Jezu jak dobrze że mi na mózg nie padłoNo to powiedzenie "masz dwa mózgi, żadnego nie uzywasz" skądś się jednak wzięło
Najgorzej jak idę cos zrobic i w drodze zapominam co to miało być. Czyli 5 krokow dalej amnezja. Nie żeby przed ciaza się nie zdarzało, ale teraz to jest nagminne
reklama
Moje szare komórki już dawno odmówiły posłuszeństwaMiło wiedzieć, że nie jestem sama z tym problemem miejmy nadzieję, że po porodzie szybko zaczną pracować szare komórki
Mam ten sam problem. Jak pochodzę albo dłużej postoje to od razu nogi spuchnięte. Oby do styczniaJa się kremuje non stop moja mama i siostra miały rozstępy a ja póki co nie. Pępek też nie wyskoczył ale stopy mi zaczęły ostatnio puchnąć. Może za dużo chodzę
Aksamitka28
Fanka BB :)
Ja się tym nie przejmuje suszarka ma jedną wadę 1) kurczy ubrania, 2) szybciej się niszczą ale na absolutnie każdej metce jest zakaz suszenia w suszarce, także cóż ... Niestety nie mam warunków do konwencjonalnego suszenia, bo jednym roku suszenia zimną na dole wyszedł nam grzyb na ścianie a na strychu w mrozie schło wszystko 3 dni (smród, a dziecięcych ubrań bym tam nie powiesiła). Pewnie jak zbudujemy nasz dom, to wrócę trochę do tradycyjnego suszeniaJa to potrafię w 40 stopniach coś skurczyć a suszarke uwielbiam ale nie pytajcie ile ubrań w niej zniszczyłam. Tak wiem, że na metkach jest instrukcja ale codziennie idą dwie pralki i jedna suszarka także zdarza się
Aksamitka28
Fanka BB :)
Raczej tego po prostu nie zauważasz bo niestety nasz mózg się przebudowuje na okres ciąży i pierwszych 2 lat po porodzie. Bardziej mamy aktywne obszary odpowiedzialne za opiekuńczość, empatię itd. troszkę mniej logicznego myślenia Nie jest to jakieś strasznie drastyczne ale mimo wszystko zauważalne Poczujesz, że czegoś brakowało jak zaczniesz wracać do siebie tak na prawdęJezu jak dobrze że mi na mózg nie padło
Mam męża, który bardzo zwraca na to uwagę jeszcze przed ciążą mocno zwracał uwagę na moje logiczne niedociągnięcia także zawsze mi wypomni jak coś odwalę. Więc na szczęście w tym temacie jest w normieRaczej tego po prostu nie zauważasz bo niestety nasz mózg się przebudowuje na okres ciąży i pierwszych 2 lat po porodzie. Bardziej mamy aktywne obszary odpowiedzialne za opiekuńczość, empatię itd. troszkę mniej logicznego myślenia Nie jest to jakieś strasznie drastyczne ale mimo wszystko zauważalne Poczujesz, że czegoś brakowało jak zaczniesz wracać do siebie tak na prawdę
Oho! U mnie pojawiły się pierwsze rozstępy... Na piersiach na dole... Komuś się też przytrafiły czy jestem jedyną "szczęściarą"? Kiedyś usłyszałam że rozstępy ciężarnych to tygrysie paski bo takie z nas matki lwice nie utożsamiam się z tym stwierdzeniem, ale tak mi się przypomniało
Wyszła nam angina ale test na paciorkowca ujemny mam nadzieję że jutro wyjdziemy lekarz mówił żebym się oszczędzała to Sie należę ale co się ostresuje to boje się do następnej wizyty jak ta szyjka...co do rozstępów to brak ale w pierwszej ciąży też wyszły mi na samym końcu a później dzięki olejowaniu i szczotkowaniu z czasem zniknęly
reklama
Rozumiem że raczej szczotkowałaś brzuch? Bo piersi to ciekawa jestem czy skóra nie jest za cienka. A robiłaś to od razu czy po porodzie?Wyszła nam angina ale test na paciorkowca ujemny mam nadzieję że jutro wyjdziemy lekarz mówił żebym się oszczędzała to Sie należę ale co się ostresuje to boje się do następnej wizyty jak ta szyjka...co do rozstępów to brak ale w pierwszej ciąży też wyszły mi na samym końcu a później dzięki olejowaniu i szczotkowaniu z czasem zniknęly