reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

Przyrost nadal jest w normie :) zostałaś obstawiona lekami i w tym momencie robisz wszystko co w Twojej mocy.
Pisałaś coś chyba o kontrolowaniu bety w dalszym ciągu ze względu na swoją historię więc podrzucam kalkulator, który bierze pod uwagę zwalnianie bety po 1200 i 6000
Dziękuję 🫶
Przyrost nadal w normie bo prawie 100% ale było ponad 300, później 120 teraz prawie 100. Po tych stratach jestem czujna i może przewrażliwiona.
Zastrzyki mam brać do końca 1 trymestru, to długo strasznie :( a później kontrola czy to wystarczy. Zamówiłam z testu dna badanie na trmbofilie bo tak mi kazał zrobić i jeszcze na celiakię muszę.

reklama
Dziękuję 🫶
Przyrost nadal w normie bo prawie 100% ale było ponad 300, później 120 teraz prawie 100. Po tych stratach jestem czujna i może przewrażliwiona.
Zastrzyki mam brać do końca 1 trymestru, to długo strasznie :( a później kontrola czy to wystarczy. Zamówiłam z testu dna badanie na trmbofilie bo tak mi kazał zrobić i jeszcze na celiakię muszę.
ten lekarz brzmi naprawdę sensownie :) na test DNA możesz dopłacić parę zł za wynik przyspieszony, co myślę, będzie działało na Twoją korzyść :)
A tak zapytam z pogłębioną diagnostyką nie zdążyłaś przed ciążą czy nikt tego nie sugerował? Mam na myśli trombofilie itp?

ten lekarz brzmi naprawdę sensownie :) na test DNA możesz dopłacić parę zł za wynik przyspieszony, co myślę, będzie działało na Twoją korzyść :)
A tak zapytam z pogłębioną diagnostyką nie zdążyłaś przed ciążą czy nikt tego nie sugerował? Mam na myśli trombofilie itp?
Nikt nie sugerował byłam u 2 ginekologów i u lekarza w poz w sprawie strat oraz anemii. Usłyszałam że nie robi się badań bo to straty losowe...
Ostatni raz byłam u ginekologa tydzień po owulacji w tej ciąży to dał mi tylko skierowanie do poradni genetycznej żadnych badań nie zlecił bo stwierdził że tak się zdarza....

Już zamówiłam te badania z test dna na celiakię i trmbofilie -ale wzięłam ten pakiet podstawowy. Myślę że i tak szybszy wynik nic nie zmieni skoro mam zastrzyki?

Już zamówiłam te badania z test dna na celiakię i trmbofilie -ale wzięłam ten pakiet podstawowy. Myślę że i tak szybszy wynik nic nie zmieni skoro mam zastrzyki?
Jeżeli wyjdzie Ci tylko PAI-1 i MTHFR to nic nie zmieni. Przy zmianach w Vleiden (trombofilia wrodzona) czasami dają większą dawkę heparyny 0,6-0,8.
Na celiakię to nie są zastrzyki a dieta bezglutenowa. W mojej opinii to dieta ciężka i wymagająca, którą powinnaś stosować do końca życia tak naprawdę. Natomiast można nauczyć się z tym żyć a dostępność produktów bezglutenowych jest coraz większa. Wpływ celiakii na poronienia jest głównie taki, ze bez diety powoduje ona permanentny stan zapalny w organizmie co powoduje poronienia.
Najważniejsze, że badania już zamówiłaś i działasz.

Powiedz jeszcze proszę jakie bierzesz witaminy? A dokładnie kwas foliowy?

Używacie dziewczyny przed stosunkiem jakiegoś żelu czy czegoś innego? Patrzyłam na necie że są jakieś żele które ponoć mają pomagać plemnikom ale nie wiem czy mam to kupować bo wydaje mi się że to ściema jakaś

Używacie dziewczyny przed stosunkiem jakiegoś żelu czy czegoś innego? Patrzyłam na necie że są jakieś żele które ponoć mają pomagać plemnikom ale nie wiem czy mam to kupować bo wydaje mi się że to ściema jakaś
Te żele to nie tyle co ściema, co po prostu nie mają w sobie plemnikobójczych substancji jak jakieś durexy np.
Ja używałam babystart. W ciąże nie zaszłam :D

To polecę chyba do apteki i kupie jakiś przeznaczony do tego bo póki co mam jakiś zwykły który faktycznie może szkodzi bardziej niż pomaga 😅

reklama
Do góry