reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Hej hej, wybaczcie, ale nie mam siły by nadrabiać.
U mnie jak na razie ciężko.
Synek na wspomaganiu i zywieniu pozajelitowym, ja staram się rozkręcić laktacje, zbieram kropelki i zanoszę. Nie dostał w brzuszku to moze teraz uda się stworzyć przeciwciała.

Ja spię, jem, odciagam, spię, jem odciagam. W miedzyczasie odwiedzam tez synka. Czuję się jak w innym świecie.
Wszystko będzie dobrze 💙 te trudne dni szybko miną i nawet się nie obejrzysz jak będziecie razem jechać do domku.

reklama
Dziękuję dziewczyny. ❤️
Jestem po ściąganiu pokarmu. Pozwoli coś rusza.

Lekarze nie byli pewni, ani jednogłośni co mi jest, najprościej było im podjąć decyzję o CC. Teraz dostaje jakieś antybiotyki bo ma jakąś infekcje.

Dużo zdrowia! A co mówią lekarze? Jak odnoszą się do tego wszystkiego?
Jest lepiej, maluszek walczy. Wszystko jest na dobrej drodze.

Czy masz w szpitalu dostęp do psychologa? Do doradcy laktacyjnego?
Psycholog był raz, zapytał czy wszystko w porządku, powiedział kilka słów i tyle go widziałam. 🥺
Doradca laktacyjny olał sprawę, nie przyszedł nie proszony a jak potrzebowałam to wziął urlop.

Dziękuję dziewczyny. ❤️
Jestem po ściąganiu pokarmu. Pozwoli coś rusza.

Lekarze nie byli pewni, ani jednogłośni co mi jest, najprościej było im podjąć decyzję o CC. Teraz dostaje jakieś antybiotyki bo ma jakąś infekcje.

Jest lepiej, maluszek walczy. Wszystko jest na dobrej drodze.

Psycholog był raz, zapytał czy wszystko w porządku, powiedział kilka słów i tyle go widziałam. 🥺
Doradca laktacyjny olał sprawę, nie przyszedł nie proszony a jak potrzebowałam to wziął urlop.
Jestes bardzo dzielną Mamą. Maluszek na pewno da radę, potrzeba Wam teraz czasu i wsparcia.
Przypomnij, bo nie mogę znaleźć - w którym tygodniu Was rozwiązali?
Mam nadzieję, że czujesz się już lepiej 🫶
Może spróbuj zamówić konsultacje prywatna CDL do szpitala?

Hej hej, wybaczcie, ale nie mam siły by nadrabiać.
U mnie jak na razie ciężko.
Synek na wspomaganiu i zywieniu pozajelitowym, ja staram się rozkręcić laktacje, zbieram kropelki i zanoszę. Nie dostał w brzuszku to moze teraz uda się stworzyć przeciwciała.

Ja spię, jem, odciagam, spię, jem odciagam. W miedzyczasie odwiedzam tez synka. Czuję się jak w innym świecie.
Będzie dobrze na pewno🤗 jest ciężko domyślam się, ale wszystko minie. Potrzeba troszkę czasu, maluszek się wzmocni i będzie w porządku. Niedługo napiszesz , że do domku wychodzicie a my na porodówkę 😉 trzymaj się kochana bo stres Ci nic nie da a nawet na laktację źle wpłynie. W miarę możliwości i siły napisz co jakiś czas jak u Was. Pozdrawiam 🤗

Dziewczyny, te które już rodziły, czy któraś po porodzie używała wkładek chłodzących? Takich np fridamom? Bo chce je sobie kupić, jest tam ich 8 w zestawie i kosztują 115 zł i nie wiem czy to coś daje rzeczywiście czy pieniądze wyrzucone w błoto .

Dziewczyny, te które już rodziły, czy któraś po porodzie używała wkładek chłodzących? Takich np fridamom? Bo chce je sobie kupić, jest tam ich 8 w zestawie i kosztują 115 zł i nie wiem czy to coś daje rzeczywiście czy pieniądze wyrzucone w błoto .
Ja co prawda nie rodziłam ale myślę że to zbędny gadżet. Z tego względu że może skończyć się cięciem więc wtedy bezużyteczny (no chyba że na ranę po cc) ale ogólnie jak już to ja bym kupiła taki opatrunek żelowy jakby który można i podgrzewać i zamrażać i wtedy go wykorzystać do chłodzenia krocza. A później zostanie na inne stłuczenia 😃

reklama
Do góry