reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Musiałabyś tylko dobrze doczytać jak długo można przechowywać dynie w zamrażarce. Różne produkty mają inne daty przydatności po zamrożeniu.
W teorii tylko 6 miesięcy, ale rozmawiałam na ten temat z dietetykiem i jeżeli chodzi o warzywa to spokojnie rok mogą leżeć w zamrażarce także pełen luzik :)

reklama
Tak bo dopiero od 27 można się zaszczepić. A z refundacją to bardzo zabawna sprawa, ja się szczepilam zaraz po wejściu refundacji i mój lekarz internista nic o tym nie wiedział nawet 🤣 przy mnie wpisywał w internet 🤣 w końcu poszedł do zabiegowego i rzeczywiście przychodnia dostała szczepionki... W ilości aż 5 na całą przychodnie 🤣 byłam 3 😁
O jaaaa to faktycznie zaszaleli z tymi szczepionkami 🫣 dobrze że Ci się udało być w tej szczęśliwej 5. Ja przed chwilą też zadzwoniłam do przychodni i bez problemu zapisali mnie na przyszły tydz. To są dwie dawki?

Dziewczyny teraz takie pytanko... Kupujecie może śpiworki do wózka i otulacze do fotelika? Macie jakieś propozycje i sprawdzoną jakość? Znalazłam piękne śpiworki i przymierzam się do zakupu. Nie rodziłam jeszcze zimą i jestem skołowana teraz tymi zakupami. Do wyjścia ze szpitala otulacze jest konieczny tak mi się wydaje.
Nie wiem czy aktualne pytanie ale ja zrobiłam zamowienie w poniedziałek a dzisiaj dostarczone na jukki.pl

Kupilam kokon, otulacz do fotelika ktory mozna uzywac rowniez w gondoli, rekawiczki do wozka i koszule nocna do karmienia. Super jakosc i piekne rzeczy :)

Może dlatego że teraz wizyty są jeszcze rzadsze a brzuch rośnie
Wy macie rzadsze wizyty. A w UK ostay i scan jest w 20 tyg a później nic. Na moje pytanie u poloznej to jak będziecie wiedzieli ze jest w dobrej pozycji, czy jaki jest duzy powiedzialy ze namacalnie. Rekami to czuja bo maja lata doswiadczenia 😬 no mam nadzieje ze krysztalowej kuli nie wyciagnie

A dziewczyny orientujecie sie moze jak z kropelkamj na kolki? Czy zaleca sie je podawac od pierwszego dnia czy raczej jak juz wystapia ?

Szykuje sobie wyprawke apteczna z PL i mysle co jeszcze kupic. Mama mi juz kupila Linomag zielony i alantan. Mysle nad Czopkami na goraczke wrazie czego a teraz draze temat kropelek na kolki

A dziewczyny orientujecie sie moze jak z kropelkamj na kolki? Czy zaleca sie je podawac od pierwszego dnia czy raczej jak juz wystapia ?

Szykuje sobie wyprawke apteczna z PL i mysle co jeszcze kupic. Mama mi juz kupila Linomag zielony i alantan. Mysle nad Czopkami na goraczke wrazie czego a teraz draze temat kropelek na kolki
lepiej profilaktycznie nie dawać, dopiero jak jakieś dolegliwości wystąpią

reklama

Dopiero jak się pojawią objawy. Zazwyczaj dopiero około 6 tygodnia. Ale zanim sięgniesz po medykamenty polecam najpierw masaże, noszenie na brzuszku i ćwiczenia uwalniające gazy. Kropelki najlepiej na sam koniec. Trzeba nauczyć mały brzuszek jak sobie samemu radzić ze swoimi jelitami :)

Do góry