reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞🌻🌼 W ciepłym sierpniu testujemy, dwóch kresek ⏸️ na teście wypatrujemy 🐞🐝

Zastanawiałyście się kiedyś jak poinformujcie rodzine kiedy w końcu się uda z bobasem🤰? Zobaczyłam ostatnio ten pomysł z balonikiem i mega mi się podoba 🫢❤️ chociaż jak kiedyś nam wyjdzie to z moimi przejściami rodzina dowie się o ciąży najpóźniej jak się da z strachu że znowu coś się wydarzy 😖

Załączniki

• IMG_6515.jpeg
    IMG_6515.jpeg
    140,5 KB · Wyświetleń: 126
reklama
Czy ktoś z was suplementuje żelazo i udało mu się uniknąć problemów żołądkowych? Ja biorę dopiero kilka dni i już mam dość…
sprawdź czy nie ma takiego żelaza przyjaznego bardziej dla jelit i żołądka,ja miałam problemy z jelitami i ogólnie zawsze byłam bardzo wzdęta po żelazie ale pogadałam o tym z lekarzem i polecił mi żelazo właśnie takie przyjazne dla jelit i żołądka i czuje się bardzo dobrze po nim,0 jakiś skutków ubocznych

sprawdź czy nie ma takiego żelaza przyjaznego bardziej dla jelit i żołądka,ja miałam problemy z jelitami i ogólnie zawsze byłam bardzo wzdęta po żelazie ale pogadałam o tym z lekarzem i polecił mi żelazo właśnie takie przyjazne dla jelit i żołądka i czuje się bardzo dobrze po nim,0 jakiś skutków ubocznych
Powiesz jakie to dokładnie? Coś na receptę?

Zastanawiałyście się kiedyś jak poinformujcie rodzine kiedy w końcu się uda z bobasem🤰? Zobaczyłam ostatnio ten pomysł z balonikiem i mega mi się podoba 🫢❤️ chociaż jak kiedyś nam wyjdzie to z moimi przejściami rodzina dowie się o ciąży najpóźniej jak się da z strachu że znowu coś się wydarzy 😖
Ja się często zastanawiam nad tym. Partnerowi chyba body z jakimś napisem o tacie. Rodzicom - chyba wręczyłabym malutkie buciki/skarpetki. Rodzeństwu pewnie po prostu informacja, bez gadżetów. Ale sama nie wiem, może jeśli się kiedyś uda to będę kombinować i szaleć.

U nas w 2021r. to mój mąż mi powiedział 😅 tyle już robiłam testów, wszystko negatywne. Zrobiłam rano- negatywny. Wieczorem mieli przyjść znajomi i myślę, a zrobię jeszcze raz to z czystym sumieniem będę mogła drinka wypić. I tak zostawiłam ten test na pralce. Szykuję się, mój mąż mówi "zobacz, jest druga kreska" a ja na to "o ku... "🤭 także taka romantyczna chwila 😅 resztę wieczoru chodził mi specjalnie do kuchni i nalewał sam napój, udawałam przed znajomymi, że drinka piję.
Rodzinie powiedzieliśmy normalnie przy obiedzie, bo miałam okropne wymioty od początku i nie dało się tego ukrywać.

Dziewczyny, dziękuję za wszystkie kciuki i dobre słowa, dzielę się wynikami porannej bety:
- piątek 14,9
- dziś 84,1 💕
Zaczyna to do mnie docierać. Jutro idę na wizytę żeby nie zaniedbać niskiego proga, ale poza tym zamierzam się cieszyć każdą chwilą. Wierzę, że będzie dobrze ☺️

Załączniki

• IMG_20240819_155039.jpg
    IMG_20240819_155039.jpg
    153,3 KB · Wyświetleń: 74
reklama
ja tyle razy to przerabiałam w głowie, a teraz wiem, że po prostu pójde do męża, powiem, ze jestem w ciaży i zadne z nas nawet się nie ucieszy, bo to będzie większy strach niż radość. I niedowierzenie. Dla mnie po tylu latach ciąża to jest na tym samym poziomie co zobaczenie jednorożca.

Do góry