reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

reklama
No i przez was się odzywam na wątku na którym się miałam nieodzywac bo mnie pogonią. @olka11135 totalnie mocno trzymam kciuki!

Nadzieje były duże, za każdym dniem są mniejsze ale widać może tak musi być :)

Za darmo to bardzo uczciwa cena :D wczoraj dostałam informacje, ze w centrum krwiodawstwa jest najlepsza cena, jeśli któraś dużo płaci warto porównać :) bo widziałam, ze gdzieniegdzie kosztuje 50 zł? 😳

W poprzedniej ciąży korzystałam z alabu w sumie nie wiem czemu to za proga plus betę płaciłam ok. 90zł, chyba beta koło 40zł, a progesteron 50
Ale najbardziej to przepłacała @LadyCaro 🤣 no ale my Warszawa, to się ceni

Ja tez 8/9 dni po owu test ale 25 czułość biały i wczoraj 37.2 temp - idziemy łeb w łeb :p oby do celu heh

U mnie dziś 36,48 i według mnie ciut za nisko na ciąże ale ja normalnie mam temperaturę koło 35 więc może. W poprzedniej nie mierzyłam jej poprawnie więc ciężko mi się odnieść

Dziękuję! Ja wierzę bardziej w Ciebie niż we mnie bo ja mam już dwa bąbelki, to może jednak wystarczy ;)

Jeśli jest poniżej 10 o czymś to może świadczyć?

Jak źle mówię to niech mnie ktoś poprawi, ale za krótka nie pozwoli na implantację, która wypada między 6-12 dni, plus chyba endometrium będzie za cienkie (chyba powinno mieć min. 7mm żeby ciąża miała jak się wczepić)

Niestety przenoszę się na sierpień że staraniami :( dzisiaj już konkretne plamienie zwiastujące jutrzejszą @
Jest mi wewnętrzne przykro ,ale co zrobić :(

Podpowiedzcie mi Proszę jakiego rodzaju termometr stosujecie do pomiaru temperatury? I gdzie ja mierzycie ? W pochwie czy w ustach ? Co się najlepiej sprawdza ?

Temperaturę mierzymy w kontakcie ze śluzówką. Najlepiej w pochwie. W ustach też można, ale nie można nic jeść, pić i mieć zamknięte usta chyba przez min. 15 minut (?) czy nawet dłużej. Dodatkowo zawsze powinnaś mierzyć z tej samej strony po językiem, usta szczelnie zamknięte, no łatwo jest źle zmierzyć bo ziewniesz, albo inaczej ułożysz termometr. Noc powinna być przespana, najlepiej min. 4-6h. Mierzysz zawsze o tej samej porze, przed wstaniem z łóżka, od razu po przebudzeniu. Termometr najtańszy, ale żeby miał dwa miejsca po przecinku ponieważ to ma znaczenie (np. u mnie wczoraj 36,41 dziś 36,48 i to jest wzrost, gdybym miała z jednym miejscem nie widziałabym tego) - najlepiej wpisać w google "termometr owulacyjny" i od razu takie wyskakują

Nie polecam rozbierać tych testów z action bo mają fałszywy cień, cienia, cienia xD

Ps. Wyrzuciłam go poza domem także w żadnym śmietniku nie będę grzebać xD jutro beta na 99% negatywna :D

No biorąc pod uwagę, że równie dobrze to może być 7dpo xD
Jutro beta to zobaczymy - od razu napiszę, usprawiedliwienie dla @LadyCaro że nie robiłabym jej ale skoro już mają mnie kuć pod progesteron to mi bez różnicy :D ile fiolek pobiorą, szczególnie że mam ją za darmo a to uczciwa cena
Ty to jesteś inna sytuacja, bo Ty wiesz co robisz i wiesz, żeby sobie nie wkręcać za dużo :D
Tak samo nie jestem zwolenniczką rozkręcania testów, chyba, ze robi to osoa mądra, która potem nie bedzie sobie po cieniu wmawiać biochemów i tym podobne tematy :D

reklama
Ty to jesteś inna sytuacja, bo Ty wiesz co robisz i wiesz, żeby sobie nie wkręcać za dużo :D
Tak samo nie jestem zwolenniczką rozkręcania testów, chyba, ze robi to osoa mądra, która potem nie bedzie sobie po cieniu wmawiać biochemów i tym podobne tematy :D

Ja widząc jaki post dodałam w tym samym czasie xD

Suspicious Meme GIF by MOODMAN

Do góry