fckathy
Fanka BB :)
My w poniedziałek jedziemy )my się dziś zapisaliśmy na te badania genetyczne w Kato na początek lipca! wreszcie zrobię jakieś badania na NFZ i to konkretne.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
My w poniedziałek jedziemy )my się dziś zapisaliśmy na te badania genetyczne w Kato na początek lipca! wreszcie zrobię jakieś badania na NFZ i to konkretne.
Może ze stresu? Ja przy wyniku 35 juz mam zalecenie Diosinexu. Biorę 1/4 tabletki dwa razy w tygodniu. Dodatkowo pije ziola ojca sroki ale tylko do owulacji. I faktycznie serce przestalo mi kołotaćDziewczyny ratunku ! Skąd taka prolaktyna
ja też się ciut wtrącę w nie swój wątek również polecam dr Esterę, lekarz anioł polecam jej konto na Ig estera_doktorkobiet dużo ciekawych informacji i tam ma też rolkę na temat badań które należy zrobić na pierwszą wizytędziękuję , sprawdzę na pewno
Może ze stresu? Ja przy wyniku 35 juz mam zalecenie Diosinexu. Biorę 1/4 tabletki dwa razy w tygodniu. Dodatkowo pije ziola ojca sroki ale tylko do owulacji. I faktycznie serce przestalo mi kołotać
Ja gdzieś poczytałam, ze prolaktyna jest bardzo zdradliwa. Tzn mozesz miec ja w normie na badaniu a po obciazeniu czyli jak np w sytuacjach stresowych wywala w kosmos i tego nie widać. Ja sama zapobiegawczo poprosilam o diostinex bo czułam, że moze mi niezle mieszac i tak jak zawsze okres mialam po 2 dniach od odstawienia duphastonu tak musialam czekac 2 tygodnie na okres i moim zdaniem wlasnie przez nią tym bardziej ze inne hormony w normieSzczerze nie mam pojęcia skąd taki wynik ,jestem w ogromnym szoku , 2 miesiące temu też sprawdzałam TSH było mniej niż 1.8 a prolaktyna 26 jak dobrze pamiętam . Zastanawiam się , bo w zeszłym miesiącu miałam piasek na nerkach i ogólny stan zapalny czy to mogłoby mieć jakiś wpływ na wyniki , albo to że brałam ten duphaston , bo okres przyszedł w 21 DC , a mam cykle 26-33
Kariotyp prawidłowy.Wreszcie mam wyniki! Jak myślicie, czy jak mam coś takiego w opisie to jest to jakiś tzw. "dupochron" laboratorium czy trzeba coś z tym zrobić?
----------------------------------------------------------
Zapis kariotypu zgodnie z ISCN 2020 PRAWIDŁOWY: 46,XX
Opis i interpretacja wyniku: Analiza chromosomów barwionych techniką GTG przy rozdzielczości
550 wykazała obecność prawidłowego kariotypu żeńskiego.
Wynik badania nie wyklucza submikroskopowych zmian
chromosomowych oraz mozaikowości z niewielkim odsetkiem
komórek o nieprawidłowym kariotypie.Wskazana konsultacja w Poradni Genetycznej.
Krew bada sosnowiec i Katowice, główne laboratoria. Gyncenteum Kraków też wysyła do Katowic próbki.A to Ty nie w katowickiej akcji jak dużo z nas tu!
Ale jakby mi ktoś powiedział, że moje badanie z Holsamedu zostało zawiezione do jakiegoś labu w Poznaniu, to trochę bym śmiechła, że jechałam z Poznania oddać krew w Katowicach, a ta krew przejechała się z powrotem do Poznania.
TakJestem po wizycie.
Lekarz dał jeszcze szansę żebyśmy do września poczekali i próbowali naturalnie.
Jeśli do września się nie uda to zakwalfikuje nas do in vitro..
Przepisał mi na stymulację od 3dc-7 dc 2 tabletki dziennie rano i wieczór Letrazol (i co mnie dziwi że w ulotce pisze że to jest lek dla kobiet które mają raka piersi )
Czy to jest odpowiednii lek?