reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem

Hmm wiesz co położna powiedziała, że dziwne
Ale lekarka powiedziała, że przy tak dużych dawkach to jest możliwe (2x100) i oczywiście zleca kroplówki na mdłości plus nawadniające (bo nic nie jadłam) - generalnie mało pomogły, schudłam 8kg w tydzień no ale :D
Ja tylko 3 w pierwszych kilku dobach ale siedziałam tam ponad 2 tygodnie i na sama myśl o powtórce mi słabo 🫣

reklama
Noo ja się trochę nie dziwię że negował bo jednak z tego co ja czytałam, to metotreksat podaje się przy bardzo niskich wartościach. Dodatkowo to jest bardzo "ciężki" lek, szczególnie w dużych dawkach, ryje organizm mocno. Jestem generalnie w szoku, że się to udało. I np. ja bym się w Twojej sytuacji nigdy na farmakologię nie zgodziła. Także pewnie dużo zależy kto co uważa i kto co czuje
Wolałam lek aniżeli usunięcie jajowodu i macicy. Trochę za młoda jestem. Taka operacja też bardzo "ryje organizm".

Wolałam lek aniżeli usunięcie jajowodu i macicy. Trochę za młoda jestem. Taka operacja też bardzo "ryje organizm".
No ja niby tez ale nie mamy pewności ze nie będzie powtórki i nie skończy się i tak usunięciem, w dodatku mnie strasznie stresuje ze jednak może się powtórzyć i bardzo mocno ćwiczę swój mózg by nie oszaleć 😂

Do góry