reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

A jak z urzadzeniami typu katarek. Jakos nie wydaje mi sie podlaczanie do odkurzacza nie wystrszy dzidzi. Wolalabym sama odciagac a widze ze wszytskie Katarki sa na odkurzacz procz tego travel ale i tak tam zalecaja odkurzacz

reklama
A jak z urzadzeniami typu katarek. Jakos nie wydaje mi sie podlaczanie do odkurzacza nie wystrszy dzidzi. Wolalabym sama odciagac a widze ze wszytskie Katarki sa na odkurzacz procz tego travel ale i tak tam zalecaja odkurzacz
Spokojnie, nie wystraszy :) taki doustny jest super na malutki nosek ale na późniejsze gluty tylko ten podłączany do odkurzacza :) ja kupiłam elektryczny z brauna, ma dobre opinie. Więc na początek coś takiego a później do odkurzacza. Mam mało pary w płucach żeby sama ciągnąć a mąż by mi się prędzej pochorował niż to zrobił 🤣

Wy macie rzadsze wizyty. A w UK ostay i scan jest w 20 tyg a później nic. Na moje pytanie u poloznej to jak będziecie wiedzieli ze jest w dobrej pozycji, czy jaki jest duzy powiedzialy ze namacalnie. Rekami to czuja bo maja lata doswiadczenia 😬 no mam nadzieje ze krysztalowej kuli nie wyciagnie

Ale to prawda, poprzez dotyk położna jeszcze przed wizytą wymachuje ułożenie dziecka, by wiedzieć, gdzie przystawić detektor tętna i zawsze trafia. 😁
Potrafi też mniej więcej określić, jak duże jest dziecko, ale mimo wszystko wolałabym wiedzieć, czy łożysko poprawnie pracuje itp.

Ale to prawda, poprzez dotyk położna jeszcze przed wizytą wymachuje ułożenie dziecka, by wiedzieć, gdzie przystawić detektor tętna i zawsze trafia. 😁
Potrafi też mniej więcej określić, jak duże jest dziecko, ale mimo wszystko wolałabym wiedzieć, czy łożysko poprawnie pracuje itp.
No wiec to mnie dziwi tu. Jak jeszcze w pracy sama sobie zrobie USG tak ze nie bedzie to profesjonalne to nie bede wiedziec czy cos jest nie tak. Ja to sobie robię tylko aby poogladac dzidzia i zobaczyc serduszko 😁

Póki co mamy 4D scan w 29 tygodniu umowiony a później najwyzej ponarzekam ze sie malo rusza to mnie wysla profilaktycznie na usg

właśnie wciągniesz i później sama będziesz chora 😅 także takie cudo tylko na podróże, polecam do odkurzacza
Też słyszałam opinie że może samych glutow nie wciągniesz do buzi ale już zarazki tak 🫣 u nas się ten elektryczny nie sprawdził bo miał za slabą moc ale ten zwykły jest ok i pod Dysona też działa tylko trzeba końcówkę przytrzymać bo wypada 🙈 one jednak są dedykowane do zwykłych odkurzaczy ale u nas się sprawdzają z dysonem

Też słyszałam opinie że może samych glutow nie wciągniesz do buzi ale już zarazki tak 🫣 u nas się ten elektryczny nie sprawdził bo miał za slabą moc ale ten zwykły jest ok i pod Dysona też działa tylko trzeba końcówkę przytrzymać bo wypada 🙈 one jednak są dedykowane do zwykłych odkurzaczy ale u nas się sprawdzają z dysonem
Dlatego mi chodzi o elektryczny tylko dla noworodka :) na taki lejący mały katarek bo wiadomo że na gluta gluta to nie zadziała 😅

reklama
Do góry