reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

reklama
Temperaturę mierzymy w kontakcie ze śluzówką. Najlepiej w pochwie. W ustach też można, ale nie można nic jeść, pić i mieć zamknięte usta chyba przez min. 15 minut (?) czy nawet dłużej. Dodatkowo zawsze powinnaś mierzyć z tej samej strony po językiem, usta szczelnie zamknięte, no łatwo jest źle zmierzyć bo ziewniesz, albo inaczej ułożysz termometr. Noc powinna być przespana, najlepiej min. 4-6h. Mierzysz zawsze o tej samej porze, przed wstaniem z łóżka, od razu po przebudzeniu. Termometr najtańszy, ale żeby miał dwa miejsca po przecinku ponieważ to ma znaczenie (np. u mnie wczoraj 36,41 dziś 36,48 i to jest wzrost, gdybym miała z jednym miejscem nie widziałabym tego) - najlepiej wpisać w google "termometr owulacyjny" i od razu takie wyskakują
Dziękuję :) zamówiłam już przez internet .

Ja to jestem głupia w tych staraniach ,jakoś nie myślałam ,że się nie uda ,pierwsze dziecko od strzała było ,że tak powiem 😀
A teraz...już nawet skierowanie na bete mam 🤣

Od siebie dodam ,że nie polecam tych aptecznych testów z krwi ,robiłam go 7 dni po owu i wyszedł pozytyw .Teraz już wiem ,że mają mocna kreskę testowa... ,samo ich robienie jest nieprzyjemne ,a wynik niemiarodajny.

reklama
Do góry