reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

stycznióweczki u lekarza:)

reklama
Mój ginek nic nie mówił gdzie jest dno mojej macicy :) ale z mopjej karty ciążowej wynika, że jest 1/p. Ale co to oznacza to nie wiem. Elżbietko, może ty mi powiesz?

MariaOla Dzięki za słowa otuchy. Jak zwykle dużo dają. Na odstresowanie się wyjeżdżam na weekend z rodzicami do Drzewoszewa nad jezioro. Tam sobie powinnam odsapnąć i zrelaksować się :)

Będę miała synka!!!!

Byłam wczoraj na USG 3D/4D. Mam cudowne zdjęcia buźki i 1 minutowy filmik.....z radości poszłam do sklepu kupić coś maluszkowi....
Myslałam o moim dziecku dotychczas jako DZIECKO. A teraz dziwnie wiedzieć , ze to maluszek tj. chłopczyk. ;)
Malec jest zdrowy - tak wynika z USG. Lekarz stwierdził , że szybko rośnie, bo na początku był troche za mały jak na ówczesny tydzień ciąży a teraz już dogonił. Powiedział , ze to może byc duże dziecko , tym bardziej , że ,mama ważyła 4 kilo ( no tatuś był mniejszy 3.200).

Mam problem tylko z wrzuceniem zdjęć do wątka o USG...zdjęcia są za duże. Jak kiedyś dojdę jak to się robi to zobaczycie jego buźkę. Ma okrągły nosek i usta podobne do moich....chociaż wiem , ze to bbbbbardzo wcześnie na takie porównania ;D ;D ;D

A moja macica jest na wysokości pępka.

ja jutro do ginka a dzis bylam 2 godziny u dentysty, czyszczenie kanalow >< trzy kanaly w jednym zebie masakra, w zyciu tyle czasu u dentysty nie spedzilam... mam tylko nadzieje ze to juz koniec moich problemow z zebami

asiorek1980 u mnie też miało być w przyszłym tygodniu , ale lekarz jedzie na urlop i okazała sie , ze zrobi mi szybciej (wolałam szybciej niż czekać 2 tyg.)...mówię ci niesamowite wrażenie
aniay no to współczuję ...ja nienawidzę dentysty, na szczęście wyleczyłam wszystko w styczniu.

OK! byl;am dzis u mojej gin a ona bardzo szczesliwa bo wyniczki moczu perfect, krwi-calkiem niezle, cisnienie idealne, szyjka dobrze uksztaltowana, a pacjentka nie zglasz prawie zadnych dolegliwosci :p
Prawie bo sie niestety jakas grzybica znowu przypaletala... pozatym stwierdzila ze sadzac po wielkosci macicy to mam duzego dzieciaczka :) no i jak tu sie nie cieszyc, teraz w tym tygodniu musze sie gdzies na USG wbic, zeby jej jeszcze przed jej urlopem a moim wyjazdem pokazac :D

Karlam, ja miałam jakieś trzy tyg temu nerwówkę bo dość mocno bolał mnie brzuch i miałam niewielkie plamienie, hm nastąpiło to po sexiku. Ból brzucha by mnie tak sam nie wystraszył bo to rozciągające się wiązadła mogą być ale dodatkowo to plamienie. Poszłam do lekarza, sprawdził przez usg moją wydolność ciśnieniowo-szyjkową, czy szyjka nie jest zbyt krótka a co ważniejsze czy nie jest rozwarta.No więc okazało się,że nie jest rozwarta i ma 4,2 cm, powiedział,że długa,więc nie wiem czemu wg Twojego lekarza powinno być 5cm. Powiedział, że spokojnie mogę jechać na wakacje. A plamienie było z szyjki, po podrażnieniu...bo też miałam zapalenie pochwy...i podatną na otarcia.Więc ostrożnie u mnie z tym Przed wizytą, już tak na zapas:-), myślałam o tym pessarze ale nie było potrzeby, choć wiesz profilaktycznie każdy lekarz może go zalecić, tak na wszelki wypadek, kosztuje 150 i 100 założenie do tego pewnie jeszcze za wizytę osobno...hm a kto to nam udowodni czy faktycznie jest potrzebny, no i zawsze to obce ciało co może spowodować jeszcze większe zapalenie pochwy.Wydaje mi się,że skracająca się szyjka nie jest takim problemem, dopiero rozwarcie.Ciekawa jestem w jaki sposób badał Ci lekarz długość szyjki, czy przez badanie gin czy usg? Bo przez badanie to na oko chyba nie można zmierzyć i u każdego lekarza będą rozbieżności paru centymetrów;-). Poza tym zawsze chyba warto iść jeszcze do drugiego lekarza co on powie na temat tej długości skoro ten twój Cię (chyba?) troche (niepotzrebnie) nastraszył...

reklama
dzieki Skakanka za odpowiedz:)

na ostatnije wizycie lekarz powiedzial ze wszystko jest oki, szyjke wczesniej badal mi przez USG, mysle ze teraz jest oki. 14 wrzesnia mam kolejna wizyte i bedzie USG :) wiec zobaczymy co mi powie:)

Do góry