reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Dzień doberek 🌞

Piękna pogoda i noc była dużo lepsza niż ostatnio 😁

Patrzyłam na długoterminową pogodę, przełom grudnia i stycznia ma być na plusie, więc chyba nie będziemy szaleć z ubrankami dla dziecka.

Przygotowałam body z krótkim rękawem, pajacyk bawełniany i pajacyk pluszowy. Do tego będzie włożony w cienki śpiworek fotelikowy i oczywiście czapeczka 😊
Chyba wystarczy?

reklama
Dzień doberek 🌞

Patrzyłam na długoterminową pogodę, przełom grudnia i stycznia ma być na plusie, więc chyba nie będziemy szaleć z ubrankami dla dziecka.

Przygotowałam body z krótkim rękawem, pajacyk bawełniany i pajacyk pluszowy. Do tego będzie włożony w cienki śpiworek fotelikowy i oczywiście czapeczka 😊
Chyba wystarczy?
Ja za to dziś wstałam siku przed 2 i po spaniu 🫤 o 4 jadłam śniadanie bo głodna byłam i siedzialam przed tv.
Ja też jestem na etapie szykowania wyprawki do szpitala. Już odłożyłam ciuszki które wezmę. Ja ogólnie nie mam jakoś specjalnie grubych ubranek. Jedynie śpiworek do gondoli kupiłam gruby, ocieplany a tak to i otulacz do fotelika mam cienki i kocyki raczej cienkie niż grube.

Dzień doberek 🌞

Chyba wystarczy?
Ja właśnie dostałam cienki kombinezon i mam otulacz do fotelika więc też myślę że styknie. Kupiłam piękny śpiwór do wózka elodie details za 80 zł i się jaram.
A w ogóle wczoraj mi się przypomniała historia z mojego ostatniego porodu. Po pierwsze leżałam w pokoju z dziewczyną z którą rodziłam za pierwszym razem więc niesamowity zbieg okoliczności że mamy dwójkę dzieci urodzonych w tym samym dniu i roku i jeszcze tym samym szpitalu i pokoju 💕
A trzecia dziewczyna, która z nami była w pokoju urodziła mc przed czasem i dziewczyny ona nie miała nic dla dziecka! Nawet fotelika żeby wyjść ze szpitala. Aż byłam w szoku, że na takim luzie dzwoniła po znajomych czy nie mają pożyczyć wózka. Pamiętam że ze szpitala zabierała pieluchy bo tego też nie miała i pytała czy jakieś ubranka mamy pożyczyć 🙈 no nie powiem- byłam w szoku

Ja ogólnie też nie jestem za przegrzewaniem dzieci, ale pamiętajmy że noworodki nie mają żadnej termoregulacji. Więc nawet jak będzie 5 stopni czy 7 to i tak jest bardzo zimno. Ja na pewno będę miała długie body, pajac, wełniany kombinezon i otulacz do fotelika dosyć ciepły, do tego jakieś grubsze skarpety. W aucie na początku też nie jest ciepło a zanim dojdzie na tył to ciepelko to już człowiek zdąży do domu dojechać 😅

Dziewczyny czy czujecie że dziecko jest już odwrócone główka w dół ?wiem że jeszcze jest czas ale może któraś mama już czuję

Dziewczyny czy czujecie że dziecko jest już odwrócone główka w dół ?wiem że jeszcze jest czas ale może któraś mama już czuję
Ja nie czuje bo nie umiem do tej pory rozpoznać gdzie co ma 😅 ale miesiąc temu na wizycie już lekarz mówił że główkowo jest ułożony. To był 27 tydzień.

reklama
Do góry