reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞🌻🌼 W ciepłym sierpniu testujemy, dwóch kresek ⏸️ na teście wypatrujemy 🐞🐝

Fsh, LH i estradiol - ma znaczenie czy zrobię w 2dc czy w 5dc?
U nas w szpitalu na diagnostyce dwóch faz widełki dla pierwszej to 2-6dc, z reguły mówi się, że 2-5dc, więc myślę że nie ma to aż takiego znaczenia. Babeczka mi powiedziała, że jak mam długie cykle, to nie będzie problemu jak się położę w szpitalu nawet w 4dc dopiero (jakby mi @ przyszła w weekend i mogłabym się umawiać dopiero w poniedziałek).

reklama
Dziewczyny czy Wasi partnerzy tez biorą suple ? Jeśli tak to jakie ? Bo jutro muszę skoczyć do apteki i chce mojemu coś kupić do starań bo tak naprawdę oprócz magnezu to nic nie bierze.
Mój bierze NAC, selen, cynk, kwas foliowy, L-karnitynę, witaminę B6, Omega-3 i próbuję mu jeszcze wyrobić nawyk z witaminą D3, bo ma troszkę za niską (mimo, że upiera się że przecież według widełek jest w normie 🙈).

U nas w szpitalu na diagnostyce dwóch faz widełki dla pierwszej to 2-6dc, z reguły mówi się, że 2-5dc, więc myślę że nie ma to aż takiego znaczenia. Babeczka mi powiedziała, że jak mam długie cykle, to nie będzie problemu jak się położę w szpitalu nawet w 4dc dopiero (jakby mi @ przyszła w weekend i mogłabym się umawiać dopiero w poniedziałek).
@StaraStaraczka To przepraszam jeśli wprowadziłam w błąd, mi w klinice dr wyraźnie zleciła 2-3dc, może jest to uzależnione od długości cyklu 🙂

@StaraStaraczka To przepraszam jeśli wprowadziłam w błąd, mi w klinice dr wyraźnie zleciła 2-3dc, może jest to uzależnione od długości cyklu 🙂
Ja szczerze mówiąc też do końca nie wiem jak to jest tak naprawdę 😅 Może bezpieczniej robić wcześniej…? Można by w sumie zapytać lekarza jakie mają znaczenie te widełki i czy to rzeczywiście jakaś różnica jest duża.

@StaraStaraczka ja właśnie też teraz będę robić te badania, czekam na okres. Mi mówili że 2-4, a na zaleceniach sprzed kilku lat od innej lekarki mam 3-5.
Ja po prostu zapisze sobie w który dzień cyklu zrobię (w tych okolicach oczywiście) i powiem lekarzowi. Okres mam mieć w weekend, więc wiadomo, trochę trudniej bo w weekendy nie wszędzie się zrobi krew.

reklama
@StaraStaraczka ja właśnie też teraz będę robić te badania, czekam na okres. Mi mówili że 2-4, a na zaleceniach sprzed kilku lat od innej lekarki mam 3-5.
Ja po prostu zapisze sobie w który dzień cyklu zrobię (w tych okolicach oczywiście) i powiem lekarzowi. Okres mam mieć w weekend, więc wiadomo, trochę trudniej bo w weekendy nie wszędzie się zrobi krew.
No właśnie ten 3-5 mnie zmylił bo też gdzieś tak znalazłam. A mogę iść albo jutro w 2dc, albo w poniedziałek już w 5dc. To idę jutro

Do góry