reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Ja miałam dla synka Chicco baby hug i to było świetne 👌 miałam też kilka wózków- chciałam przetestować, bo to przecież ostatnie dziecko 😂🫣
Został mi cybex mios, ale on się zdecydowanie nie nadaje na zimę i quinny hub- tu będę używała na długie spacery jak maluszek podrośnie, bo ma spacerówkę i deseczkę dla starszego dziecka. Teraz też przeglądam wózki i nie mogę się zdecydować 🫣 ale wybór chyba padnie na cybex Priam ❤️ co do łóżeczka to tym razem u góry w pokoju maleństwa zwykłe, na dole w salonie lionelo bella (łóżeczko z funkcją bujania, dodatkowo można wpiąć leżaczek). Duuuuuużo wydatków jeszcze, ale zaczynam po prenatalnych 😆

reklama
Ja tak właśnie kminie jak to wszystko ogarnąć. Przy pierwszym synu jak się urodził mieszaliśmy w kawalerce 26 m2, więc wszystko było pod ręką. Obecnie dom piętrowy i na piętrze są sypialnie, na dole kuchnia i salon. Nie wiem czy w ciągu dnia Malucha bujać na dole w gondoli czy dokupić jakieś dzienne łóżeczko?
W sumie to pytanie do dziewczyn, które już tak miały - gdzie wasze dzieci spały w ciągu dnia, jak dom piętrowy?
Dla mnie Idealny na dzień był Chicco baby hug. Mam koty i nie mogłam malucha zostawić w pokoju na macie nawet na sekundę samego 🙈. Dlatego dużo czasu jeździł sobie ze mną po domu w Chicco 😁 teraz planuje tak samo 🙂. No i oczywiście jak najwięcej leżenia na macie 😁

Ja mojego obecnie 4 latka od 1,5 roku próbuje, ale 3 przeprowadzki w jego życiu to chyba było za dużo i teraz nie chce spać sam, potrzebuje nas obok. My z mężem stwierdziliśmy, że póki chce, niech śpi z nami. Z tym, że my mamy takie mocno bliskosciowe podejście. Nie powiem, żeby było łatwo, ale cieszymy się, że możemy spełnić jego potrzeby. :)
Fajnie, że jego potrzeby są dla Was ważne 🙂 u nas też zdążają się noce kiedy młody śpi z nami, bo się wybudza, płacze i tylko z nami w łóżku się wycisza 🙂. Ja nienawidzę spać sama także maluszki nie dziwią 😂. Zresztą jak się urodził to do 8 miesiąca życia spał w dostawce 🙂

reklama
Z dzieckiem w łóżku....cóż.... Znam przypadki uduszenia dziecka przez rodziców (rozmawiamy o maluszku do 3-4 miesiąca życia), dlatego jestem zdecydowanym przeciwnikiem.
Czasem niestety nie ma wyjścia. Nasz synek przez pierwsze 5 tygodni nie przespał ani jednej nocy!! Ani jednej! Całe dnie spał, a od 20 do 6 ciągle trzeba było go nosić na rękach. Spał tylko przy cycku. Do 4 miesiąca KAZDA drzemka była na mnie :)taki egzemplarz :)
Konsultowałam to spanie z położna, pediatra i doradca laktacyjna, która do mnie przychodziła. Przy zachowaniu odpowiednich warunków nie wiem widziały żadnego problemu. Dla mnie to było lepsze niż odłożenie dziecka do łóżeczka i godziny płaczu. Po 10 minutach pekało mi serce, ale oczywiscie każdy robi jak uważa :)

Do góry