reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

Najprawdopodobniej tak bo nie widać innych przyczyn tak długich cykli.
No i w tym miesiącu dlatego mam stymulację by cykl nie był długi tylko w normie :)

Edit. Chyba że to wina IO, ale nie wiem czy się faktycznie dowiem czy to tego wina
Rozumiem, bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. U mnie właśnie cykle są w miarę ok 28-34 dniowe🤷‍♀️. No nic walczymy dalej ❤️

reklama
Teraz jest mój 6 cykl… wiem ze kobietki starają się i o wiele dłużej, ale ja mam poczucie ze coś jest nie tak… ze może nie trafiamy w owulacje czy coś… teoretycznie miałam owu w piątek i teraz cały czas obserwuje jakieś synktomy czuli kłucie w podbrzuszu czy coś… trochę popadam w paranoje
Podobno do 1 roku jak się para stara to jest normalne. Ale wiadomo, że zawsze można wczesniej sprawdzić czy wszystko jest okej. Też duży wpływ ma psychika, nastawienie itd. U nas tez sie nie udaje na razie a jestem mega zafiksowana na tym punkcie. Przy pierwszym dziecku wszystko bylo na luzie (jeden stosunek w okolicach owulacji bez zabezpieczenia) i nagle 2 krechy.. Nawet nie planowałam wtedy ciąży a udało się z jednego razu.

Ja też 1 cykl po poronieniu 🥲..dlatego tak się obawiam testować… dziś 10dpo
Ja wpisałam się na testowanie 30 dnia od dnia chyba pierwszej miesiączki po poronieniu :(
Nie wiem jak wygląda mój cykl, bo dokładnie 8 dni po poronieniu miałam wizytę i USG, na którym macica wyglądała jak w pierwszej fazie cyklu, także z moją ginekolog uznałyśmy, że zaczął się cykl.
W poprzednim cyklu w dniu miesiączki testy nie wychodziły, dlatego też nie chce testować za wcześnie

Nie nastawiam się mocno na lipiec, chociaż nie ukrywam, że bardzo bym chciała

Podobno do 1 roku jak się para stara to jest normalne. Ale wiadomo, że zawsze można wczesniej sprawdzić czy wszystko jest okej. Też duży wpływ ma psychika, nastawienie itd. U nas tez sie nie udaje na razie a jestem mega zafiksowana na tym punkcie. Przy pierwszym dziecku wszystko bylo na luzie (jeden stosunek w okolicach owulacji bez zabezpieczenia) i nagle 2 krechy.. Nawet nie planowałam wtedy ciąży a udało się z jednego razu.
Tak tez mój gin mi mówił ze do roku to na spokojnie. Ale z miesiąca na miesiąc coraz bardziej się nakręcam. Czy dziewczyny tutaj które były już w ciąży, to przed okresem miałyście jakieś objawy? Moja koleżanka jakoś 9dni po owu spać się jej chciało cały czas ziewała była zmęczona mówiła ze jak leżała w łóżku to czuła kłucie i przed testem jak miała zrobić w dzień spodziewanej miesiączki czuła ze to na pewno to.

reklama
Tak tez mój gin mi mówił ze do roku to na spokojnie. Ale z miesiąca na miesiąc coraz bardziej się nakręcam. Czy dziewczyny tutaj które były już w ciąży, to przed okresem miałyście jakieś objawy? Moja koleżanka jakoś 9dni po owu spać się jej chciało cały czas ziewała była zmęczona mówiła ze jak leżała w łóżku to czuła kłucie i przed testem jak miała zrobić w dzień spodziewanej miesiączki czuła ze to na pewno to.
Ja mam teraz objawy od dwóch dni kłuje mnie lewy jajnik, ale co z tego w sumie.. Przed okresem też miewałam różne tego typu objawy więc w sumie nie chcę się nakręcać i próbuję cierpliwie poczekać..choć z czekaniem ciężko 🫣🥹

Do góry