Motylkowa!
Fanka BB :)
Czytałam o duo stim kiedyś na zagranicznych stronach - z tego co się orientuję w Polsce mało lekarzy stosuje taki protokół. Załączam historię jednej z babeczek z insta którą obserwuje - miała kilka stymulacji i właśnie najlepsze wyniki miała z tej stymulacji w fazie lutealnejHej
Dziewczyny,
Czy spotkałyście się z propozycją podwójnej stymulacji w cyklu?
Dziś lekarz zaproponowal takie rozwiązanie, mimo że moje amh całkiem całkiem to wiek 42 za chwile. Generalnie załamał mnie bo wprost powiedzial, ze daje nam 2% na powodzenie procesu. I mówi że nie zależy mu na zostawieniu przez nas 20 tys tylko mówi jakie są statystyki - z jednej strony bardzo uczciwie z drugiej nie dał mi cienia nadziei bo co to jest 2%, ktoś powie..ale zawsze to 2 a nie 0.
Do programu się nie łapiemy, podchodzimy komercyjnie - niestety, nie pytajcie dlaczego bo to dluga historia.
No i na dzisiejszej wizycie padła propozycja by obniżyć koszty przynajmniej leków to postymulowac się w jednym cyklu 2x, czy jakby 2 punkcję, w zaleznosci ile będzie pęcherzyków.
Leki typu clostibelgyt czy podobne.
Gdzieś tam kiedyś słyszałam o tym...ale niewiele i w sumie malo informacji, dlatego może tu ktoś jest kto przechodził taki typ stymulacji?
Czy to jest bezpieczne ?
Jeśli chodzi o szanse… wpadł mi dzisiaj w ręce post ze statystykami z amerykańskich klinik za 2022. I tam przy niebadanych blastkach powyżej 42 roku życia rzeczywiście wyszło około 2% na urodzenie dziecka. Ale już przy transferach blastek przebadanych, ten procent jest o wiele wyższy. Oczywiście to wszystko statystyka wyciągnięta z innego kraju, która może nie mieć zastosowania w waszym przypadku….Ale jeśli macie siłę walczyć dalej, to może warto?