reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

No wiem lepiej brać te tabletki w razie czego a rozmawiałaś już z lekarzem o wcześniejszym rozwiązaniu ? Który tyd u Ciebie
Dziś 37+0. Nie, ze względu na to, to nawet rozmowy nie było. Niestety mam bardzo mało wód płodowych i raczej to będzie powodem szybszego rozwiązania.

reklama
Dziś 37+0. Nie, ze względu na to, to nawet rozmowy nie było. Niestety mam bardzo mało wód płodowych i raczej to będzie powodem szybszego rozwiązania.
37 TC to już ciąża donoszona 😊 a z tymi wodami płodowymi to jak to jest? Miałaś w normie i teraz jest mało? One jakoś samoistnie odchodzą czy to czuć?

37 TC to już ciąża donoszona 😊 a z tymi wodami płodowymi to jak to jest? Miałaś w normie i teraz jest mało? One jakoś samoistnie odchodzą czy to czuć?
Tak, były w normie. Nawet sprawdzałam wczoraj papiery z poprzednich wizyt to zauważyłam że zaczęły mi tak ubywać miedzy październikiem a listopadem. Właśnie nie wiem co się dzieje że jest ich malo. Piłam dziennie 2-3 litry. Niby też się nie sacza...A prawdę mówiąc nawet nie dopytywałam lekarza o powód. Tak się zestresowałam 🙁

Ja mam kokon. Bardzo nam się sprawdził po porodzie. Tak jak @Anetalol pisała- fajnie w nim też położyć dzidzie na drzemkę na kanapie. Co do rożka i śpiworów do spania to kupiłam i to i to 🙈 bo nie wiem co mi się bardziej sprawdzi. Chłopacy rodzili się jak było ciepło a teraz pierwszy raz będę miała zimowa dzidzię ☺️ fajne wzory mają w Bajkowych Wnętrzach a jak jeszcze jesteście przed kompletowaniem wyprawki to możecie zajrzeć do Mój Świat dziecka. Kupiłam po kilka rzeczy z jednej strony i drugiej i póki co po praniu i prasowaniu wyglądają super. Nawet kokon przeżył pralkę 😅

Tak, były w normie. Nawet sprawdzałam wczoraj papiery z poprzednich wizyt to zauważyłam że zaczęły mi tak ubywać miedzy październikiem a listopadem. Właśnie nie wiem co się dzieje że jest ich malo. Piłam dziennie 2-3 litry. Niby też się nie sacza...A prawdę mówiąc nawet nie dopytywałam lekarza o powód. Tak się zestresowałam 🙁
Domyślam się, że Cię stres ogarnął, ale dobrze chociaż, że to na takim etapie się dzieje. Ja się często nad tymi wodami zastanawiałam, teraz mam tak , że sprawdzam, bo często mam takie wrażenie jakby coś poleciało, idę do łazienki i jestem spokojniejsza 😊

reklama
Faktycznie największym plusem jest to że tak późno się to wydarzyło i ciąża już jest donoszona 💪 może się w najbliższym czasie akcja sama rozpocznie. Zdrowka!

Do góry