reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

stycznióweczki u lekarza:)

reklama
dziewczyny co ile się robi cytologie??
bo zastanawia mnie czy ten ból krzyża to nie od nadżerki bo wiem że moja siostra też miała straszne bóle krzyża i gin jej powiedział że ma nadżerke(2 syopień)i to od tego ...
ja robiłam ale w uk w lutym a wcześniej w Pl nie chciał mi gin zrobić bo jeszcze karmiłam i powiedział żebyśmy poczekali aż skończe ...tylko ci lekarze w uk jacyś nie pewni, kurcze już sama nie wiem co robić:baffled:

Martucha, gdzies wyczytałam, że kobiety po 25-tym roku życia powinny badać sie raz do roku. Nie wiem czy tak jest wszędzie, ale u nas kobiety w przedziale wiekowym 25 - 49 lat mają bezpłatne badania:tak:

o byłoby super, musze zapytać u nas bo teraz tyle kasy idzie na ten remont i odkładanie na aparat ze troche krucho stoimy:baffled:

Martucha U nas ginekolg powinien robić cytologię raz w roku wszystkim kobietom powyżej 25 lat. I jest to badanie bezpłatne (przynajmnie ja nic nie płacę a chodzę na Kasę Chorych). Także zapisz się na wizytę do gina i rób badanie.

Byłam w środę u ginka i nadżerka wyleczona i cytologia zrobiona. Ale to nie koniec lekarzy, wybadałam sobie w piersi jakiś guzek... moja lekarka karze mi iść na USG i sprawdzić co to jest. W sumie myślę że to nic poważnego ale jednak jakiś strach tam w podświadomości się czai. Mam nadzieję ze to jakiś tylko zatkany kanalik albo coś takiego bo to jest w tym miejscu w którym miałam zapalenie jak karmiłam Nadię . Zobaczymy we wtorek wieczorem.

reklama
Cytologia w ramach NFZ jest bezpłatna. Ja jednak robię regularnie cytologię u mojego gina.
Właśnie, muszę wreszcie zrobić te moje badania krwi itede, bo końcem grudnia mam następną wizytę.

Elma na pewno to nic poważnego. trzymam kciuki

Do góry