jajnik wrócił sam do prawidłowej pracy?

Tak jak tak mam. Jajniki wychodzą typowo w pcos, ale badania typu np. testosteron mam okej.
Kiedyś miałam jeszcze otyłość brzuszną. Wtedy się chyba mówi o PCO. Z tym, że u mnie te jajniki działają ;) leniwie, ale działają - stąd 3 ciąże

Do góry