reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Ja nie moglam w nocy spac .. ciagle wstawalam siku.. mdlosci juz mam nawet w nocy.. poranek nie lepszy.. cycki bola najbardziej w nocy, w dzien troche mniej.. ja wizyta w poniedzialek i tak jak sie nie stresowalam w sumie tak teraz zaczynam bo to juz za moment 🥲

reklama
U mnie w sumie cały czas tak samo - rano średnio, zjem - lepiej i przez cały dzień czuję się dobrze. Jutro robimy małą domówkę na rocznicę ślubu :) ale nie mam problemu z szykowaniem jedzenia ani nie odrzuca mnie od żadnych konkretnych produktów. Piersi w sumie cały czas napompowane (ku uciesze męża 😜) i bolesne - trochę ciężko spać, chyba niedługo zaopatrzę się w specjalistyczną poduchę. Wczoraj doświadczyłam śmiesznego uczucia bo poczułam lekki ucisk na pęcherz, za 3 sekundy zachciało mi się siku, a za 7 sekund odechciało. Czy tak to teraz będzie już wyglądało? 😄Poza tym wszystko dobrze, wizyta za 10 dni - mam nadzieje, że tam wszystko jest dobrze, nie czuję żadnych dolegliwości, albo zaniku dolegliwości, które miałyby mnie niepokoić.
Oczywiście też każda wizyta w toalecie to zerknięcie czy aby wszystko jest w porządku, myślę, że tak będzie do samego końca ciąży. U mnie na szczęście od samego początku "czysto" 😊
Będzie weselej 🤣 jak dostaniesz kopa w pełny pęcherz

Dziewczyny jak u Was poranek ? Ja wstałam z bólem głowy ( chyba mnie przewiało ) ale nie mam dolegliwości praktycznie w ogóle 😱piersi przestały mnie boleć . Jak u Was to wygląda czujecie mniejsze objawy ? Wizyta dopiero za dwa tygodnie u gina , stresuje się ?
Ja od 3 dni zero objawów.A wczoraj do 20 tej turbo doładowanie.Posprzatalam chatę.Przetrzebiłam szafy.Obiad na dwa dni.I kurnik posprzątałam.I to wszystko po pracy.Gdzie wcześniej o 19 tej już na oczy nie widziałam.Wicie gniazdka mi się włącza.Mamnadzieje że tak zostanie już na jakiś czas:))

Hej dziewczyny,

Odnośnie wstawania - najlepiej dla kobiet jest wstawać przez bok - czyli przekręcamy się na bok (czyli leżąc na plecach zginamy kolana przezrzucamy je na bok - tak żeby najmniej pracować brzuchem) i podpierając się łokciem wstajemy - tak mi kazały trzy fizjo uroginekologiczne i to całe życie najlepiej tak robić

U mnie z objawów :
- piersi mniej bolą ale rano jak wstaję czuję jak się przetaczają się
- mdłości zauważyłam że są ale no nie ma takiej tragedii jak była ponad tydzień temu - chociaż wczorajsza wizyta w Lidl była nadal traumatyczna
- ja jak wstaje nie myślę o niczym tylko idę do kuchni robię śniadanie bo wiem że jak zacznę analizować to mdłości wygrają i będzie odrzucenie , a tak to jak zrobię to zjem
- ogółem mam jakoś apetyt - ostatnio ciągle mam ochotę na cheetosy serowe ale muszę je ograniczyć bo zaraz będzie ciąża spożywcza
- no szybciej się męczę jeśli chodzi o wchodzenie po schodach ale to nie wiem brak ruchu czy ta ciąża
- też zauważyłam że już nie jestem taka śnięta ryba - no trochę to przeziębienie mnie w tym tyg powaliło ale już lepiej się czuję i w pracy mózg pracuje

Ogółem jak czytam że co chwilę któraś idzie na wizytę to myślę jejku ja tak dawno byłam 🙂

Udanego dnia

Cześć dziewczyny
Mnie tak dwa dni temu znowu zaczęły bardziej boleć piersi, najbardziej w nocy. Nie jest to bardzo przeszkadzający ból ale no jak leżę na boku to je czuję :) no i od wczoraj chyba mi mdłości powróciły bo już było naprawdę okej a dzisiaj znowu rano się obudziłam i brak ochoty na cokolwiek bo chęć zwymiotowania. Jak zjem to już jest okej ale myśl o niektórych rzeczach (np szynka) i od razu wizja toalety. No ale jak to mówią zawsze mogło być gorzej.
Życzę miłego dnia i czekam na fotki z usg 🥳

reklama
Do góry