reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

No to powiedzenie "masz dwa mózgi, żadnego nie uzywasz" skądś się jednak wzięło 🤣🤣🤣
Najgorzej jak idę cos zrobic i w drodze zapominam co to miało być. Czyli 5 krokow dalej amnezja. Nie żeby przed ciaza się nie zdarzało, ale teraz to jest nagminne 😅
Jezu jak dobrze że mi na mózg nie padło 😅😅😅

reklama
Ja się kremuje non stop 🤣 🙈 moja mama i siostra miały rozstępy a ja póki co nie. Pępek też nie wyskoczył ale stopy mi zaczęły ostatnio puchnąć. Może za dużo chodzę 🫣

Ja to potrafię w 40 stopniach coś skurczyć 😂😂😂 a suszarke uwielbiam ale nie pytajcie ile ubrań w niej zniszczyłam. Tak wiem, że na metkach jest instrukcja ale codziennie idą dwie pralki i jedna suszarka także zdarza się 😉🤷
Ja się tym nie przejmuje 🤷 suszarka ma jedną wadę 1) kurczy ubrania, 2) szybciej się niszczą 🤷 ale na absolutnie każdej metce jest zakaz suszenia w suszarce, także cóż 🙈... Niestety nie mam warunków do konwencjonalnego suszenia, bo jednym roku suszenia zimną na dole wyszedł nam grzyb na ścianie 🤦 a na strychu w mrozie schło wszystko 3 dni (smród, a dziecięcych ubrań bym tam nie powiesiła). Pewnie jak zbudujemy nasz dom, to wrócę trochę do tradycyjnego suszenia 🙂

Jezu jak dobrze że mi na mózg nie padło 😅😅😅
Raczej tego po prostu nie zauważasz 😂 bo niestety nasz mózg się przebudowuje na okres ciąży i pierwszych 2 lat po porodzie. Bardziej mamy aktywne obszary odpowiedzialne za opiekuńczość, empatię itd. troszkę mniej logicznego myślenia 🙂 Nie jest to jakieś strasznie drastyczne ale mimo wszystko zauważalne 🙈 Poczujesz, że czegoś brakowało jak zaczniesz wracać do siebie tak na prawdę 🥰

Raczej tego po prostu nie zauważasz 😂 bo niestety nasz mózg się przebudowuje na okres ciąży i pierwszych 2 lat po porodzie. Bardziej mamy aktywne obszary odpowiedzialne za opiekuńczość, empatię itd. troszkę mniej logicznego myślenia 🙂 Nie jest to jakieś strasznie drastyczne ale mimo wszystko zauważalne 🙈 Poczujesz, że czegoś brakowało jak zaczniesz wracać do siebie tak na prawdę 🥰
Mam męża, który bardzo zwraca na to uwagę 😅 jeszcze przed ciążą mocno zwracał uwagę na moje logiczne niedociągnięcia 😁 także zawsze mi wypomni jak coś odwalę. Więc na szczęście w tym temacie jest w normie 😅

Oho! U mnie pojawiły się pierwsze rozstępy... Na piersiach na dole... Komuś się też przytrafiły czy jestem jedyną "szczęściarą"? 😅 Kiedyś usłyszałam że rozstępy ciężarnych to tygrysie paski 🤣🤣🤣 bo takie z nas matki lwice 🤣🤣🤣 nie utożsamiam się z tym stwierdzeniem, ale tak mi się przypomniało 😅

Wyszła nam angina ale test na paciorkowca ujemny mam nadzieję że jutro wyjdziemy 🥺 lekarz mówił żebym się oszczędzała to Sie należę ale co się ostresuje to boje się do następnej wizyty jak ta szyjka...co do rozstępów to brak ale w pierwszej ciąży też wyszły mi na samym końcu a później dzięki olejowaniu i szczotkowaniu z czasem zniknęly

reklama
Wyszła nam angina ale test na paciorkowca ujemny mam nadzieję że jutro wyjdziemy 🥺 lekarz mówił żebym się oszczędzała to Sie należę ale co się ostresuje to boje się do następnej wizyty jak ta szyjka...co do rozstępów to brak ale w pierwszej ciąży też wyszły mi na samym końcu a później dzięki olejowaniu i szczotkowaniu z czasem zniknęly
Rozumiem że raczej szczotkowałaś brzuch? Bo piersi to ciekawa jestem czy skóra nie jest za cienka. A robiłaś to od razu czy po porodzie?

Do góry