reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

miałam dzisiaj wizytę u położnej i jak rano miałam skurcze regularnie co 7 minut tak koło 10 czas się wydłużał i częściowo ustąpiły, położna mnie zbadała i jestem gotowa do porodu brakuje tylko ... rozwarcia :-( ale wieczorem skurcze powróciły co 25 minut a teraz coraz częściej więc mam nadzieje że do jutra coś się wydarzy :tak:
MagdaP3011 STO LAT :-)

reklama
dziewczynki zgłaszam się po wizycie. więc tak: na ktg wyszly mi ładne skurcze cały czas pomiędzy 60-99 a na 99 stało chyba ze 2 min. i nie słabły. Zrobiło mi się bardzo gorąco i myślałam że tam zjadę ale na wybuchu ciepla się skończyło.
Przyszedł gin i poprosił mnie jeszcze do swojego gabinetu na badanie dopplera czy jak to się tam nazywa:) wszystko oki no i badanie dowcipne: i tu niespodzianka!! Rozwarcie na 1,5cm więc coś ruszyło!! zrobił mi jeszcze masaż szyjki i teraz czekamy. brzuszek cały czas się stawia ale nic nie boli, chodzić już nie potrafię (mój Ł się smieje że chodzę jak pingwin) to chyba przez rozwarcie:-) no i co ciekawe w środę wieczorkiem mam wypić 3 łyżki olejku rycynowego!! lub zrobić sobie lewatywe. No i w czwartek o 9:00 zgłosić się na oddział.

No to super, że cos sie ruszyło... Ja rozwarcie na 1,5 cm niestety juz mam od 2 tygodni i nic się nie chce dziać. A co do chodzenia jak pingwin to ja tak samo chodzę tylko, że bardziej od stawiania się brzucha. Troszke sie przejdę i brzuch zaraz twardy i przeszkadza miedzy nogami :-D

uprzejmie donosze ze moje dzisiejsze ktg wykazalo dokladnie to samo co w zeszly piatek i srode:-( i niestety nie dostalam skierowania do szpitala tylko na kolejne ktg:-( ech ale nic tam..mam nadzieje ze w czwartek to juz mnie zostawia na wywolanie..jestem chyba jedyna bezobjawowa na bb:-D chociaz uslyszalam dzis ze mam rozwarcie na 1,5cm czyli jednak cos sie tam dzieje ale ja nic nie czuje:-D

Ja też melduję sie po badaniu i jak było od 2 tygodni rozwarcie na jeden palec, tak jest cały czas bez zmian. Coś KTG takie sobie ale na jutro już mam skierowanie do szpitala więc zobaczymy co tam powiedzą...

Do góry