reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞🌻🌼 W ciepłym sierpniu testujemy, dwóch kresek ⏸️ na teście wypatrujemy 🐞🐝

Dziewczyny, pytanie off top. Gdzie mogę kupić dobrej jakości torebkę? Tym razem wolę zainwestować i mieć jedną na wiele lat, bo jak dotąd byłam cebulą i każda po roku czy dwóch zaczyna się ścierać (w sensie, ten materiał wierzchni, często skóropodobny). Szukam czegoś małego, na długim pasku, takiej żeby wrzucić portfel, chusteczki, klucze, telefon…
jak dla mnie Michael Kors jest nie do zajechania. Mam kilka lat i wygląda cały czas świetnie :)

reklama
Mi się udało dzisiaj wbić na USG. Niestety owulacji nie było. Pęcherzyk dominujący tak jak był w czwartek, tak sobie dalej jest. W czwartek miał 22mm, dzisiaj niby 21mm. Więc nie urósł.

Nie wiem czy jeszcze liczyć na to, że sam pęknie 😢

A tak ładnie się staraliśmy w czwartek i wczoraj 😢
kurcze, szkoda, że nie dał Ci Ovi na wizycie

Zrobiłam właśnie z ciekawości test owulacyjny i wyszło ratio 0.99… wcześniej niskie były. Rano niestety nie zrobiłam więc nie wiem, czy peak potencjalnie był wtedy. Teraz już znów coraz niższe.

Czy gdyby założyć, że dzisiaj był peak i jutro owulacja (myślenie życzeniowe) to można chyba dzisiaj seks odpuścić jak był w czwartek i piątek i powtórzyć jutro dopiero, nie? Czy lepiej dzisiaj i w poniedziałek na przykład? Nie chce faceta zajechać… 😢 ale nie chce też całkiem odpuścić tego cyklu, jeśli jest jeszcze jakakolwiek nadzieja, że pęcherzyk pęknie.

Załączniki

• IMG_9867.png
    IMG_9867.png
    464,4 KB · Wyświetleń: 41
Ostatnia edycja:
Dziewczyny, pytanie off top. Gdzie mogę kupić dobrej jakości torebkę? Tym razem wolę zainwestować i mieć jedną na wiele lat, bo jak dotąd byłam cebulą i każda po roku czy dwóch zaczyna się ścierać (w sensie, ten materiał wierzchni, często skóropodobny). Szukam czegoś małego, na długim pasku, takiej żeby wrzucić portfel, chusteczki, klucze, telefon…
Mięta - Link do: Mięta (od 5 lat mam double bag i noszę ją na najróżniejsze sposoby, bo można i z "saszetką" na telefon i bez niej i samą torebkę na telefon etc.) - cena nie najniższa, bo to polska produkcja i skóra naturalna, ale kolory, wzory i jakość sztos.

Ja się już zaczynam denerwować bo według kalendarzyka flo powinna dziś być owulacja,według internetowych kalendarzy dopiero w poniedziałek,testy owulacyjne wychodzą mi negatywne ale nie wiem czy nie robię błędu że w nocy pójdę zawsze raz siku i tak samo rano wstanę o 6 się załatwić a o 8 robię test..Dopiero 2 cykl robię te testy owulacyjne i za bardzo nie wiem czy to że chodzę siku może mieć wpływ na to że one będą negatywne ..?

Ja się już zaczynam denerwować bo według kalendarzyka flo powinna dziś być owulacja,według internetowych kalendarzy dopiero w poniedziałek,testy owulacyjne wychodzą mi negatywne ale nie wiem czy nie robię błędu że w nocy pójdę zawsze raz siku i tak samo rano wstanę o 6 się załatwić a o 8 robię test..Dopiero 2 cykl robię te testy owulacyjne i za bardzo nie wiem czy to że chodzę siku może mieć wpływ na to że one będą negatywne ..?
nie wydaje mi się, żeby to było powodem, że są negatywne. Jasne, mocz nie może być ultra rozcieńzony, ale np. jak ja miałam pik to one mi wychodziły pozytywne z każdego moczu.

nie wydaje mi się, żeby to było powodem, że są negatywne. Jasne, mocz nie może być ultra rozcieńzony, ale np. jak ja miałam pik to one mi wychodziły pozytywne z każdego moczu.
mam jakieś testy z clear blue,pisze w instrukcji że z pierwszego moczu je wykonywać,ale możliwe że jeszcze owulacja będzie albo po prostu cykl bez owulacyjny,za pare dni się okaże

reklama
Do góry