reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞🌻🌼 W ciepłym sierpniu testujemy, dwóch kresek ⏸️ na teście wypatrujemy 🐞🐝

Gdybyście miały wpływ na to kiedy bobas się urodzi to macie jakiś swój wymarzony miesiąc kiedy byście chciały rodzić ? I chciałybyście chłopca czy dziewczynkę czy to totalnie obojętne dla was ? 😍 Mi się marzy aby urodzić właśnie w miesiącu kiedy jest słonko i ciepło ale nie przesadna gorączka,abym mogła chodzić z wózkiem na spacery i nie marznąć 😜 kwiecień,maj albo czerwiec byłby idealny 🌞 Marzy mi się mała dziewczynka ale wiadomo że większym priorytetem jest aby było zdrowe a nie jaka płeć dziecka ❤️
Nam marzy się córeczka 🥰 co do terminu to mi już obojętnie, aktualnie jestem na etapie spr pt.: jak teraz się uda to w jakim miesiącu będzie poród 😹teraz jak spr wypada maj i w okolicach moich urodzin 🫣

reklama
Kupiłyście kiedyś swojemu facetowi kwiaty? Mój ma zaraz urodziny i się zastanawiam, czy mu jakiegoś małego kwiatka nie kupić. Pytałam go kiedys czy faceci lubia dostać kwiatka to powiedział, ze nie wie, bo nigdy nie dostał.

Mam prezent ogarnięty itp, ale zastanawiam się czy taki kwiatek to byłoby to miłe, czy zbyt mało “męskie” dla faceta?

Dzięki dziewczyny za trzymanie kciuków, ale niestety nie było to miłe spotkanie.
Facet który mnie zastąpił z którym gadałam był chamski i stwierdził, że jestem problematyczna i że różnie dobrze mógłby mnie zwolnić dyscyplinarnie albo przenieść daleko (w sensie do drugiego obiektu naszej firmy).
Ogólnie to byłam na granicy płaczu i ledwo wyszlam to się rozpłakałam.
Koleś z kadr takie rzeczy gada? 🫣🫣

Kupiłyście kiedyś swojemu facetowi kwiaty? Mój ma zaraz urodziny i się zastanawiam, czy mu jakiegoś małego kwiatka nie kupić. Pytałam go kiedys czy faceci lubia dostać kwiatka to powiedział, ze nie wie, bo nigdy nie dostał.

Mam prezent ogarnięty itp, ale zastanawiam się czy taki kwiatek to byłoby to miłe, czy zbyt mało “męskie” dla faceta?
Mój przykładowo by ucieszył się ale z takiego co można podlewać 😅 (żona podleje🙄)

Gdybyście miały wpływ na to kiedy bobas się urodzi to macie jakiś swój wymarzony miesiąc kiedy byście chciały rodzić ? I chciałybyście chłopca czy dziewczynkę czy to totalnie obojętne dla was ? 😍 Mi się marzy aby urodzić właśnie w miesiącu kiedy jest słonko i ciepło ale nie przesadna gorączka,abym mogła chodzić z wózkiem na spacery i nie marznąć 😜 kwiecień,maj albo czerwiec byłby idealny 🌞 Marzy mi się mała dziewczynka ale wiadomo że większym priorytetem jest aby było zdrowe a nie jaka płeć dziecka ❤️
Marcowy chłopiec to moje marzenie. Marcel 🥹
no ale wiadomo.. pozostaje to nadal tylko marzeniem.

Ja mam strasznie spuchnięte cycki od 20 dc i też zaczęło mnie ciągnąć lekko i się zastanawiam czy okres szybciej nie przyjdzie,nie cieszy mnie to totalnie bo w udanym cyklu nie czułam ani owulacji ani żadnych wczesnych objawów przed okresem,dopiero dzień przed miesiączką poczułam piersi bolące i lekki ból brzucha taki jak na okres a dzień później miałam pozytywny test.. 🫢

Ja mam strasznie spuchnięte cycki od 20 dc i też zaczęło mnie ciągnąć lekko i się zastanawiam czy okres szybciej nie przyjdzie,nie cieszy mnie to totalnie bo w udanym cyklu nie czułam ani owulacji ani żadnych wczesnych objawów przed okresem,dopiero dzień przed miesiączką poczułam piersi bolące i lekki ból brzucha taki jak na okres a dzień później miałam pozytywny test.. 🫢
Masz rację, ja w zeszłym miesiącu miałam pierwszy raz w życiu zgagę przed okresem i już byłam pewna że się udało, a jednak @ przyszła w planowanym terminie.

Hej dziewczyny, czy któraś z Was może wie, gdzie można oddać prywatnie materiał do biopsji cd138 z materiałem pobranym publicznie (na NFZ podczas histeroskopii)?

reklama
Szczerze...co do płci mamy jakieś swoje preferencje, marzy nam się dziewczyna, ale gdyby byłby chłopak to też jak najbardziej ok, byle zdrowe. Co do miesiąca, jest Nam totalnie obojętnie kiedy miałoby się urodzić, po prawie 3 latach starań może uległam jakiemuś "zgorzknieniu" ciążę postrzegam w kategorii cudu, abstrakcji, a nie jak powinno być normalnie, jak "stanu który Nam się należy " trochę to smutne, ale życie nie jest sprawiedliwe...i zapewne wiele z Nas to boli...życie pokazuje , że właściwie niczego nie możemy być pewni i niczego brać za pewnik. Na dobrą sprawę, nic też nie daje gwarancji, że się wkońcu uda- to przykre i niesprawiedliwe. Nawet orka ma ugorze nie daje gwarancji sukcesu.

Dzisiaj przyszłam do pracy i powitały mnie papiery o kolejnej ciąży w pracy na biurku u szefa...to był wspaniały start weekendu, znowu ktoś jest szczęśliwy, a ja jestem jak to zwierzę wściekłe...I nieszczęśliwe. Nie chodzi o zaborczość, nigdy nienawistnie nie patrzyłam na inne ciążę, ale w głowie takie... czemu mi się nie zdarzy szczęście, nie chcę nikomu wadzić, tylko sięgnąc po "swoje", skoro wszystkim niewiele brakuje, żeby po nie sięgnąć, to dlaczego u Nas musi być tak trudno?

Ostatnia edycja:
Do góry