reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

Cześć dziewczyny! Ja tylko na moment. Byłam wczoraj na wizycie i nie jest najlepiej - moje skurcze zrobiły swoje i coś złego zaczyna się dziać z szyjką :-( Dostałam leki rozkurczowe i mam leżeć. Zobaczymy co będzie dalej. Skurcze nadal mam, ale lżejsze i rzadziej. Psychicznie czuję się fatalnie, przeraża mnie wizja porodu przedwczesnego. Wiem, że nie powinnam się teraz denerwować, ale nie potrafię - lekarz mnie porządnie nastraszył. Na szczęście dzidzie rosną równiutko, nie wiem jakie są duże itd, bo z wrażenia o nic nie zapytałam, a z karty ciąży nie odczytam (ech to pismo lekarskie!).
Na razie uciekam do łóżka. Pozdrowienia dla wszystkich ;-)

Leż leż leż! co najmniej 6 tygodni nawet jakby świat miał się walić ty leżysz! Trzymam kciukasy za ciebie i dziewczynki (pamieta zawsze moga ci zaszyc szyjke!)

reklama
Słuchajcie - mnie wyszedł wynik 145 po glukozie, spytałam czemu tak dziwnie, w sumie na granicy normy. Babka (diabetolog) spytala czy mialam tez cytryne, powiedzialam zgodnie z prawda ze tak. Usmiechnela si epod nosem i powiedziala "a co wam sie wydaje ze cytryna nie ma cukru?". Tym sposobem kazda ktora wypija z cytryna maobciazenie powyzej 75g - i moze, tak jak u mnie wyjsc wartosc graniczna, ktora zmusza do glukometru i kwalifikacji na "cukrzyce", wiec komu wyszlo graniczne na 50g to moze lepie isc i wypic bez cytryny...

u mnie wyszło przy 50 149 bez cytryny czyli lepiej żebym nie brała jej do 75

Bura trzymaj się, nie denerwuj się, wszystko będzie dobrze- zobaczysz, leż i myśl pozytywnie, dziewczynki spokojnie poczekają w brzuszku na swój termin. Mocno w to wierzę i trzymam kciukasy!!!!!!

Cześć dziewczyny! Ja tylko na moment. Byłam wczoraj na wizycie i nie jest najlepiej - moje skurcze zrobiły swoje i coś złego zaczyna się dziać z szyjką :-( Dostałam leki rozkurczowe i mam leżeć. Zobaczymy co będzie dalej. Skurcze nadal mam, ale lżejsze i rzadziej. Psychicznie czuję się fatalnie, przeraża mnie wizja porodu przedwczesnego. Wiem, że nie powinnam się teraz denerwować, ale nie potrafię - lekarz mnie porządnie nastraszył. Na szczęście dzidzie rosną równiutko, nie wiem jakie są duże itd, bo z wrażenia o nic nie zapytałam, a z karty ciąży nie odczytam (ech to pismo lekarskie!).
Na razie uciekam do łóżka. Pozdrowienia dla wszystkich ;-)
Bura, ja nawet nie wiem jaka mam szyjke, bo przy usg nie patrza, a ginekologicznie nie badaja.
Witaj w gronie lezacych - oby jak najdluzej nasze dzidzie zostaly w srodku.
Twoje coreczki sa juz jednak duze. Pamietam, ze w dniu w ktorym Viki wazyla 360 gram ty chwalilas sie, ze obie cory waza juz po pol kilo... Nic sie nie martw - bedzie dobrze.....

passingby nie słyszałam nic na temat tego ze nie powinno się cytryny wciskać :)) myśle że taki cukier z cytryny to tak bardzo by nie podniósł poziomu, może o jakieś pare oczek :)) ale mogę się mylić :)) nie wiem zapytam lekarza zanim pójdę na badanie :))

bura leż spokojnie i trzymajcie się
kasiu ty też odpoczywaj
trzymam za was kciuki

Przepraszam, ale teraz nie nadrobię co pisałyście, ale muszę się pochwalić.

Witajcie dziewczynki !!!
Bylismy dziś w szpitalu na USG 3D.
Z dzidzią wszystko w porządku, a to co Was najbardziej zaciekawi to to, że zdecydowaliśmy się jednak poznac płeć :biggrin2:

CZEKAMY NA CÓRECZKĘ !!!!!
Czyli na Malwinkę :biggrin2:

Cały brzuch mi się trząsł ze śmiechu jak lekarz zmierzył dziecko, i powiedział że wszystkie wymiary zgadzają się na skończone 22 tygodnie, a długość nóżek na 24 tygodnie.:szok::-D:tak::biggrin2:

Mąż na cały głos śmiał się, że nogi wyprzedzaja resztę o 2 tygodnie :-D:tak::biggrin2:

Mężuś chciał bardziej synka, a ja córcię, ale nie jest załamany :biggrin2:
Mówi, że najważniejsze by było zdrowe.

Dostaliśmy płytkę DVD z 22 minutowym nagraniem.
Mała bardzo się zasłaniała, szczególnie twarz-dlatego mamy jej fotkę tylko z profilu, ale na koniec pokazała między nóżkami swoją Małą Mi :biggrin2:

AAA i odrazu wyprzedzam pytanie Gie-oski- i odpowiadam, że nic nie płaciłam za USG 3D, ale to chyba dlatego, że jestem stałą pacjentką mojego lekarza.

Oto nasza kruszynka :biggrin2:

Ostatnia edycja:
passingby nie słyszałam nic na temat tego ze nie powinno się cytryny wciskać :)) myśle że taki cukier z cytryny to tak bardzo by nie podniósł poziomu, może o jakieś pare oczek :)) ale mogę się mylić :)) nie wiem zapytam lekarza zanim pójdę na badanie :))

I o te pare oczek chodzi :( - gdyby mi wyszlo 139 - nie ma sprawy, ale wyszlo mi 145 i juz jestem w gronie cukrzyczek

reklama
Przepraszam, ale teraz nie nadrobię co pisałyście, ale muszę się pochwalić.

Witajcie dziewczynki !!!
Bylismy dziś w szpitalu na USG 3D.
Z dzidzią wszystko w porządku, a to co Was najbardziej zaciekawi to to, że zdecydowaliśmy się jednak poznac płeć :biggrin2:

CZEKAMY NA CÓRECZKĘ !!!!!
Czyli na Malwinkę :biggrin2:

Cały brzuch mi się trząsł ze śmiechu jak lekarz zmierzył dziecko, i powiedział że wszystkie wymiary zgadzają się na skończone 22 tygodnie, a długość nóżek na 24 tygodnie.:szok::-D:tak::biggrin2:

Mąż na cały głos śmiał się, że nogi wyprzedzaja resztę o 2 tygodnie :-D:tak::biggrin2:

Mężuś chciał bardziej synka, a ja córcię, ale nie jest załamany :biggrin2:
Mówi, że najważniejsze by było zdrowe.

Dostaliśmy płytkę DVD z 22 minutowym nagraniem.
Mała bardzo się zasłaniała, szczególnie twarz-dlatego mamy jej fotkę tylko z profilu, ale na koniec pokazała między nóżkami swoją Małą Mi :biggrin2:

Oto nasza kruszynka :biggrin2:

Ola super wiesci:-)super ze dziewczynka:-)babeczki sa super a synusia bedziecie miec drugigo albo trzeciego:-)chyba wiekszosc facetow chce miec syna:-)

Do góry