reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Hejka, ja w poniedzialek kładę się do szpitala. Dziś tylko ogarnę endokrynologa bo tsh 4,31 a odkąd zaszłam w ciążę z córka to nie musiałam brac już leków a teraz znowu muszę zacząć. W lutym tsh było ok. Dostalam bete mam 1184 czyli znowu przyrost 39 %. Raczej będą wywoływać poronienie w poniedziałek. Krzyz mnie dalej boli, czasem zakluje podbrzusze ale plamien nie mam. Następnym razem to nie wiem czy będę badała bete bo to nie na moje nerwy😅 lekarz wspominał o kyzeczkowaniu więc pewnie we wrześniu będę mogła soe z mężem.znowu starać o rodzeństwo dla córy.
Przykro mi
Mam nadzieję że zaraz jak wszystko się tam w środku wyleczy będzie rodzeństwo dla córki 🙂
Z testowaniem bhcg totalnie cię rozumiem

reklama
Są dwie szkoły- jedni każą czekać, drudzy nie. Ja od dnia łyżeczkowania dostałam miesiączkę prawie równo 6 tygodni później i nie liczyłam tego jako cykl tylko po prostu czekałam na okres. Po tym mi się bardzo wyregulował, równo 28 dni trwał i w następnym już zaszłam. Także w sumie wyszło i tak 3 miesiące bo poronienie na koniec stycznia a zaszłam w połowie kwietnia
Ok, zobaczymy czy u mnie w końcu b3dzie to lyzeczkowanie czy samo pójdzie. Mam nadzieję że obejdzie soe bez lyzeczkowania

Hej, u mnie poranek katastrofa.
Mała śpi dobrze zwykle 19.30-6.00 a wczoraj zasnęła 23.30 a obudziła się o 6.00! Jestem trupem, głowa mnie boli a dzień długi... Właśnie padła na drzemkę a ja chyba idę z nią. Trudno, na codzień 8h pracuje potem w domu z małą nic zrobić nie mogę, bo to huragan nie dziecko. Powinnam się brać za sprzątanie ale nie mam sił kompletnie. Syf nie zając jak to mawia mój mąż 😁

Ok, zobaczymy czy u mnie w końcu b3dzie to lyzeczkowanie czy samo pójdzie. Mam nadzieję że obejdzie soe bez lyzeczkowania
Mimo wszystko życzę żeby obyło się bez lyzeczkowania. Ja miałam samoistne poronienie 11 marca.... Zaszłam w ciążę w drugim cyklu po miesiączce. Trzymam kciuki żeby było dobrze ❤

Czyli nie trzeba 3 miesięcy? A jak się liczy od łyżeczkowania? Jako 1 dzień cyklu dzień łyżeczkowania? Nie pamiętam jak to było za 1-SZYM razem
Lekarz mi sugerował czekać pol roku. Stwierdziłam że zwariował bo wszystko oczyscilo się samo. Jeśli będzie konieczne lyzeczkowanie to ja poszłabym po 6 tyg i okresie na kontrolę czy wszytko się zagoilo ;)

Mała śpi dobrze zwykle 19.30-6.00 a wczoraj zasnęła 23.30 a obudziła się o 6.00! Jestem trupem, głowa mnie boli a dzień długi... Właśnie padła na drzemkę a ja chyba idę z nią. Trudno, na codzień 8h pracuje potem w domu z małą nic zrobić nie mogę, bo to huragan nie dziecko. Powinnam się brać za sprzątanie ale nie mam sił kompletnie. Syf nie zając jak to mawia mój mąż 😁
Olej to :)
Ja ostatnio już tak nie przejmuje się syfem i gotowaniem - nie ma co się męczyć trzeba sobie ułatwiać życie 😁

Co do biegania na betę w ciąży to ja tego nie robię z kilku powodów. To tylko strata kasy, nerwy, stres, rozmyślanie, porównywanie wyników a dobrze wiemy że każda ciąża jest inna i beta może roznie przyrastac... Odchylenia nie zawsze wróżą coś złego. Chodziłam w pierwszej ciąży to mój prowadzący powiedział w prost.... Czas! Jeśli ma sie utrzymać ciążę to się utrzyma i tyle zatem teraz cierpliwie czekam i dbam o siebie na tyle na ile to mozliwe. Dobrego dnia dziewczyny

Przestań, póki nie musisz torowac sobie drogi do kuchni pługiem to jest dobrze ;)
Ja przy czterolatku, dużym Psie i czterech kotach zapomniałam już co to jest porządek i czystość :) ;)

reklama
same here, ale mam bliskie koleżanki z niespełna rocznymi dzieciaczkami więc konsultuję wszystko 😅
u mnie właśnie jest tak, że jestem pierwsza w ciąży wśród wszystkich przyjaciółek 😅🙈. Jedno mnie ratuje, że mam bratowa co miesiąc temu urodziła córeczkę i ona dużo mi tłumaczy co i jak bo sama to na pewno bym się pogubiła w tych badaniach 😅.

Do góry