reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

Chyba nie da się tego stwierdzić na 100%
W sensie żywotność tej komórki może być pewnie różna i pewnie to może stricte zależeć od samej komórki
Zwykle się mówi, że żyje max. 24h ale pewnie u kogoś będzie to 6h, a u kogoś innego 26
Okej rozumiem, dzięki za wyjaśnienia :D czyli jakaś szansa istnieje ;) jakie to wszystko skomplikowane 🤷‍♀️ A mówi się : proste jak ru** 🤣🤣🤣

reklama
Chyba nie da się tego stwierdzić na 100%
W sensie żywotność tej komórki może być pewnie różna i pewnie to może stricte zależeć od samej komórki
Zwykle się mówi, że żyje max. 24h ale pewnie u kogoś będzie to 6h, a u kogoś innego 26
Czytałam ze największe powodzenie ma seks 2 dni przed owu w dzień owu i 1 dzien po owu. Pierwsze plemniory drążą w komórce a szczęśliwiec spryciaż z kolejnego nasienia dostaje się tam dzieki pracy pozostalych🤣😂🤪

Czytałam ze największe powodzenie ma seks 2 dni przed owu w dzień owu i 1 dzien po owu. Pierwsze plemniory drążą w komórce a szczęśliwiec spryciaż z kolejnego nasienia dostaje się tam dzieki pracy pozostalych🤣😂🤪

No właśnie bo komórka sobie niby sama wybiera tego co jej najlepiej pasuje i wcale to nie jest tak, że to ten pierwszy, Więc z drugiej strony ona lubi jak jest ich dużo i ma wybór xD

Generalnie ciężki i wcale nie taki prosty temat 🤷‍♀️

A może w piątek albo w sobotę beta? :)
Ja z testami mam trudną relację, po ostatniej ciąży mówiłam sobie, już żadnych testów tylko beta a i tak zamówiłam :oops:
Ja to jestem nałogową testomaniaczką 😅
U nas 38 i 36, jednak starość trochę 😂🤣 albo mialam szczescie w zyciu doczekujac sie 3 dzieci - nie wiedząc o tym nawet.
to podobnie jak u nas. ja 38, ale małż starszy 40

Okej rozumiem, dzięki za wyjaśnienia :D czyli jakaś szansa istnieje ;) jakie to wszystko skomplikowane 🤷‍♀️ A mówi się : proste jak ru** 🤣🤣🤣
ponoć najbardziej efektywne jest pieresze 12 h od owulacji, ale trzeba wziąć pod uwagę to, że plemniki też potrzebują czasu żeby dotrzeć do komórki. Jak sexy są zaraz po owu to musi być jakiś sprinter w załodze żeby zdążył, ale to też się nierzadko zdarza :)

Dziewczyny, a czy ma lub miała któraś z Was ból sutków przed owulacją? tak dzień -dwa przed? Ja ostatnie dwa cykle zauważyłam u mnie coś takiego ...

a i jaką dawkę kwasu foliowego bierzecie podczas starań ?
Ja biorę teraz tylko mama premium dha i zastanawiam się czy to wystarczy

Dziewczyny, a czy ma lub miała któraś z Was ból sutków przed owulacją? tak dzień -dwa przed? Ja ostatnie dwa cykle zauważyłam u mnie coś takiego ...

a i jaką dawkę kwasu foliowego bierzecie podczas starań ?
Ja biorę teraz tylko mama premium dha i zastanawiam się czy to wystarczy

Ja tak mam, że bolą mnie tylko brodawki sutkowe, a nie całe piersi.
Co do kwasu nie pomogę bo ja po MTX muszę brać większą dawkę
Ogólnie biorę optima premium dha, ale tam kwas foliowy jest zwykły i dodatkowo metylowany z naturell (mimo, że mutacje mi nie wyszły)

Ogólnie lekarz mi polecał prenatal uno bo właśnie on ma zwykły kwas + metylowany, ale jak już nakupiłam innych supli to najpierw je zużyję

reklama
Dziewczyny może głupie pytanie, ale no kto pyta nie błądzi 🤷‍♀️😅
Powiedzcie, jak to jest z tym seksem w dzień owulacji, wiem, ze nie da się określić godziny itd ale jeśli owulacja np była rano, a seks dopiero po kilku godzinach to jest szansa na zajście ? Ile trwa cała owulacja ?
Też się nad tym zastanawiałam, bo oczywiste to to nie jest 😛
Mnie jeszcze nurtuje temat śluzu.
Taki śluz owulacyjny jeśli pojawia się w nadmiarze i jego konsystencja jest już bardziej lepka (pojawia się na końcówce płodnych) to oznacza: dzień owu czy może się pojawić dzień po owu?

Owu miałam niby w pt, a ten śluz pojawił się na papierze w sob wieczorem.

Do góry