reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

stycznióweczki u lekarza:)

No i dupa :( Byliśmy dziś na USG i nie bardzo było widzać czy to chłopczyk czy dziewczynka. Najpierw lekarz widział wargi sromowe, więc dziewczynka, a potem zobaczył coś jeszcze i nie wykluczył chłopczyka. Także figa z makiem. Ale dzieciątko jest zdrowe i rozwija się prawidłowo, a to najważniejsze. Następna szansa 28.09 na Doplerze :)

reklama
A ja mam już 7 na plusie. Dużo. Ale widać to wyłącznie po brzuszku, bo jakoś inne partie ciała pozostają bez zmian.

Mariaolka u mnie też dupa :) to dobrze bo myślałam że będę sama. Z dzidzią wszystko super, rośnie prawidłowo, wymiary super, ja jak zwykle niewiele zobaczyłam, bo tatuś tylko stał za panią doktor i się przyglądał i przytakiwał z uśmiechem na twarzy - jak mu tłumaczyła gdzie jest i co... :) najbardziej go fascynuje że dzidzia ma żołądek ;D fajna wizyta :) bardzo mnie uspokoiło, że wszystko jest w porządeczku. O płci mamy przypomnieć gdzieś koło 28 tygodnia - niby narazie nie widać siusiaka ale babeczka powiedziała, żeby jeszcze sprawdzić później. E tam z dziewczynki też się bardzo ucieszę - nie wiem po co tak na siłę szukać :) Kolejna wizyta 27 września - przytyłam 6,5kg od początku ciąży. Ile wrażeń!!!

No to nas dzieciaczki załatwiły ... jeszcze tylko nie wiadomo czy maricie się pokazało, bo też miała wczoraj wizytę

Asiorek twoje dziecko też się bawi z wami w ciuciubabkę ;) Ale podobało mi się to co napisałaś o żołądku swojego maleństwa. Dziwne tylko, że tatuś bardziej nie rozczulił się nad serduszkiem. Bo ja jak widzę u swojego malucha to bijące miarowo serduszko, to aż mi się chce płakać z radości ;)

A nam lekarz pokazywał różne części ciałka maleństwa i zanim zaczął objaśniać, to nas pytał co widzimy .... ale miał ubaw, szczególnie jak nam pokazał brzuszek i serduszko, a my z Jarkiem widzieliśmy pupkę :-[

reklama
Do góry