reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Ja nie moglam w nocy spac .. ciagle wstawalam siku.. mdlosci juz mam nawet w nocy.. poranek nie lepszy.. cycki bola najbardziej w nocy, w dzien troche mniej.. ja wizyta w poniedzialek i tak jak sie nie stresowalam w sumie tak teraz zaczynam bo to juz za moment 🥲

reklama
U mnie w sumie cały czas tak samo - rano średnio, zjem - lepiej i przez cały dzień czuję się dobrze. Jutro robimy małą domówkę na rocznicę ślubu :) ale nie mam problemu z szykowaniem jedzenia ani nie odrzuca mnie od żadnych konkretnych produktów. Piersi w sumie cały czas napompowane (ku uciesze męża 😜) i bolesne - trochę ciężko spać, chyba niedługo zaopatrzę się w specjalistyczną poduchę. Wczoraj doświadczyłam śmiesznego uczucia bo poczułam lekki ucisk na pęcherz, za 3 sekundy zachciało mi się siku, a za 7 sekund odechciało. Czy tak to teraz będzie już wyglądało? 😄Poza tym wszystko dobrze, wizyta za 10 dni - mam nadzieje, że tam wszystko jest dobrze, nie czuję żadnych dolegliwości, albo zaniku dolegliwości, które miałyby mnie niepokoić.
Oczywiście też każda wizyta w toalecie to zerknięcie czy aby wszystko jest w porządku, myślę, że tak będzie do samego końca ciąży. U mnie na szczęście od samego początku "czysto" 😊
Będzie weselej 🤣 jak dostaniesz kopa w pełny pęcherz

Dziewczyny jak u Was poranek ? Ja wstałam z bólem głowy ( chyba mnie przewiało ) ale nie mam dolegliwości praktycznie w ogóle 😱piersi przestały mnie boleć . Jak u Was to wygląda czujecie mniejsze objawy ? Wizyta dopiero za dwa tygodnie u gina , stresuje się ?
Ja od 3 dni zero objawów.A wczoraj do 20 tej turbo doładowanie.Posprzatalam chatę.Przetrzebiłam szafy.Obiad na dwa dni.I kurnik posprzątałam.I to wszystko po pracy.Gdzie wcześniej o 19 tej już na oczy nie widziałam.Wicie gniazdka mi się włącza.Mamnadzieje że tak zostanie już na jakiś czas:))

Hej dziewczyny,

Odnośnie wstawania - najlepiej dla kobiet jest wstawać przez bok - czyli przekręcamy się na bok (czyli leżąc na plecach zginamy kolana przezrzucamy je na bok - tak żeby najmniej pracować brzuchem) i podpierając się łokciem wstajemy - tak mi kazały trzy fizjo uroginekologiczne i to całe życie najlepiej tak robić

U mnie z objawów :
- piersi mniej bolą ale rano jak wstaję czuję jak się przetaczają się
- mdłości zauważyłam że są ale no nie ma takiej tragedii jak była ponad tydzień temu - chociaż wczorajsza wizyta w Lidl była nadal traumatyczna
- ja jak wstaje nie myślę o niczym tylko idę do kuchni robię śniadanie bo wiem że jak zacznę analizować to mdłości wygrają i będzie odrzucenie , a tak to jak zrobię to zjem
- ogółem mam jakoś apetyt - ostatnio ciągle mam ochotę na cheetosy serowe ale muszę je ograniczyć bo zaraz będzie ciąża spożywcza
- no szybciej się męczę jeśli chodzi o wchodzenie po schodach ale to nie wiem brak ruchu czy ta ciąża
- też zauważyłam że już nie jestem taka śnięta ryba - no trochę to przeziębienie mnie w tym tyg powaliło ale już lepiej się czuję i w pracy mózg pracuje

Ogółem jak czytam że co chwilę któraś idzie na wizytę to myślę jejku ja tak dawno byłam 🙂

Udanego dnia

Cześć dziewczyny
Mnie tak dwa dni temu znowu zaczęły bardziej boleć piersi, najbardziej w nocy. Nie jest to bardzo przeszkadzający ból ale no jak leżę na boku to je czuję :) no i od wczoraj chyba mi mdłości powróciły bo już było naprawdę okej a dzisiaj znowu rano się obudziłam i brak ochoty na cokolwiek bo chęć zwymiotowania. Jak zjem to już jest okej ale myśl o niektórych rzeczach (np szynka) i od razu wizja toalety. No ale jak to mówią zawsze mogło być gorzej.
Życzę miłego dnia i czekam na fotki z usg 🥳

reklama
Do góry