reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Cześć dziewczyny! Ja tylko na moment. Byłam wczoraj na wizycie i nie jest najlepiej - moje skurcze zrobiły swoje i coś złego zaczyna się dziać z szyjką :-( Dostałam leki rozkurczowe i mam leżeć. Zobaczymy co będzie dalej. Skurcze nadal mam, ale lżejsze i rzadziej. Psychicznie czuję się fatalnie, przeraża mnie wizja porodu przedwczesnego. Wiem, że nie powinnam się teraz denerwować, ale nie potrafię - lekarz mnie porządnie nastraszył. Na szczęście dzidzie rosną równiutko, nie wiem jakie są duże itd, bo z wrażenia o nic nie zapytałam, a z karty ciąży nie odczytam (ech to pismo lekarskie!).
Na razie uciekam do łóżka. Pozdrowienia dla wszystkich ;-)

Leż leż leż! co najmniej 6 tygodni nawet jakby świat miał się walić ty leżysz! Trzymam kciukasy za ciebie i dziewczynki (pamieta zawsze moga ci zaszyc szyjke!)

reklama
Słuchajcie - mnie wyszedł wynik 145 po glukozie, spytałam czemu tak dziwnie, w sumie na granicy normy. Babka (diabetolog) spytala czy mialam tez cytryne, powiedzialam zgodnie z prawda ze tak. Usmiechnela si epod nosem i powiedziala "a co wam sie wydaje ze cytryna nie ma cukru?". Tym sposobem kazda ktora wypija z cytryna maobciazenie powyzej 75g - i moze, tak jak u mnie wyjsc wartosc graniczna, ktora zmusza do glukometru i kwalifikacji na "cukrzyce", wiec komu wyszlo graniczne na 50g to moze lepie isc i wypic bez cytryny...

u mnie wyszło przy 50 149 bez cytryny czyli lepiej żebym nie brała jej do 75

Bura trzymaj się, nie denerwuj się, wszystko będzie dobrze- zobaczysz, leż i myśl pozytywnie, dziewczynki spokojnie poczekają w brzuszku na swój termin. Mocno w to wierzę i trzymam kciukasy!!!!!!

Cześć dziewczyny! Ja tylko na moment. Byłam wczoraj na wizycie i nie jest najlepiej - moje skurcze zrobiły swoje i coś złego zaczyna się dziać z szyjką :-( Dostałam leki rozkurczowe i mam leżeć. Zobaczymy co będzie dalej. Skurcze nadal mam, ale lżejsze i rzadziej. Psychicznie czuję się fatalnie, przeraża mnie wizja porodu przedwczesnego. Wiem, że nie powinnam się teraz denerwować, ale nie potrafię - lekarz mnie porządnie nastraszył. Na szczęście dzidzie rosną równiutko, nie wiem jakie są duże itd, bo z wrażenia o nic nie zapytałam, a z karty ciąży nie odczytam (ech to pismo lekarskie!).
Na razie uciekam do łóżka. Pozdrowienia dla wszystkich ;-)
Bura, ja nawet nie wiem jaka mam szyjke, bo przy usg nie patrza, a ginekologicznie nie badaja.
Witaj w gronie lezacych - oby jak najdluzej nasze dzidzie zostaly w srodku.
Twoje coreczki sa juz jednak duze. Pamietam, ze w dniu w ktorym Viki wazyla 360 gram ty chwalilas sie, ze obie cory waza juz po pol kilo... Nic sie nie martw - bedzie dobrze.....

passingby nie słyszałam nic na temat tego ze nie powinno się cytryny wciskać :)) myśle że taki cukier z cytryny to tak bardzo by nie podniósł poziomu, może o jakieś pare oczek :)) ale mogę się mylić :)) nie wiem zapytam lekarza zanim pójdę na badanie :))

bura leż spokojnie i trzymajcie się
kasiu ty też odpoczywaj
trzymam za was kciuki

Przepraszam, ale teraz nie nadrobię co pisałyście, ale muszę się pochwalić.

Witajcie dziewczynki !!!
Bylismy dziś w szpitalu na USG 3D.
Z dzidzią wszystko w porządku, a to co Was najbardziej zaciekawi to to, że zdecydowaliśmy się jednak poznac płeć :biggrin2:

CZEKAMY NA CÓRECZKĘ !!!!!
Czyli na Malwinkę :biggrin2:

Cały brzuch mi się trząsł ze śmiechu jak lekarz zmierzył dziecko, i powiedział że wszystkie wymiary zgadzają się na skończone 22 tygodnie, a długość nóżek na 24 tygodnie.:szok::-D:tak::biggrin2:

Mąż na cały głos śmiał się, że nogi wyprzedzaja resztę o 2 tygodnie :-D:tak::biggrin2:

Mężuś chciał bardziej synka, a ja córcię, ale nie jest załamany :biggrin2:
Mówi, że najważniejsze by było zdrowe.

Dostaliśmy płytkę DVD z 22 minutowym nagraniem.
Mała bardzo się zasłaniała, szczególnie twarz-dlatego mamy jej fotkę tylko z profilu, ale na koniec pokazała między nóżkami swoją Małą Mi :biggrin2:

AAA i odrazu wyprzedzam pytanie Gie-oski- i odpowiadam, że nic nie płaciłam za USG 3D, ale to chyba dlatego, że jestem stałą pacjentką mojego lekarza.

Oto nasza kruszynka :biggrin2:

Ostatnia edycja:
passingby nie słyszałam nic na temat tego ze nie powinno się cytryny wciskać :)) myśle że taki cukier z cytryny to tak bardzo by nie podniósł poziomu, może o jakieś pare oczek :)) ale mogę się mylić :)) nie wiem zapytam lekarza zanim pójdę na badanie :))

I o te pare oczek chodzi :( - gdyby mi wyszlo 139 - nie ma sprawy, ale wyszlo mi 145 i juz jestem w gronie cukrzyczek

reklama
Przepraszam, ale teraz nie nadrobię co pisałyście, ale muszę się pochwalić.

Witajcie dziewczynki !!!
Bylismy dziś w szpitalu na USG 3D.
Z dzidzią wszystko w porządku, a to co Was najbardziej zaciekawi to to, że zdecydowaliśmy się jednak poznac płeć :biggrin2:

CZEKAMY NA CÓRECZKĘ !!!!!
Czyli na Malwinkę :biggrin2:

Cały brzuch mi się trząsł ze śmiechu jak lekarz zmierzył dziecko, i powiedział że wszystkie wymiary zgadzają się na skończone 22 tygodnie, a długość nóżek na 24 tygodnie.:szok::-D:tak::biggrin2:

Mąż na cały głos śmiał się, że nogi wyprzedzaja resztę o 2 tygodnie :-D:tak::biggrin2:

Mężuś chciał bardziej synka, a ja córcię, ale nie jest załamany :biggrin2:
Mówi, że najważniejsze by było zdrowe.

Dostaliśmy płytkę DVD z 22 minutowym nagraniem.
Mała bardzo się zasłaniała, szczególnie twarz-dlatego mamy jej fotkę tylko z profilu, ale na koniec pokazała między nóżkami swoją Małą Mi :biggrin2:

Oto nasza kruszynka :biggrin2:

Ola super wiesci:-)super ze dziewczynka:-)babeczki sa super a synusia bedziecie miec drugigo albo trzeciego:-)chyba wiekszosc facetow chce miec syna:-)

Do góry