reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Ja tak właśnie kminie jak to wszystko ogarnąć. Przy pierwszym synu jak się urodził mieszaliśmy w kawalerce 26 m2, więc wszystko było pod ręką. Obecnie dom piętrowy i na piętrze są sypialnie, na dole kuchnia i salon. Nie wiem czy w ciągu dnia Malucha bujać na dole w gondoli czy dokupić jakieś dzienne łóżeczko?
W sumie to pytanie do dziewczyn, które już tak miały - gdzie wasze dzieci spały w ciągu dnia, jak dom piętrowy?

reklama
A w jakim wieku dawałyście dzieci do swoich pokoi?
Ja mojego obecnie 4 latka od 1,5 roku próbuje, ale 3 przeprowadzki w jego życiu to chyba było za dużo i teraz nie chce spać sam, potrzebuje nas obok. My z mężem stwierdziliśmy, że póki chce, niech śpi z nami. Z tym, że my mamy takie mocno bliskosciowe podejście. Nie powiem, żeby było łatwo, ale cieszymy się, że możemy spełnić jego potrzeby. :)

A w jakim wieku dawałyście dzieci do swoich pokoi?
Mój synek miał roczek jak został przeniesiony do swojego pokoiku. Pierwsze noce były dla mnie tragiczne. Przez sen słyszałam każdy jego ruch, szelest na materacu. Później to nieco minęło ale do teraz mam czujny sen. A wcześniej spałam jak zabita 🤣

reklama
Czyli od razu masz opiekunkę / opiekuna w pakiecie 😁
To prawda , chociaż obiecałam sobie , że nie będę ja w tą rolę ubierać , bo jeszcze odechce się jej swoich dzieci 😁co do spania dzieci w naszych łóżkach to trzeba znaleźć złoty środek . Kiedyś na zajęciach z psychiatrii lekarz zwrócił uwagę , na bardzo ważną kwestię -mianowicie w wieku ok 7 lat u dziecka zaczynają się wytwarzać napięcia seksualne i nie jest zdrowe aby spało z rodzicami gdyż może to później odbić się na przyszłych relacjach z parterem / partnerką , bo na poziomie podświadomym będzie związany z rodzicem . To tak jak najstarsze dziecko dda wchodząc w rolę ojca alkoholika i potem w lojalności do matki nie chce mieć swoich dzieci z inną kobietą.

Do góry