reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

stycznióweczki u lekarza:)

marita
z powodu koszmarnego strachu przed dentysta ja wszystkie zeby lecze ze znieczluleniem. Od poczatku drugiegio trymestru dozwolone sa wszystkie operacje dentystyczne a, bolacy korzen jest duzo bardziej niebezpieczny niz znieczulenie, moze sie wdac koszmarne zakazenie, koniecznie zglos sie do dentysty, gorzej bo typowego antybiotyku na zeby nie mozesz wziasc i pewno amoxyxykline dostaniesz, ale wylecz koniecznie. Piszesz na innym temacie ze Cie zoladek boli i mas goraczke, to wszystko moze byc od zeba...

reklama
Maja moja siostrzenica ma na imię Amelka. Jak się rodziła, to imię nie było jeszcze takie popularne, ale teraz bardzo często słyszymy jak inni dorośli wołają swoje Amelki :)

Byłam wczoraj u swojego ginka na kontroli. Maluszek ma 20,4 cm i ułożony jest główkowo - przynajmniej w tym momencie co było robione USG ;) Lekarz stwierdził, że faktycznie maluszek tak się mocno rusza, że ma problem ze zmierzeniem jego długości. Zapytał się mnie czy chcę wiedzieć co będzie, a ja mu na to, że NIE! ::) Ale do końca wizyty główkowałam czy jednak nie zapytać się co tam zobaczył. Niestety nie był w stanie do końca sprawdzić serduszka mojej kruszynki, bo się za bardzo wierciła i aparat ma mały ekran. Jak mu powiedziałam, że i tak wybieram się do niego prywatnie na USG, to stwierdził bym mu przypomniała o tym serduszku. U siebie w gabinecie ma lepsze USG i ma nadzieję, że tam będzie mógł je dokładnie zbadać. Mimo, że powiedział iż wszystko jest dobrze to teraz martwię się czy aby na pewno z tym serduszkiem jest ok :(
Może jak będziemy na tym drugim USG to wtedy się zapytamy o płeć, bo Maciek wczoraj już jednak chciał wiedzieć co będziemy mieli. Szkoda tylko, że nie powiedział mi o tym przed wizyt u lekarza. :(

Monika .... jak ci się dzieciątko urodzi to i tak będziesz miała wielką niespodziankę, bo je zobaczysz ... a dlaczego nie zafundować sobie wcześnie jakiejś niespodzianki w stylu syn czy córka ??
A ty serduszkiem się na zapas nie martw, przecież niby dlaczego coś ma być nie tak (jakby gin miał jakieś podejrzenia to by szukał dłużej). Masz mu przypomnieć o serduszku, bo nie sprawdził dokładnie i tyle :)

A co to znaczy, że jest ułożony główkowo ?

MariaOla niewyczytałaś nic na ten temat w swoich mądrych książeczkach?? ??? Położenie główkowe oznacza że główka dziecka znajduje się w dolnej części brzucha kobiety (czasem uciska na pęcherz moczowy), a pośladki i nóżki w górnej (ach, te bolesne kopnięcia pod żebro!). ;D

byłam dziś u lekarza. troche mnie dizs rano bolał brzuch na dole i tak ciągnął, ale okazało sie żę to nic groźnego, tylko mój szanowny potomek ułożył sie w rogalik właśnei na samiutkim dole brzucha :laugh:. ale jak tylko doktor wsadził mi łapę od dołu, to dzieciaczek dostał szału ze mu zakłócono drzemkę i zaczął machac wszystkim czym miał ;D.skopał niewinną matkę - dla mnie super uczucie :). niestey moja morfologia si epogorszyła i musze łykac żelazo (zaczna sie poważne posiedzenia w wc ::) ). a moja macica jest wielka!! :o. jest 1 palec (około 1 cm) poniżej pępka. a na wysokosci pęppka powinna być w 26 tyg. jakis olbrzym mi rośnie czy co???. dostalam skierowanei na usg, ale i tak pójde prywatnie, gdzieś w połowie września.

Elzbietka mnie tez tak pobolewa czasami :) ciesze sie ze wszystko u ciebie dobrze :) a z morfologia napewno juz nie dlugo bedzie dobrze ;)

Elzbietka powiem szczerze ze z tego co ja slyszlam to dno macicy na poziomie pepka znajduje sie w 20tym tygodniu wiec Twoja macica jest jak najbardziej normalnych rozmiarow, ztreszta zaraz znajde obrazek ktory pokazuje wysokosc dna macicy w kolejnych tygodniach, a ja zaczynam sie marwtic bo mam wrazenie ze chociaz dzidzi rosnie bo czuje to definitywnie przez sile kopniaczkow to macica nic a nic w gore nie wedruje :? sie okaze w sobote do gina ide :)

reklama
no włąśnie ... moja macica też wciż siedzi w połowie odległości do pępka, ale mój gin ni co tym nie wspominał :(

Do góry