reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
Ale od 1 do 4 tygodni jesteś W pierwszym miesiącu ciąży a od 5 tygodnia jesteś już W drugim miesiącu ciąży mimo że jest rozpoczęty a nie skończony 🙈 w drugim czyli w trakcie.

Czyli jutro mam 5+1 to powiem ze jestem w szóstym tygodniu ciąży. Bo on trwa. Tak to rozumiem 😅
Tak się powinno mówić, ale jednak dla niektórych lekarzy/szpitali to jest 5 tydzień i dla mnie tez, bo ja nie mowie tak samo z wiekiem. W szpiralu mam w papierach że urodziłam majac np 28 lat a nie rocznikowo 29. 😅😊

Dziewczyny wracam do domu!! 2 lekarzy sprawdzało usg (raczej wpatrywało się w ekran), widać zarodek i jakby pulsujące delikatnie tętno, ze względu na to ze mały zarodek 4mm nie mają 100% pewności, jest nadzieja ze jeszcze się rozwinie, więc czekamy i mam się zgłosić w przyszłą sobotę na badania do szpitala. Uff, jest jeszcze nadzieja, dziękuję za wsparcie 😘
nic lepszego nie mogłaś dzisiaj nam przekazać!

Oczywiście się śmieje. Dziewczyny ja mam z kolei okropne bóle brzucha. Już nie wiem czy to przez torbiel krwotoczna czy przez więzadła. Chociaż przy tak małym dziecku nie powinno jeszcze aż tak boleć :(
Ja jak zaczęłam z doktorkiem temat o bólu brzucha i to nie koniecznie podbrzusza to przerwał mi w trakcie i mówi że tak ma być. Rozciąga się wszytko i będzie boleć... Pogadane 🤷🏼‍♀️

reklama
Do góry