reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

My jesteśmy po drożności, hormony, nasienie wszystko Ok. Ginekolog chce zrobić jeszcze biopsje endometrium i stymulację ale mam swoje owulacje. Troszkę sie już załamuje i nie wiemy co robić 🤷‍♀️
Na temat biopsji endometrium nie wiem nic, natomiast ja miałam stymulację owu przez kilka cykli, złe reagowałam na te leki, bez sensownie to brałam bo owulacje mam swojej, przypuszczam, ze lekarz nie miał innego pomysłu wiec robił stymulację.
Jeśli miałabym podejmować decyzje 2 raz to szybciej zrobiłabym immunologie, nawet te podstawowe i zobaczyła czy wszystko ok… a jakie miałaś badani hormonów ? Tutaj krąży taka lista badań, @olka11135 chyba się nie obrazi jak ja tutaj wywołam żeby wstawiła bo ja ile razy bym screena nie zrobiła tyle razy zgubie.
No i u mnie jest jeszcze endometrioza wiec ja nie miałam już ochoty ani czasu na zabawy ze stymulacja na ślepo.

reklama
Badania plodnosc.jpg

Na temat biopsji endometrium nie wiem nic, natomiast ja miałam stymulację owu przez kilka cykli, złe reagowałam na te leki, bez sensownie to brałam bo owulacje mam swojej, przypuszczam, ze lekarz nie miał innego pomysłu wiec robił stymulację.
Jeśli miałabym podejmować decyzje 2 raz to szybciej zrobiłabym immunologie, nawet te podstawowe i zobaczyła czy wszystko ok… a jakie miałaś badani hormonów ? Tutaj krąży taka lista badań, @olka11135 chyba się nie obrazi jak ja tutaj wywołam żeby wstawiła bo ja ile razy bym screena nie zrobiła tyle razy zgubie.
No i u mnie jest jeszcze endometrioza wiec ja nie miałam już ochoty ani czasu na zabawy ze stymulacja na ślepo.
Wszystkie homorny w 3-5dc zrobione tarczyca nawet usg 🤷‍♀️ Mysle ze spróbuje iść do doktora Paśnik. Narzevzony naciska na ivf ale może za szybko 🤷‍♀️

Tak tak słyszałam to jednak mamy troszke znajomych którzy rozpoczęli diagnostykę około 7 miesiąca i do roku nic się nie wydarzyło związanego z dwoma kreskami.
Tak naprawdę nikt wam się zabroni teraz poszerzać diagnostyki i się badać. Jeśli macie możliwość, to zróbcie immunologie 🙂

reklama
Do góry