reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞🌻🌼 W ciepłym sierpniu testujemy, dwóch kresek ⏸️ na teście wypatrujemy 🐞🐝

Od czasu metotrexatu nie piję bo jak już mogłam to nawet po jednym kieliszku mnie tak bierze + potem mam takiego kaca, że zaczęłam myśleć, że przestałam metabolizować alko 🫣
Ufam mojemu lekarzowi, ale teraz to jakby trochę przegiął 🙈 Odkąd biorę metforminę to właśnie ze względu na skutki uboczne boję się wypić choćby łyczka.

reklama
My też mamy rocznice w sierpniu :)
Jeszcze sie sierpień nie zaczął a ja już z testem przychodze na ovu. Pozytywny waszym zdaniem? Trochę szokłam bo zawsze na Aromku miałam 14 dc jak w zegarku a dziś dopiero 11 dc.. no nie jest mi po nosie bo jeszcze żel mi nie przyszedł a chciałam conceive przetestować
Ps. Nie zapisuje sie jeszcze na testowanie bo jutro mam monitoring i dam znać :)
Liczyłam na ten sierpień najmocniej na świecie. Naprawdę aż takie pozytywy nigdy mi przy pcos nie wychodziły. Dziś ginka stwierdziła, że owulacji nie było i nie ma szans w tym cyklu więc ławeczka. Aromek przestał działać 😔

Wczoraj po hsg mój doktorek powiedział, że podczas starań można wypić sobie alkohol. Na co ja, że nie mogę, ponieważ biorę metforminę. A dr: „Na czas starań i owulacji pozwalam. To pomaga”.
Whhhhhaaatttt?!?!???? (Do teraz mam wielkie oczy z szoku 😳).
Jakby to pomagało to ja już bym miała gromadkę dzieci 😂
Nie no polecanie alko przez lekarza jest dla mnie słabe.

reklama
Ufam mojemu lekarzowi, ale teraz to jakby trochę przegiął 🙈 Odkąd biorę metforminę to właśnie ze względu na skutki uboczne boję się wypić choćby łyczka.
Moja gin też mówiła, że mimo leków kieliszek czerwonego wytrawnego wina to na zdrowie ;) Żadnych skutków ubocznych nie zaobserwowałam, a wyżłopałam wtedy niemało 😂 Ale pilnowałam odstępu między piciem a łykaniem leków!
Mam nadzieję, że moja wątroba mi za to nie podziękuje w przyszłości 🙈

Do góry