reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Olica gratuluje córeczki :-)

Bura, Kaska, Miran trzymajcie sie napewno bedzie dobrze.... Tylko dbajcie o siebie i leżcie....

Jezeli chodzi o ta krzywa to ide jutro i troszke sie boje ale dla malenstwa wszystko :-) moze jednak nie wcisne tej cytryny na wszelki wypadek.....Jutro tez jezeli bede miała wyniki od razu ide pod wieczór na wizyte do lekarza takze napisze we wtorek co i jak..Trzymajcie kciuki....

reklama
Otóż kochane NIE POWTARZA sie testów na cukier - jak wyjda kiepsko (nawet okazjonalnie) to kaplica.

Ja jestem na tej diecie, testuje się i cóż cukry w normie :) ale ja jakos moge warzywa i buraki cukry mi stoja wtedy. Plus jest taki ze raczej nie utyje :) nie moge slodyczy!
szkoda że nie zgadzają się na powtórki :)) Moja kolerzanka mówiła że w burakach i marchewce i jeszcze w innych warzywach (nie pamiętam dokładnie) jest więcej cukru, tak jak np w owocach i że nie powinna ich jeść. więc różni lekarze i różne opinie :)) Ważne że jakoś wytrzymujesz na tej diecie i że nie jest ona taka drastyczna :)) a jakie miałaś zwykłe wyniki przy badaniu cukru na czczo?? bo może to też jakiś sygnał że jeśli ma się wyższy to że później można miec wysoki w badaniu obciążeniowym?? :no:

szkoda że nie zgadzają się na powtórki :)) Moja kolerzanka mówiła że w burakach i marchewce i jeszcze w innych warzywach (nie pamiętam dokładnie) jest więcej cukru, tak jak np w owocach i że nie powinna ich jeść. więc różni lekarze i różne opinie :)) Ważne że jakoś wytrzymujesz na tej diecie i że nie jest ona taka drastyczna :)) a jakie miałaś zwykłe wyniki przy badaniu cukru na czczo?? bo może to też jakiś sygnał że jeśli ma się wyższy to że później można miec wysoki w badaniu obciążeniowym?? :no:

miałam w normie: 85/80/83

miałam w normie: 85/80/83
ja raz miałam 93 (a norma od 70 do 100) ale to było wtedy jak w nocy dzień przed badaniem zjadłam cały talerz ciasta i ciasteczek więc pewnie dlatego. Teraz robiłam niedawno i miałam 70 chociaż nie stronie od słodyczy i przynajmniej raz dziennie zjem jakąś pralinkę lub cukierka czy loda :)) zobaczymy
To mnie nie pocieszyłaś, bo ja myślałam że jeśli ma się tą cukrzycę ciążową to zwykły poziom cukru jest zawsze podwyższony :(((
trzymaj się dzielnie, dasz radę to tylko jeszcze niecałe 4 miesiące :))

Byłam w piątek na USG 4D. Zapłaciłam 200zł.
Nie żałuję!!!
Naprawde warto tyle zapłacić.
Niektóre kobietki narzekają, że widać niewyraznie ale ja widziałam wszystko świetnie.
Naprawdę polecam.

Gratuluję wyników po badaniach usg :tak: najważniejsze, że dzieciaczki zdrowo się rozwijają.
Ja jutro idę do mojego ginekologa na kontrolną wizytę, ciekawa jestem czy L4 mi przedłoży??? Ostatnio mówił, że raczej nie przedłuży, jeśli dobrze będę się czuła. Trudno się mówi, wrócę do pracy, popracuję miesiąc i pójdę na L4;-)

A ja nadal nie dostałam skierowania na krzywą cukrową?? Gin stwierdziła, że jeszcze za wcześnie?? A jestem już w 25 tc, wg om to już 27??

Bura, Kasia, Miran trzymam kciuki za każdą z Was! wypoczywajcie kochane!

Olica i pozostałe dziewczyny po usg! Gratuluję dobrych wyników!

bura..kaska...mirian....-bedzie ok...wierze w to..juz jestesmy po polowach,takze teraz tylko spokojnie..delikatnie...i bez stresu...gdzie bedzie waszym dzieciatka lepiej niz w waszych brzusiach...:-):tak::-)tylko u mamy:tak:takze przystosowac sie to co mowi lekarz i nielekcewarzyc lekarzy opinii...lezec..lezec..lezec...chocby niewiem co....gdybym tak kurcze mogla to do kazdej z was bym wpadla skontrolowac:tak:;-)
:-)u mnie w holandii chca 100euro za 3 d..takze chyba mi szkoda i wole za to co kupic maluszkowi...raz probowalismy te 3 d ale niewyszlo..wiec chyba zostane jedyna mama,ktorej dzieciatko nie chce zdradzic plci...choc powiem szczerze bardzoooo mnie to ciekawi...:confused2::sorry::confused2:
pozdrowienia i wielkie buziaki dla wielkich waszych brzusiow:-)
Hej, bardzo cieszylabym sie, jakbys mogla do mnie wpasc, ale do Teheranu masz raczej spory kawalek.... Szkoda. Ale dzieki za cieple mysli i modlitwy za nas.
Co do usg 3d to ja mialam miec w czwartek, ale nie dalo sie... Za niski poziom wod plodowych - nic nie byloby widac. Podobno w tej ciazy juz raczej sobie takiego usg nie zrobie. I choc gotowa bylam wydac 100$ to Viki woli pozostac w dwumymiarze.... Za to kazdy lekarz, ktory robi mi usg najpierw mowi : sliczna dziewczynka.... Az smiac mi sie chce, ale to juz 4 raz jak to slysze....

reklama
Otóż kochane NIE POWTARZA sie testów na cukier - jak wyjda kiepsko (nawet okazjonalnie) to kaplica.!
Pierwszy raz slysze, ze sie nie powtarza testow. Ja nie wiedzac o zakazach za pierwszym razem 8 godzin przed badaniem zazylam syrop na kaszel i wynik wyszedl mi gigantyczny. Na szczescie skojazylam ten syrop, a lekarka i bez tego dala mi powtorne skierowanie.

Do góry