reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

Najprawdopodobniej tak bo nie widać innych przyczyn tak długich cykli.
No i w tym miesiącu dlatego mam stymulację by cykl nie był długi tylko w normie :)

Edit. Chyba że to wina IO, ale nie wiem czy się faktycznie dowiem czy to tego wina
Rozumiem, bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. U mnie właśnie cykle są w miarę ok 28-34 dniowe🤷‍♀️. No nic walczymy dalej ❤️

reklama
Teraz jest mój 6 cykl… wiem ze kobietki starają się i o wiele dłużej, ale ja mam poczucie ze coś jest nie tak… ze może nie trafiamy w owulacje czy coś… teoretycznie miałam owu w piątek i teraz cały czas obserwuje jakieś synktomy czuli kłucie w podbrzuszu czy coś… trochę popadam w paranoje
Podobno do 1 roku jak się para stara to jest normalne. Ale wiadomo, że zawsze można wczesniej sprawdzić czy wszystko jest okej. Też duży wpływ ma psychika, nastawienie itd. U nas tez sie nie udaje na razie a jestem mega zafiksowana na tym punkcie. Przy pierwszym dziecku wszystko bylo na luzie (jeden stosunek w okolicach owulacji bez zabezpieczenia) i nagle 2 krechy.. Nawet nie planowałam wtedy ciąży a udało się z jednego razu.

Ja też 1 cykl po poronieniu 🥲..dlatego tak się obawiam testować… dziś 10dpo
Ja wpisałam się na testowanie 30 dnia od dnia chyba pierwszej miesiączki po poronieniu :(
Nie wiem jak wygląda mój cykl, bo dokładnie 8 dni po poronieniu miałam wizytę i USG, na którym macica wyglądała jak w pierwszej fazie cyklu, także z moją ginekolog uznałyśmy, że zaczął się cykl.
W poprzednim cyklu w dniu miesiączki testy nie wychodziły, dlatego też nie chce testować za wcześnie

Nie nastawiam się mocno na lipiec, chociaż nie ukrywam, że bardzo bym chciała

Podobno do 1 roku jak się para stara to jest normalne. Ale wiadomo, że zawsze można wczesniej sprawdzić czy wszystko jest okej. Też duży wpływ ma psychika, nastawienie itd. U nas tez sie nie udaje na razie a jestem mega zafiksowana na tym punkcie. Przy pierwszym dziecku wszystko bylo na luzie (jeden stosunek w okolicach owulacji bez zabezpieczenia) i nagle 2 krechy.. Nawet nie planowałam wtedy ciąży a udało się z jednego razu.
Tak tez mój gin mi mówił ze do roku to na spokojnie. Ale z miesiąca na miesiąc coraz bardziej się nakręcam. Czy dziewczyny tutaj które były już w ciąży, to przed okresem miałyście jakieś objawy? Moja koleżanka jakoś 9dni po owu spać się jej chciało cały czas ziewała była zmęczona mówiła ze jak leżała w łóżku to czuła kłucie i przed testem jak miała zrobić w dzień spodziewanej miesiączki czuła ze to na pewno to.

reklama
Tak tez mój gin mi mówił ze do roku to na spokojnie. Ale z miesiąca na miesiąc coraz bardziej się nakręcam. Czy dziewczyny tutaj które były już w ciąży, to przed okresem miałyście jakieś objawy? Moja koleżanka jakoś 9dni po owu spać się jej chciało cały czas ziewała była zmęczona mówiła ze jak leżała w łóżku to czuła kłucie i przed testem jak miała zrobić w dzień spodziewanej miesiączki czuła ze to na pewno to.
Ja mam teraz objawy od dwóch dni kłuje mnie lewy jajnik, ale co z tego w sumie.. Przed okresem też miewałam różne tego typu objawy więc w sumie nie chcę się nakręcać i próbuję cierpliwie poczekać..choć z czekaniem ciężko 🫣🥹

Do góry