reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

Hej dziewczyny, chciałam się przywitać :)
Podglądam Was już od ponad tygodnia, pare razy dziennie odświeżając stronę, ale wydaje mi się tu tak fajnie, ze postanowiłam się ujawnić z trybu incognito ;)
U mnie sytuacja wyglada tak, ze w tym miesiącu było drugie staranie (pierwsze było w maju, ale byliśmy na wyjeździe, różnica czasu 6 godzin, mocno opóźniony okres itd.) i nie wyszło. Szkoda, bo myśleliśmy, ze fajna pamiątkę byśmy sobie przywieźli :)
Czerwiec odpuszczony, teraz wznowiliśmy działania. Wiem, ze to początek dopiero, szanse na szybka ciąże są 50/50, ale jakoś tak człowiek chciałby :)
Okres miałam 20.06, cykl ok 28 dni, owulacje podejrzewam 6-7.07, stosunki były codziennie (później doczytałam, ze pewnie za często 😬), we wtorek powinnam mieć okres.
Wczoraj pobolewał mnie brzuch, wiec od razu po pracy zrobiłam test w akcie jakiejs niezmiernej nadziei, ale oczywiście był negatywny. Powtórzyłam rano. Negatywny. Pewnie tak będę testować się do wtorku codziennie ;) tak już mam.
Ale w piątek mam zaplanowane babskie wyjście, może poradzicie mi rozsądne rozwiazanie? Wyluzować i wypić drinka czy lepiej nie? Tyle tu mądrych głów, a ja już całkiem zgłupiałam :)
Hej, ja z okresem z 15.06!
Jeśli wypijesz drinka, nawet dwa to nic się nie stanie, dużo dziewczyn dowiaduje się o ciąży po terminie okresu😉

reklama
Stary ewidentnie nie współpracuje a on chce to kolejne dziecko? Ile taki seks hmm max do 40 min i jaka to przyjemna męczarnia... z dmuchajacym wiatrakiem w tyłki 🤪😁😂🤣

Szczerze? On tak raz chce raz nie chce. Wczoraj znowu zaczął temat, że on się boi tego CP i że umrę. Że to było dla niego straszne, że miałby mnie stracić ble. ble, ble
On jest raczej typem osoby że dla mnie zrobi wszystko, ale jak widać nie prze ważnym spotkaniem w pracy 🤷‍♀️ Bo po spotkaniu oczywiście już najchętniej od razu by poszedł do łóżka, ale dla mnie to nie miało sensu
Ogólnie on najchętniej by uprawiał seks 3 razy dziennie, choć przy jego problemach zdrowotnych to raczej była by przesada więc to nie jest tak, że uprawiamy seks tylko w owu. Tylko co mi z seksu przed czy po owu 🤦‍♀️

Dziękuje ❤️ Kochane jesteście
Szkoda, ze tak późno tu trafiłam. Jeśli nie uda się to przynajmniej już wiem, ze dobrze pójść do ginekologa sprawdzić owulacje.
Dopóki człowiek nie zapragnie dziecka, nawet sobie nie zdaje sprawy, ze to nie takie hop siup :)
Dokładnie :)
Dziewczyny chodzą na monitoring, czyli kilka dni się chodzi na USG i lekarz mierzy wielkość pęcherzyków i ocenia jak to z tą owulacją bedzie.
Ja dwukrotnie akurat miałam wizytę świeżo po owulacji i to też na USG widać, bo powiększone są jajniki i powinno być grubsze endometrium oraz ciałko żółte

Z tymi chłopami to jest dramat… 🤦‍♀️ Mój tez w niedziele mowi, ze idzie po gumki, ja ze już nie trzeba a on z uśmiechem pyta czy się staramy.. i co ? Ostatni seks był w niedziele🤦‍♀️ Na szczęście jeszcze do owu u nas czas i może się uda i nie będzie śpiący chory nieszczęśliwy.
Za ciebie trzymam kciuki mocno ❤️
Rozwalilas mi system tym **śpiący, nieszczęśliwy, chory**......
Mój 5 dzien pod rząd rozpoczyna gadki o uprzedmiotowieniu mężczyzny i coś brzęczy o wykorzystywaniu ale jak chętnie z usmiechem zapraszam rozchylajac nóżki cieszy sie jak mały piesek na glaskanie... z tym, ze nie mówię **ooooo za dzien owu albo dzis owu***, zdarza mi się po wszystkim, to nie chce wyjść - dla pewności - mówi 🤣😂🤪

Rozwalilas mi system tym **śpiący, nieszczęśliwy, chory**......
Mój 5 dzien pod rząd rozpoczyna gadki o uprzedmiotowieniu mężczyzny i coś brzęczy o wykorzystywaniu ale jak chętnie z usmiechem zapraszam rozchylajac nóżki cieszy sie jak mały piesek na glaskanie... z tym, ze nie mówię **ooooo za dzien owu albo dzis owu***, zdarza mi się po wszystkim, to nie chce wyjść - dla pewności - mówi 🤣😂🤪

Ja mojemu nie mówię kiedy owu bo by zaraz powiedział, że jest przez to spięty. Jego zdaniem, trzeba uprawiać regularnie seks i jak si trafi to się trafi 🤦‍♀️ 🤷‍♀️

Ja mojemu nie mówię kiedy owu bo by zaraz powiedział, że jest przez to spięty. Jego zdaniem, trzeba uprawiać regularnie seks i jak si trafi to się trafi 🤦‍♀️ 🤷‍♀️
Niestety u nas regularnosc, w niczym nie pomaga.🤷‍♀️🤷‍♀️ starość nie radość a mąż mlodszy 2 lata, sportowiec, higieniczny w miarę tryb zycia i duuuupa

Ostatnia edycja:
Niestety u nas regularnosc, w niczym nie pomaga.🤷‍♀️🤷‍♀️ starość nie radość a mąż mlodszy 3 lata, sportowiec, higieniczny w miarę tryb zycia i duuuupa

U mnie ciężko powiedzieć, ale wydaje mi się że jak trafiliśmy w owulację to zawsze kończyło się to ciąża.
Ale teraz po prostu czuję wewnątrz, że jest inaczej

My mamy niecałe 32 i 33 lata więc w sumie nie taka starość :p

Dziewczyny może głupie pytanie, ale no kto pyta nie błądzi 🤷‍♀️😅
Powiedzcie, jak to jest z tym seksem w dzień owulacji, wiem, ze nie da się określić godziny itd ale jeśli owulacja np była rano, a seks dopiero po kilku godzinach to jest szansa na zajście ? Ile trwa cała owulacja ?

reklama
Dziewczyny może głupie pytanie, ale no kto pyta nie błądzi 🤷‍♀️😅
Powiedzcie, jak to jest z tym seksem w dzień owulacji, wiem, ze nie da się określić godziny itd ale jeśli owulacja np była rano, a seks dopiero po kilku godzinach to jest szansa na zajście ? Ile trwa cała owulacja ?

Chyba nie da się tego stwierdzić na 100%
W sensie żywotność tej komórki może być pewnie różna i pewnie to może stricte zależeć od samej komórki
Zwykle się mówi, że żyje max. 24h ale pewnie u kogoś będzie to 6h, a u kogoś innego 26

Do góry