reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Ja na razie mam ogarniętą sypialnie. Wstawiłam komodę i zrobiłam miejsce na dostawkę. Ubranka będę ogarniała na przełomie października,/listopada.

Mój partner nie zgodził się na malowanie, stwierdził, że to nie wywietrzeje i nie chce, by dziecko siedziało w tych zapachach. No cóż, nie chce mi się z nim przegadywac. Ściany są czyste więc olewam.

Moje maleństwo ma czkawkę od zeszłego tygodnia, ostatnio z 4 razy, dzisiaj chyba chyknął 5 razy.
Wiem, że to czkawka bo pojawia się rytmicznie z określonymi przerwami.
Dziś przy czkawce postawił mi się brzuch i bardzo bardzo bolał. 😏

Męczy mnie zgaga, oo właśnie maluch obudził się i wywija koziołki. 😁

Ja skorzystałam z pierwszeństwa na badaniach. Słabo się czułam, nie chcieli mnie przepuścić a jedna z kobiet wtrąciła się, bym nie pytała tylko wchodziła.

W sklepie na razie nie miałam odwagi pytać, ale też nie czuje się tak źle, bym nie mogła poczekać. Pewnie gdyby była wielka kolejka to był prosiła o przepuszczenie.

reklama
Ufff fajnie że się udało i dobrze wiedzieć na przyszłość, że z infekcja śmiało można iść na izbę. Ja mam pakiet w PZU ale też nie zawsze są wizyty z dnia na dzień.
Wczoraj miałam półkowe 💕 z Helcią wszystko dobrze 💕 waży już 380 więc sporo mniej niż wasze dzidzie ale mam termin na 31.01 więc lekarz powiedział że waga jest prawidłowa.
Glukozy jeszcze nie miałam ale z poprzednich ciąż nie wspominam dobrze 🤣🤣🤣 trzeba to zrobić szybko 🙈
Dziewczyny, czy wy też nie możecie spać w nocy? Padam o 22 a potem w nocy dwie godziny się kręcę i nie mogę zasnąć, a o 7 jak dzwoni budzik to czuje się jak zombie
Ja nie spie dobrze od pocztaku ciazy. Budze sie w nocy na sikanie I barfzo czesto nie moge pozniej zasnac ( tam jak teraz 🤣) a później przed budzikiem do pracy to bym spala 🤣.

My mielismy skan w 20 tyg (20t2d) tydzien temu i Pani nam powiedziala ze maluszek wazy ciut ponad 300g i jest wszytsko prawidlowo. Wydawala sie zaskoczona kiedy to zapytalam o wage. Widocznie w UK nie przykladaja do teho uwagi.

Dziewczyny a nie boli was tam na dole przy obracaniu w lozku z boku na bok, albo orzy wstawaniu ? Ja mam od jakiegos czasu tak. Uczucie jakbym miala zakwasy w pachwinach tylko ciut glebiej 🤔

Dziewczyny a nie boli was tam na dole przy obracaniu w lozku z boku na bok, albo orzy wstawaniu ? Ja mam od jakiegos czasu tak. Uczucie jakbym miala zakwasy w pachwinach tylko ciut glebiej 🤔
Mnie tam na dole boli nawet jak siusiu robię🙈 bóle się zdarzają różnego pochodzenia i myślę, że to normalne😊

reklama
Do góry