reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

Kochane
Coooooo ? :oops: :oops:
strasznie mi przykro 😭😭 Może jakiś seks wcześniej? Turbo plemniki, które przetrwałyby do owulacji?

Ja mam za sobą dwie ciąże ze stosunku 5-7, ale jakoś teraz w to nie wierzę (tzn. ostatni seks był w niedzielę, ale rano). Poza tym, jedna z nich to ta pozamaciczna więc pewnie jeżeli się w ogóle uda to znowu będzie CP, albo coś w tym stylu. Serio, dobił mnie chłop w ten poniedziałek

reklama
Kochane

Ja mam za sobą dwie ciąże ze stosunku 5-7, ale jakoś teraz w to nie wierzę (tzn. ostatni seks był w niedzielę, ale rano). Poza tym, jedna z nich to ta pozamaciczna więc pewnie jeżeli się w ogóle uda to znowu będzie CP, albo coś w tym stylu. Serio, dobił mnie chłop w ten poniedziałek
No jeśli w niedzielę, to może jakaś szansa jest, niekoniecznie w kierunku poza macicznej :(
Ale przykro mi mega, że tak wyszło z partnerem bo przy Twoich długich cyklach, nie wiadomo kiedy następna owulacja :O
Dobra i tak trzeba iść na betę, kiedy planujesz to zrobic? Jak wiadomo beta prawdę Ci powie :)

Hej :)
Prawdopodobnie jesteśmy na podobnym etapie cyklu :)
U mnie wczorajsza beta, póki co nie wskazuje na ciąże, jednak może zatestuje jeszcze w tym cyklu. Najpewniejszym badaniem jest oczywiście beta :D
A masz potwierdzoną owulację u lekarza?
Nie, robiłam tylko testy owulacyjne. Chyba dopiero się uczę co robicie :)
Najwcześniej kiedy warto zrobić betę? :)

Nie, robiłam tylko testy owulacyjne. Chyba dopiero się uczę co robicie :)
Najwcześniej kiedy warto zrobić betę? :)
Najlepiej chyba 10 dni po owulacji :) Możesz iśc w piątek rano to może będziesz miała po południu wynik :) i będziesz wiedziała co z ewentualnym piciem :D
Dziewczyny tutaj testują co też oczywiście możesz robić jeśli masz zapas testów :D

Ja byłam na becie wczoraj chyba 9-10 dpo i beta negatywna, może powtórzę ale to jutro rano ew. w piątek rano , wówczas już będzie wiadomo czy ciąża czy nie
Byłam na USG 5 lipca i już byłam po owulacji, więc u mnie owu między 2-4 lipca

Hej dziewczyny, chciałam się przywitać :)
Podglądam Was już od ponad tygodnia, pare razy dziennie odświeżając stronę, ale wydaje mi się tu tak fajnie, ze postanowiłam się ujawnić z trybu incognito ;)
U mnie sytuacja wyglada tak, ze w tym miesiącu było drugie staranie (pierwsze było w maju, ale byliśmy na wyjeździe, różnica czasu 6 godzin, mocno opóźniony okres itd.) i nie wyszło. Szkoda, bo myśleliśmy, ze fajna pamiątkę byśmy sobie przywieźli :)
Czerwiec odpuszczony, teraz wznowiliśmy działania. Wiem, ze to początek dopiero, szanse na szybka ciąże są 50/50, ale jakoś tak człowiek chciałby :)
Okres miałam 20.06, cykl ok 28 dni, owulacje podejrzewam 6-7.07, stosunki były codziennie (później doczytałam, ze pewnie za często 😬), we wtorek powinnam mieć okres.
Wczoraj pobolewał mnie brzuch, wiec od razu po pracy zrobiłam test w akcie jakiejs niezmiernej nadziei, ale oczywiście był negatywny. Powtórzyłam rano. Negatywny. Pewnie tak będę testować się do wtorku codziennie ;) tak już mam.
Ale w piątek mam zaplanowane babskie wyjście, może poradzicie mi rozsądne rozwiazanie? Wyluzować i wypić drinka czy lepiej nie? Tyle tu mądrych głów, a ja już całkiem zgłupiałam :)

Wykonalam test i biel więc z okazji rocznicy ślubu wypilam lampkę martini i nie żałuję... nie ma kreski, nie ma ciąży, czytalam, że zarodek narażony jest w momencie od implantacji, oraz ze pierwsze 14 dni od nie mają na niego wplywu. Chyba musisz sama pomyśleć nad tym, czy nie będziesz sobie nic wyrzucać potem i sie stresować jak kilka dni pozniej ujrzysz 2 kreski, czego Ci życzę.

No jeśli w niedzielę, to może jakaś szansa jest, niekoniecznie w kierunku poza macicznej :(
Ale przykro mi mega, że tak wyszło z partnerem bo przy Twoich długich cyklach, nie wiadomo kiedy następna owulacja :O
Dobra i tak trzeba iść na betę, kiedy planujesz to zrobic? Jak wiadomo beta prawdę Ci powie :)

W przyszły wtorek lub środę. Zależy jak z czasem będę stać ;)
Od 16dc będę brała dupka więc mam nadzieję, że w miarę szybko w razie czego będzie @
No i potem znowu stymulacja

W przyszły wtorek lub środę. Zależy jak z czasem będę stać ;)
Od 16dc będę brała dupka więc mam nadzieję, że w miarę szybko w razie czego będzie @
No i potem znowu stymulacja
To ja do wtorku, a może lepiej do środy trzymam za Ciebie kciuki i co tam się tylko da ❤️
moim zdaniem szanse macie, także czekamy :)

Dziewczyny nie będę cytować konkretnie, ale dziękuję za wsparcie! 😘

Ogólnie to byłam w poniedziałek na tym USG i potwierdziło owulację. Inne znaki na niebie też mówiły o owulacji bo i dużo śluzu płodnego i temperatura. No ale co? Dupa. Wróciłam podjarana do chaty, a Stary że on ma rano ważne spotkanie i nie będzie się męczył :( Strasznie mnie to zdołowało. Oczywiście wczoraj też nic nie było bo ja już totalnie zawiedziona. Także oczywiście betę zrobię, ale szans na ciąże nie widzę i ode chciało mi się wszystkiego
Stary ewidentnie nie współpracuje a on chce to kolejne dziecko? Ile taki seks hmm max do 40 min i jaka to przyjemna męczarnia... z dmuchajacym wiatrakiem w tyłki 🤪😁😂🤣

Najlepiej chyba 10 dni po owulacji :) Możesz iśc w piątek rano to może będziesz miała po południu wynik :) i będziesz wiedziała co z ewentualnym piciem :D
Dziewczyny tutaj testują co też oczywiście możesz robić jeśli masz zapas testów :D

Ja byłam na becie wczoraj chyba 9-10 dpo i beta negatywna, może powtórzę ale to jutro rano ew. w piątek rano , wówczas już będzie wiadomo czy ciąża czy nie
Byłam na USG 5 lipca i już byłam po owulacji, więc u mnie owu między 2-4 lipca
Dziękuje ❤️ Kochane jesteście
Szkoda, ze tak późno tu trafiłam. Jeśli nie uda się to przynajmniej już wiem, ze dobrze pójść do ginekologa sprawdzić owulacje.
Dopóki człowiek nie zapragnie dziecka, nawet sobie nie zdaje sprawy, ze to nie takie hop siup :)

reklama
Kochane

Z tymi chłopami to jest dramat… 🤦‍♀️ Mój tez w niedziele mowi, ze idzie po gumki, ja ze już nie trzeba a on z uśmiechem pyta czy się staramy.. i co ? Ostatni seks był w niedziele🤦‍♀️ Na szczęście jeszcze do owu u nas czas i może się uda i nie będzie śpiący chory nieszczęśliwy.
Za ciebie trzymam kciuki mocno ❤️

Do góry