reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

Ja nie wiem czy z żeli w ogóle nie powinno się zrezygnować gdyż mogą ingerować w ph. Popracowałabym nawodnieniem i np olejem z wiesiołka na śluz.
No a jak już to na pewno coś na bazie wody, bo jak 4x po 2 razy to lepiej nie zatrzeć trzona :D

reklama
Ja nie wiem czy z żeli w ogóle nie powinno się zrezygnować gdyż mogą ingerować w ph. Popracowałabym nawodnieniem i np olejem z wiesiołka na śluz.
No a jak już to na pewno coś na bazie wody, bo jak 4x po 2 razy to lepiej nie zatrzeć trzona :D
oj ja bym bez żelu nie dała rady. Poza dniami płodnymi to mam sucho jak pieprz.

Używacie dziewczyny przed stosunkiem jakiegoś żelu czy czegoś innego? Patrzyłam na necie że są jakieś żele które ponoć mają pomagać plemnikom ale nie wiem czy mam to kupować bo wydaje mi się że to ściema jakaś
Ja używałam 2/3 cykle babystart, ale mam wrażenie, że mnie po nim trochę na zewnątrz piecze. 🙈 I kosztował swoje. W ciąże nie zaszłam. Sobie leży.
@Mademoiselle_Nika 13 maja.

dziewczyny, mam pytanie o siemię lniane. Wiem, ze niektóre z Was piją. Ja np lubie sobie zmielić na świeżo i zjeść np w sałatce czy na kanapce. Tylko czy to nie obniża jakiegośtam dobrego działania? Czy moze powinno się pić z tym glutem? Jak to jest?

Przepraszam ale zobaczyłam ze piszesz ze jeszcze nie minął planowany rok starań, to jak się udało zrobić badania w Kato? Myślałam ze trzeba mieć diagnozę niepłodności ergo rok nieudanych starań czy wiele poronień
Pytam sie bo sama bym chciała je zrobić ale h mnie 6 msc mija
mnie nikt nie pytał (ani nie sprawdzał) ile czasu się staram. Po prostu pytali o to czy poronienia czy niepłodność.

Jeżeli wyjdzie Ci tylko PAI-1 i MTHFR to nic nie zmieni. Przy zmianach w Vleiden (trombofilia wrodzona) czasami dają większą dawkę heparyny 0,6-0,8.
Na celiakię to nie są zastrzyki a dieta bezglutenowa. W mojej opinii to dieta ciężka i wymagająca, którą powinnaś stosować do końca życia tak naprawdę. Natomiast można nauczyć się z tym żyć a dostępność produktów bezglutenowych jest coraz większa. Wpływ celiakii na poronienia jest głównie taki, ze bez diety powoduje ona permanentny stan zapalny w organizmie co powoduje poronienia.
Najważniejsze, że badania już zamówiłaś i działasz.

Powiedz jeszcze proszę jakie bierzesz witaminy? A dokładnie kwas foliowy?
Biore metylowane wit b complex i kwas foliowy z alilines ale dr kazał mi zmienić na kwas Folinowy firmy Seekeng Health ze względu na niską homocysteinę.

reklama
Do góry