reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Melduję się!
Przepraszam was że od rana ani znaku życia ale dzień na wariata oczywiście. Do sedna!
Moje mile 5 cm człowieka! Badanie wyszło prawidłowe ja mało nie zeszłam tam na zawał. Płakałam jak bóbr. Termin z OM 2 styczeń z USG czyli 2 styczeń z Prenatalnych 2 styczeń.
Lekarz powiedział że coś jest między nogami a co dokładnie to powie nam w 2 trymestrze 😊 mąż pełen nadziei na syna ❤️
piękny dzidziuś! ❤️ wspaniale, że u Was wszystko dobrze ❤️

Super! 😻 To pierwsze grupowe prenatalne mamy już za sobą, kto jeszcze w najbliższym czasie wizytuje? 😀
Czy do tego badania trzeba się jakoś przygotować lub znać odpowiedzi na jakieś pytania jak to już było poruszone w filmiku czy raczej o nic nie pytali? ☺️ a i czy do tego USG trzeba mieć pełny pęcherz? 🤔

Ja dzisiaj kiepsko się czuję, boli mnie głowa całe popołudnie 🤯
mi kazali być po śniadaniu i pić więcej wody żeby lepiej krew było pobierać. Przed USG chciałam siusiu to Pani kazała się wstrzymać że lepiej na pełnym pęcherzu. I tak było. Badanie było wykonywane przez powłoki brzuszne i wyglądało jak zwykle usg tylko trwało prawie jak 40 min wszytko lekarz dokładnie badał i mierzył. Mam czekać na telefon z wynikiem z krwi. Jak będzie coś niepokojącego to powiedzą a ogólnie to badanie 3jst z opisem a na wizycie 2 lipca mój gin będzie je ze mną omawiał.

Ponoc nie można przed 10 tygodniem słuchać, tylko widać na usg. Tak mi mówił lekarz w poprzedniej ciąży
zobaczymy na kolejnej wizycie. Zostawił mi na tego 16 lipca więc i tak czekają mnie dlugieeeee 4tyg strachu .

Myślałam,że moje dolegliwości są w porównaniu do waszych wyjątkowo łagodne bo prócz porannych mdłości nic mi nie dolegało ale właśnie skończyłam całować się z muszla klozetowa 😅

mi kazali być po śniadaniu i pić więcej wody żeby lepiej krew było pobierać. Przed USG chciałam siusiu to Pani kazała się wstrzymać że lepiej na pełnym pęcherzu. I tak było. Badanie było wykonywane przez powłoki brzuszne i wyglądało jak zwykle usg tylko trwało prawie jak 40 min wszytko lekarz dokładnie badał i mierzył. Mam czekać na telefon z wynikiem z krwi. Jak będzie coś niepokojącego to powiedzą a ogólnie to badanie 3jst z opisem a na wizycie 2 lipca mój gin będzie je ze mną omawiał.
ja też pierwsze miałam przez powłoki ,dziewczyny piszą że dopochwowo 🙃 to teraz zgłupiałam ale robię w tym samym miejscu co ostatnio i tamtym razem był ze mną mąż teraz też jedzie

reklama
zobaczymy na kolejnej wizycie. Zostawił mi na tego 16 lipca więc i tak czekają mnie dlugieeeee 4tyg strachu .

Myślałam,że moje dolegliwości są w porównaniu do waszych wyjątkowo łagodne bo prócz porannych mdłości nic mi nie dolegało ale właśnie skończyłam całować się z muszla klozetowa 😅
U mnie na pierwszej wizycie z serduszkiem poprostu pokazała doktor że bije serduszko nic nie włączała - powiedziała że za wcześnie
Teraz na wizycie włączyła ale to na chwileczkę tylko
Wydaje mi się że poprostu nie można wcześnie

Do góry