reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞🌻🌼 W ciepłym sierpniu testujemy, dwóch kresek ⏸️ na teście wypatrujemy 🐞🐝

reklama
Dzięki dziewczyny za trzymanie kciuków, ale niestety nie było to miłe spotkanie.
Facet który mnie zastąpił z którym gadałam był chamski i stwierdził, że jestem problematyczna i że różnie dobrze mógłby mnie zwolnić dyscyplinarnie albo przenieść daleko (w sensie do drugiego obiektu naszej firmy).
Ogólnie to byłam na granicy płaczu i ledwo wyszlam to się rozpłakałam.
A za co niby miałby Cię zwolnić dyscyplinarnie?? Co za tupet ma ten gość 🤬

Cześć dziewczyny, ja się testuję 9 sierpnia. Obecnie mam 22 dc i pobolewa mnie brzuch w dole jak na okres. Nie jest to duży ból, tylko takie ciągnięcie. Też tak macie?
Zawsze brzuch bolał mnie w pierwszy i drugi dzień okresu, a tutaj takie rzeczy…. Nie powiem…. napawa mnie nadzieja
Ja czuje takie ciągnięcia zawsze chwilę przed okresem, a w udanym cyklu miałam dokładnie takie samo. Skoro u Ciebie wcześniej nie występowało oby był to dobry objaw 🤞😊

Ja mam strasznie spuchnięte cycki od 20 dc i też zaczęło mnie ciągnąć lekko i się zastanawiam czy okres szybciej nie przyjdzie,nie cieszy mnie to totalnie bo w udanym cyklu nie czułam ani owulacji ani żadnych wczesnych objawów przed okresem,dopiero dzień przed miesiączką poczułam piersi bolące i lekki ból brzucha taki jak na okres a dzień później miałam pozytywny test.. 🫢
W czerwcu była historia z bolącymi cyckami i wyszła ciąża 😊

W czerwcu była historia z bolącymi cyckami i wyszła ciąża 😊
te bolące cyki wydaje mi się że mam od owulacji i wcześniej też już tak u mnie bywało że tydzień przed okresem już miałam opuchnięte,fakt że już długo tak nie miałam ale te cykle wszystkie są takie różne że już nie potrafię czytać za bardzo swojego ciała,co cykl to inny 😝

Ja czuje takie ciągnięcia zawsze chwilę przed okresem, a w udanym cyklu miałam dokładnie takie samo. Skoro u Ciebie wcześniej nie występowało oby był to dobry objaw 🤞😊
Bardzo bym chciała żeby tak było bo brakuje mi w życiu bardzo dziecka,jeszcze bardziej po stracie,to jedyne czego brakuje mi do szczęścia

Gdybyście miały wpływ na to kiedy bobas się urodzi to macie jakiś swój wymarzony miesiąc kiedy byście chciały rodzić ? I chciałybyście chłopca czy dziewczynkę czy to totalnie obojętne dla was ? 😍 Mi się marzy aby urodzić właśnie w miesiącu kiedy jest słonko i ciepło ale nie przesadna gorączka,abym mogła chodzić z wózkiem na spacery i nie marznąć 😜 kwiecień,maj albo czerwiec byłby idealny 🌞 Marzy mi się mała dziewczynka ale wiadomo że większym priorytetem jest aby było zdrowe a nie jaka płeć dziecka ❤️
Urodzenie dziecka w miesiącu, w którym bym sobie wybrała- to już byłby szczyt marzeń… Ale kto zabroni marzyć? 😉 Bardzo chciałabym urodzić w kwietniu, dlatego też byłam cholernie zawiedziona cyklem lipcowym (okres przyszedł o tydzień za szybko- nawet nie zdążyłam kupić testu 🙈). Moją córkę urodziłam pod koniec listopada, jest do ogarnięcia - ale uważam, że inne miesiące są łaskawsze… taki chociażby kwiecień. Albo inny wiosenny.
Co do płci… to w mojej drugiej, ostatniej ciąży (gdzie doszło do zatrzymania akcji serca) byłam przekonana, że będzie chłopczyk, tak podpowiadała mi intuicja i przeczucie i mimo to, że zawsze marzyłam o dwóch córeczkach - to bycie mamą synka byłoby dla mnie wyzwaniem… Zrobiliśmy badania po poronieniu i byłam w ciąży właśnie z dziewczynką 🥹

jak z kimś rozmawiam albo coś opowiadam to zawsze na końcówce dodaje ”nie?” Tak żeby ktoś potwierdził to co mówię 🫣 denerwuje mnie to że tak robię ale totalnie nie potrafię tego kontrolować w rozmowie🫢
Też tak kiedyś miałam, że na końcu każdego zdania było "nie?" .. samo mi to minęło nawet nie wiem kiedy.

reklama
My oczywiście klasycznie - przyjmiemy dziecko urodzone w każdym miesiącu, 1 listopada, 31 grudnia, 1 stycznia. Chłopaka i dziewczynę.
Ale naszym marzeniem byloby przywitać córkę Polę w maju lub czerwcu :)
ja bym najbardziej chciała urodzić maj-sierpień. Sama mam w lipcu urodziny i wg mnie to jest super bonus od życia, ze zawsze można najlepsza imprezkę zorganizować dzięki pogodzie - łatwo, tanio i przyjemnie :))

Do góry