reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

mój szef zareagował wyjątkowo dobrze na wieść o ciąży . Mnie wszystko dosłownie schizuje . Brak objawów -pewnie znowu serduszko przestało bić. Wilgotno-krew . Teoretycznie mam bardzo dobre przeczucia . W ciąży w której poroniłam od razu czułam ,że coś jest nie tak . W dniu w którym zatrzymał się zarodek miałam sen,że poroniłam . Teraz ani razu nie miałam takiego "koszmaru"....

Wzięła mnie straszna ochota na placki ziemniaczane i chyba zaraz je zrobię 😍
ja robiłam w sobotę hurtem. Placki ziemniaczane, babę ziemniaczaną i jeszcze palce po węgiersku

reklama
tak! Od razu biegnę i sprawdzam. Co jest. Czasem nawet jak jestem na podwórku z małą to jak debil zaglądam sobie w gacie czy to śluz czy krew... No debil... Ale co zrobisz 🤷‍♀️
ja to w pracy nawet potrafiłam rozglądac się czy ktoś nie patrzy i wsadzać rękę w spodnie żeby tylko zobaczyć czy nie leci czerwone 🤦🏻‍♀️

my mamy wielkie łóżko, takie 2x2 chyba , więc u mnie problemów z miejscem nie ma
niestety jak bejbik podrośnie będziemy musieli oddać mu pokój i będę spała w salonie 😭😭😭😭😭😭 na kanapie którą muszę nomen omen kupić, ale teraz są takie w stylu włoskim że rozkłada się na materac więc koszmaru nie będzie mam nadzieję
w zasadzie to łóżko też mamy duże, a chłopu mojemu bardziej ona przeszkadzała w tym, że nie mógł się do mnie przytulić nawet. Ale teraz już mu to nie straszne, bo i tak synuś śpi obok mnie 😜

planujesz rodzic też w Salve. Ja poprzedni
Poród miałam w Medeorze, i teraz myślę o Salve albo Madurowicza. Dziewczyny, długo planujecie pracować? Są już jakieś na L4? Poprzednio odeszłam na L4 ok 2,5 m-ca przed porodem, bo już ciężko
Mi było usiedzieć caly dzień przy biurku
myślałam o Salve, ale lokalizacja mi nie pasuje za bardzo bo to drugi koniec Łodzi i przy aktualnych wykopaliskach w tym mieście i niekończących się remontach nie wiem czy chce tak ryzykować 😅 coraz bardziej skłaniam się ku CKD, teraz przenieśli tam całą ekipę szpitala Rydygiera i mam trochę polecajek co do tego miejsca 😊 ja pracuje w laboratorium plus mam daleko do pracy, więc poszłam na zwolnienie od razu przy 1 wizycie ☺️

reklama
Ja pracuje zdalnie i swój biznes też mam zdalnie (przy kompie) więc u mnie nie ma sensu zwolnienie. Tylko praca (obliczenia, projekty, Excel) trzyma mój mózg z dala od mgły mózgowej 🤣

Muszę zapytać lekarza czy czasami mogę skoczyć na basen..
ja chodziłam na basen, ale na prenatalnych okazało się, że mam łożysko bardzo nisko, o ile dobrze pamiętam to było 6mm od ujścia szyjki, więc przestałam. Później jak po kolejnych badaniach okazało się, że się ładnie uniosło byłam jeszcze kilka razy, ale zero frajdy z jacuzzi czy sauny i mi się znudziło samo pływanie 😆😆

Do góry