reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🌞🌻🌼 W ciepłym sierpniu testujemy, dwóch kresek ⏸️ na teście wypatrujemy 🐞🐝

reklama
Moja gin też mówiła, że mimo leków kieliszek czerwonego wytrawnego wina to na zdrowie ;) Żadnych skutków ubocznych nie zaobserwowałam, a wyżłopałam wtedy niemało 😂 Ale pilnowałam odstępu między piciem a łykaniem leków!
Mam nadzieję, że moja wątroba mi za to nie podziękuje w przyszłości 🙈
Cholera, to dziś już nie, ale jutro może jednego aperolka sobie posmakuję 🙈
friends sommer GIF by Aperol Germany

Dziewczyny kiedy powinna wypadać owulacja jeśli ma się cykle 34 dniowe?ostatnio wydłużyły mi się cykle i mają tak 34 dni,byłam u gina w 15 dc na badaniach i mówił ze nie było jeszcze owulacji,pęcherzyk miał 13 mm,ale w 20 dc zaczęły boleć mnie piersi i też strasznie opuchły,zaczęłam też czuć jajnik po lewej stronie tam gdzie był pęcherzyk,to możliwe że tak późno by wystąpiła owulacja ? Nie kupowałam testów owu w tym miesiącu i teraz nie wiem kiedy mogła by wypaść ..

Dziewczyny kiedy powinna wypadać owulacja jeśli ma się cykle 34 dniowe?ostatnio wydłużyły mi się cykle i mają tak 34 dni,byłam u gina w 15 dc na badaniach i mówił ze nie było jeszcze owulacji,pęcherzyk miał 13 mm,ale w 20 dc zaczęły boleć mnie piersi i też strasznie opuchły,zaczęłam też czuć jajnik po lewej stronie tam gdzie był pęcherzyk,to możliwe że tak późno by wystąpiła owulacja ? Nie kupowałam testów owu w tym miesiącu i teraz nie wiem kiedy mogła by wypaść ..
A ja Ci powiem, że kilka dni temu przeczytałam u mamyginekolog, że aby nie było pominięcia - to najlepiej współżyć co 2 dni oprócz miesiączki. I ja się tego trzymam. I w nosie mam kiedy ta owulacja była, jest i będzie 😜

A ja Ci powiem, że kilka dni temu przeczytałam u mamyginekolog, że aby nie było pominięcia - to najlepiej współżyć co 2 dni oprócz miesiączki. I ja się tego trzymam. I w nosie mam kiedy ta owulacja była, jest i będzie 😜
w sumie masz racje,tak jest najbezpieczniej,ostatnio 5 dni pod rząd było bo to był czas owulacji i dziś już odpuszczam bo mam dość seksów 😂 ale będę się starać co 2 dzień do samego końca,ostatnio się obraziłam na testy owu bo przez nie się rozleniwiłam,były seksy tylko kiedy pik a później już olałam totalnie i takie to były starania 🫢

Cholera, to dziś już nie, ale jutro może jednego aperolka sobie posmakuję 🙈
friends sommer GIF by Aperol Germany
Tak dla doprecyzowania to mojej gin nie chodziło o alkohol ogólnie tylko właśnie o czerwone wytrawne wino ;) Poza działaniem rozluźniającym ma duże ilości potasu, działa przeciwzakrzepowo, rozkurczowo, wpływa też korzystnie na regulację cholesterolu. Więc może jednak zamiast aperolu otworzysz inną butelkę? ;)

w sumie masz racje,tak jest najbezpieczniej,ostatnio 5 dni pod rząd było bo to był czas owulacji i dziś już odpuszczam bo mam dość seksów 😂 ale będę się starać co 2 dzień do samego końca,ostatnio się obraziłam na testy owu bo przez nie się rozleniwiłam,były seksy tylko kiedy pik a później już olałam totalnie i takie to były starania 🫢
No ja to przy moim Pcos w ogóle nie mam co liczyć na złapanie peaku. Mierzenie temperatury - nadal nie kupiłam termometru, który pokazuje 2 miejsca po przecinku. I tak to ze mną jest 🤣 Ważne, że Mąż nie narzeka 😂😅

Tak dla doprecyzowania to mojej gin nie chodziło o alkohol ogólnie tylko właśnie o czerwone wytrawne wino ;) Poza działaniem rozluźniającym ma duże ilości potasu, działa przeciwzakrzepowo, rozkurczowo, wpływa też korzystnie na regulację cholesterolu. Więc może jednak zamiast aperolu otworzysz inną butelkę? ;)
O rety, to teraz zwątpiłam, więc chyba nic. Daję sobie spokój z winkiem lub aperolkiem 😅

Ufam mojemu lekarzowi, ale teraz to jakby trochę przegiął 🙈 Odkąd biorę metforminę to właśnie ze względu na skutki uboczne boję się wypić choćby łyczka.
Znam przynajmniej kilka osób, które przyjmują metforminę i nie zrezygnowały przy tym z alkoholu (ale też nie, żeby piły go w niewiadomo jakich ilościach). Moj mąż przyjmuje ją od hmm… 7 lat i, zupełnie normalnie, gdy ma ochotę, pije przy tym alko. Wyniki ma ok i żadnych niepożądanych reakcji nie zarejestrował, więc nie ma co demonizować - wszystko, z umiarem, jest dla ludzi ;)

reklama
Do góry