reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

reklama
Dziewczyny ratunku ! Skąd taka prolaktyna 😯😯

Załączniki

• 8569fbd5-fe9f-4d34-8def-b36aa98e85a2.jpeg
    8569fbd5-fe9f-4d34-8def-b36aa98e85a2.jpeg
    25,8 KB · Wyświetleń: 119
Może ze stresu? Ja przy wyniku 35 juz mam zalecenie Diosinexu. Biorę 1/4 tabletki dwa razy w tygodniu. Dodatkowo pije ziola ojca sroki ale tylko do owulacji. I faktycznie serce przestalo mi kołotać :)

Szczerze nie mam pojęcia skąd taki wynik ,jestem w ogromnym szoku , 2 miesiące temu też sprawdzałam TSH było mniej niż 1.8 a prolaktyna 26 jak dobrze pamiętam . Zastanawiam się , bo w zeszłym miesiącu miałam piasek na nerkach i ogólny stan zapalny czy to mogłoby mieć jakiś wpływ na wyniki , albo to że brałam ten duphaston , bo okres przyszedł w 21 DC , a mam cykle 26-33

Szczerze nie mam pojęcia skąd taki wynik ,jestem w ogromnym szoku , 2 miesiące temu też sprawdzałam TSH było mniej niż 1.8 a prolaktyna 26 jak dobrze pamiętam . Zastanawiam się , bo w zeszłym miesiącu miałam piasek na nerkach i ogólny stan zapalny czy to mogłoby mieć jakiś wpływ na wyniki , albo to że brałam ten duphaston , bo okres przyszedł w 21 DC , a mam cykle 26-33
Ja gdzieś poczytałam, ze prolaktyna jest bardzo zdradliwa. Tzn mozesz miec ja w normie na badaniu a po obciazeniu czyli jak np w sytuacjach stresowych wywala w kosmos i tego nie widać. Ja sama zapobiegawczo poprosilam o diostinex bo czułam, że moze mi niezle mieszac i tak jak zawsze okres mialam po 2 dniach od odstawienia duphastonu tak musialam czekac 2 tygodnie na okres i moim zdaniem wlasnie przez nią tym bardziej ze inne hormony w normie

Wreszcie mam wyniki! Jak myślicie, czy jak mam coś takiego w opisie to jest to jakiś tzw. "dupochron" laboratorium czy trzeba coś z tym zrobić?

----------------------------------------------------------
Zapis kariotypu zgodnie z ISCN 2020 PRAWIDŁOWY: 46,XX
Opis i interpretacja wyniku: Analiza chromosomów barwionych techniką GTG przy rozdzielczości
550 wykazała obecność prawidłowego kariotypu żeńskiego.
Wynik badania nie wyklucza submikroskopowych zmian
chromosomowych oraz mozaikowości z niewielkim odsetkiem
komórek o nieprawidłowym kariotypie.Wskazana konsultacja w Poradni Genetycznej.
Kariotyp prawidłowy.
Każdy będzie miał taki zapis, to tak jak piszesz, dupochron. Miedzy innymi dlatego, że podstawowy kariotyp nie wykrywa mozaikowości, ale to już bardziej złożona kwestia.
A to Ty nie w katowickiej akcji jak dużo z nas tu!

Ale jakby mi ktoś powiedział, że moje badanie z Holsamedu zostało zawiezione do jakiegoś labu w Poznaniu, to trochę bym śmiechła, że jechałam z Poznania oddać krew w Katowicach, a ta krew przejechała się z powrotem do Poznania. 😆
Krew bada sosnowiec i Katowice, główne laboratoria. Gyncenteum Kraków też wysyła do Katowic próbki.

Dziewczyny z holsamedu dostaniecie e-maila z adresu/zatytułowanego Ginekologia Kotlarza.
Plik będzie w formie .zip zaszyfrowany waszym numerem pesel. Może warto sprawdzić co jakiś czas spam, bo mnie osobiście e-mail przyszedł oznaczony jako niebezpieczny.

Jestem po wizycie.
Lekarz dał jeszcze szansę żebyśmy do września poczekali i próbowali naturalnie.
Jeśli do września się nie uda to zakwalfikuje nas do in vitro..
Przepisał mi na stymulację od 3dc-7 dc 2 tabletki dziennie rano i wieczór Letrazol (i co mnie dziwi że w ulotce pisze że to jest lek dla kobiet które mają raka piersi )
Czy to jest odpowiednii lek?

reklama
Jestem po wizycie.
Lekarz dał jeszcze szansę żebyśmy do września poczekali i próbowali naturalnie.
Jeśli do września się nie uda to zakwalfikuje nas do in vitro..
Przepisał mi na stymulację od 3dc-7 dc 2 tabletki dziennie rano i wieczór Letrazol (i co mnie dziwi że w ulotce pisze że to jest lek dla kobiet które mają raka piersi )
Czy to jest odpowiednii lek?
Tak

Do góry