reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Dziś 37+0. Nie, ze względu na to, to nawet rozmowy nie było. Niestety mam bardzo mało wód płodowych i raczej to będzie powodem szybszego rozwiązania.
37 TC to już ciąża donoszona 😊 a z tymi wodami płodowymi to jak to jest? Miałaś w normie i teraz jest mało? One jakoś samoistnie odchodzą czy to czuć?

37 TC to już ciąża donoszona 😊 a z tymi wodami płodowymi to jak to jest? Miałaś w normie i teraz jest mało? One jakoś samoistnie odchodzą czy to czuć?
Tak, były w normie. Nawet sprawdzałam wczoraj papiery z poprzednich wizyt to zauważyłam że zaczęły mi tak ubywać miedzy październikiem a listopadem. Właśnie nie wiem co się dzieje że jest ich malo. Piłam dziennie 2-3 litry. Niby też się nie sacza...A prawdę mówiąc nawet nie dopytywałam lekarza o powód. Tak się zestresowałam 🙁

Ja chyba kupię rożek. Na owieczka.com są fajne zestawy 6 częściowe (w tym rożek i kokon) do łóżeczka w dosyć przystępnych cenach, tańsze niż w sklepach stacjonarnych:)
Oj też oglądałam tą stronę 🙂 ale znalazłam na FB Uszyte fanaberie i tam pani szyje na zamówienie, cennik mi wysłała i ceny fajne 🙂

Ja mam kokon. Bardzo nam się sprawdził po porodzie. Tak jak @Anetalol pisała- fajnie w nim też położyć dzidzie na drzemkę na kanapie. Co do rożka i śpiworów do spania to kupiłam i to i to 🙈 bo nie wiem co mi się bardziej sprawdzi. Chłopacy rodzili się jak było ciepło a teraz pierwszy raz będę miała zimowa dzidzię ☺️ fajne wzory mają w Bajkowych Wnętrzach a jak jeszcze jesteście przed kompletowaniem wyprawki to możecie zajrzeć do Mój Świat dziecka. Kupiłam po kilka rzeczy z jednej strony i drugiej i póki co po praniu i prasowaniu wyglądają super. Nawet kokon przeżył pralkę 😅

Tak, były w normie. Nawet sprawdzałam wczoraj papiery z poprzednich wizyt to zauważyłam że zaczęły mi tak ubywać miedzy październikiem a listopadem. Właśnie nie wiem co się dzieje że jest ich malo. Piłam dziennie 2-3 litry. Niby też się nie sacza...A prawdę mówiąc nawet nie dopytywałam lekarza o powód. Tak się zestresowałam 🙁
Domyślam się, że Cię stres ogarnął, ale dobrze chociaż, że to na takim etapie się dzieje. Ja się często nad tymi wodami zastanawiałam, teraz mam tak , że sprawdzam, bo często mam takie wrażenie jakby coś poleciało, idę do łazienki i jestem spokojniejsza 😊

reklama
Faktycznie największym plusem jest to że tak późno się to wydarzyło i ciąża już jest donoszona 💪 może się w najbliższym czasie akcja sama rozpocznie. Zdrowka!

Do góry