reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Jak nie ma miejsca? 🤣 Po prostu jest miła dla mamy, bo u nas 35+4 i na luzaku jeszcze kopniaki są 😅 mnie to rozciąganie bardziej w skórę i mięśnie boli 😅
Słowo "miła" i moje dzieci nie idą w parze 🤣

Serio, już dawno kopniakow jako takich nie czułam, ale za to takie prostowanie nóżki i wbijanie jej wolno i mocno w żebro czy biodro to już na pewno nie jest mile 🤣 a że długie nogi ma, to ma czym się wwiercac 🤣

Słowo "miła" i moje dzieci nie idą w parze 🤣

Serio, już dawno kopniakow jako takich nie czułam, ale za to takie prostowanie nóżki i wbijanie jej wolno i mocno w żebro czy biodro to już na pewno nie jest mile 🤣 a że długie nogi ma, to ma czym się wwiercac 🤣
Coś wiem na temat długich nóg 🤣🤣 dla mnie jest to naprawdę szokujące że jak się wygina, to czuję jego nogi i wystają mi z boku, nie lekko na boku, dosłownie na talii 🤣🤣🤣

Oj a u mnie właśnie od wczoraj jest znacznie spokojniej. Tylko wieczorem mam takie niemiłe kłucie w pochwie i pachwinach.
A mam jeszcze pytanie, tylko się nie śmiejcie 😁
Gdzieś wyczytałam , że w 3 trymestrze dość na lewym boku. No na brzuchu się nie da, na plecach też rozumiem, bo jak chwilę poleżę to mnie zaraz kręgosłup boli. Ale za to na prawym uwielbiam spać, dziś się pół nocy męczyłam, bo zmuszałam się do tego lewego boku, aż mnie szyja bolała, chyba mi zesztywniała 🤣 Wy naprawdę wytrzymujecie całą noc na lewym boku? Jeśli tak to jak to się robi 😁

U mnie zdarzają się jeszcze kopniaki, że cała podskakuje. Mlody tak się wierci i trzęsie od wczoraj, że się zastanawiam czy z nim wszystko ok 🤣 niby mówią, żeby spać na lewym boku bo krążenie lepsze. Ja śpię tak jak mi wygodnie 😆 ważne, żeby wgl jakoś spać 🤣

Oj a u mnie właśnie od wczoraj jest znacznie spokojniej. Tylko wieczorem mam takie niemiłe kłucie w pochwie i pachwinach.
A mam jeszcze pytanie, tylko się nie śmiejcie 😁
Gdzieś wyczytałam , że w 3 trymestrze dość na lewym boku. No na brzuchu się nie da, na plecach też rozumiem, bo jak chwilę poleżę to mnie zaraz kręgosłup boli. Ale za to na prawym uwielbiam spać, dziś się pół nocy męczyłam, bo zmuszałam się do tego lewego boku, aż mnie szyja bolała, chyba mi zesztywniała 🤣 Wy naprawdę wytrzymujecie całą noc na lewym boku? Jeśli tak to jak to się robi 😁
A gdzie tam, raz lewy raz prawy boczek 😁 ja bym nie mogła tylko na jednym bo mnie biodra bolą. Jedyne co to zakaz na brzuchu i na plecach jak najmniej bo dziecko i cała reszta oprócz że na kręgosłup naciskają to uciskają jakaś żyłę główną. Chociaż ostatnio przeczytałam jakąś fizjoterapeutkę żeby się aż tak nie schizowac z tymi plecami bo jak godzinkę poleżymy to nic się nie stanie. A mi najlepiej teraz spałoby się na plecach, bo przez te biodra to przez całą noc się kręcę. Tak z 20 razy się przebudzam żeby na drugi bok się przenieść 😭

U mnie zdarzają się jeszcze kopniaki, że cała podskakuje. Mlody tak się wierci i trzęsie od wczoraj, że się zastanawiam czy z nim wszystko ok 🤣 niby mówią, żeby spać na lewym boku bo krążenie lepsze. Ja śpię tak jak mi wygodnie 😆 ważne, żeby wgl jakoś spać 🤣
Najśmieszniejsze są dla mnie te kopniaki jakby coś mu się przyśniło 😅 bo śpi śpi, jest spokój i nagle takie jeb!!! 🤣 I sobie myślę o czym on może śnić 🤣 że go pępowina zaatakowała? 🤣

Dokładnie! Kolejna schiza została odblokowana 🤣 czasem mnie już te trzesawki i skrobanie denerwują bo się zasnąć nie da 😅 pewnie sie tam swietnie bawi 😁 no u ciebie to już musi być kopniak konkret bo dziecko już duże 😁

reklama
Dokładnie! Kolejna schiza została odblokowana 🤣 czasem mnie już te trzesawki i skrobanie denerwują bo się zasnąć nie da 😅 pewnie sie tam swietnie bawi 😁 no u ciebie to już musi być kopniak konkret bo dziecko już duże 😁
Jak stopy są skierowane w stronę łożyska to luz, bo tylko dupa podskoczy i się wyciśnie na skórze, ale gorzej jak jest to od strony narządów rodnych czy żeber 😅 ciekawe czy kiedyś jakieś dziecko w brzuchu połamało matce żebra, jak nie to jest duże prawdopodobieństwo że będę pierwsza 🤪

Do góry