Nie chciałam Cię przestraszyć. Pierwsze kilka godzin to było jak delikatny okres a potem dostałam znieczulenie więc poszliśmy z mężem na porodówce spać o 18.50 przyszła położna i mówi że za 10 min kończy pracę więc mamy się budzić i urodzić no i urodziłam w 20 min także miała 10 min opóźnienia w wyjściu do domu. naprawdę źle nie wspinam mimo że pierwsze dziecko 4 kgPrzede mną pierwszy poród...Nie strasz że tyle to trwa dla mnie pierwszy dzien miesiaczki bez tabletek przeciwbolowych byl nie do wytrzymania to jak ja porod wytrzymam
reklama
W szpitalu przynajmniej w większości dają teJa zamówiłam 4 sztuki, ale docelowo chce jeszcze dokupic 2.
Przypomnij na kiedy masz termin?
A który masz tydz?Jak tam dziewczyny po wizytach? Bo wiem że kilka miało na dziś chyba że jesteście przed? Ja właśnie jestem po młoda większa o tydzień i lekarz wyczuł trochę miękka szyjkę więc mam się wstawić znowu za 2 tyg
Coś mi wcześniej źle się wysłało. Powinno być ok bo w niektórych szpitalach też dają wkładki, majtki i pieluchy dla dzieci. Póki co też mam 4 pary majtek i 2 paczki wkładekWłaśnie też mam 2 i myślę aby dokupić 2 a później już w swoich bawełnianych chodzić. Bałam się czy nie za mało. Jejku coraz bliżej ten porod...jestem przerażona w
9.01 ale na drugim prenatalnym już był o tydzien wiekszy. Chcialabym wytrwac chociaz do 01.01Ja zamówiłam 4 sztuki, ale docelowo chce jeszcze dokupic 2.
Przypomnij na kiedy masz termin?
30+0W szpitalu przynajmniej w większości dają te
A który masz tydz?
Dziewczyny nie sugerujcie się tym, jaką datę wylicza wam USG na podstawie wagi. On to liczy orientacyjnie a każde dzieci rosną we własnym tempie już teraz i jedynie siatki centylowe oceniają, czy dziecko rośnie prawidłowo jak na wiek ciąży. A waga dziecka nie świadczy też o jego dojrzałości więc nie ma co przyspieszać porodu ostatni raz kiedy wylicza się datę porodu to 1 prenatalne i jeśli nie ma w nim różnicy więcej niż 5 dni od miesiączki to nadal liczy się wg miesiączki i nie ważne że teraz w 30 tygodniu USG pokazuje 2 tygodnie starsze
Nie sugeruje się tym tylko mówię co lekarz powiedział 30+0 to mam z ostatniej miesiączki i tego się trzymamDziewczyny nie sugerujcie się tym, jaką datę wylicza wam USG na podstawie wagi. On to liczy orientacyjnie a każde dzieci rosną we własnym tempie już teraz i jedynie siatki centylowe oceniają, czy dziecko rośnie prawidłowo jak na wiek ciąży. A waga dziecka nie świadczy też o jego dojrzałości więc nie ma co przyspieszać porodu ostatni raz kiedy wylicza się datę porodu to 1 prenatalne i jeśli nie ma w nim różnicy więcej niż 5 dni od miesiączki to nadal liczy się wg miesiączki i nie ważne że teraz w 30 tygodniu USG pokazuje 2 tygodnie starsze
To chyba było do mnieNie sugeruje się tym tylko mówię co lekarz powiedział 30+0 to mam z ostatniej miesiączki i tego się trzymam
Też się trzymam terminu z pierwszego prenatalnego. Tyle tylko że napisałam że maluch jest większy mam po prostu takie przeczucie że wyskoczy ciut wcześniej ale mam nadzieję że się nie sprawdzi
Ostatnia edycja:
Ogólnie tak, na tej podstawie napisałam ale też ogólnie bo mam koleżankę, której ginekolog co wizytę daje inną datę porodu gdzie no tak już się nie powinno robić ona będzie miała planowe cc i jakby mieli robić cc w 39 tygodniu ale z terminu najświeższego w on się różni o prawie 2 tygodnie od tego z prenatalnych to ostatecznie by ścięli w 37 a po co tak szybko, szkoda dla dzieckaTo chyba było do mnie
Też się trzymam terminu z pierwszego prenatalnego. Tyle tylko że napisałam że maluch jest większy mam po prostu takie przeczucie że wyskoczy ciut wcześniej ale mam wrażenie że się nie sprawdzi
reklama
Oby wszystko było dobrze ja też po wizycie wszystko super, młody 1,765 kg czyli 47 percentyl więc wszystko gicio. Troszeczkę mi hematokryt spadł ale to tak niewiele. Od przyszłej wizyty ktg chciał dziś zrobić jakieś ładne zdjęcie, ale mały się ładnie wkomponował w moje biodro twarzą i do tego zasłonił ręką, więc wyszło jakieś monstrum 31+0 ja zamierzam mieć tak ze 4 majtki, ale położna mówiła żeby mieć te siateczkowe. Nie fizelinowe, bawełniane czy inne elastyczne a siateczkowe. Najlepiej oddychają a i tak dobrze trzymają podkład na miejscu.Jak tam dziewczyny po wizytach? Bo wiem że kilka miało na dziś chyba że jesteście przed? Ja właśnie jestem po młoda większa o tydzień i lekarz wyczuł trochę miękka szyjkę więc mam się wstawić znowu za 2 tyg