wiolaho
Fanka BB :)
17 i 15 latDziewczyny a jaka różnica będzie między waszymi dziećmi?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
17 i 15 latDziewczyny a jaka różnica będzie między waszymi dziećmi?
7 lat i 2,5 rokuDziewczyny a jaka różnica będzie między waszymi dziećmi?
Na każdym piętrze coś do położenia. W salonie miałam łóżeczko turystyczneJa tak właśnie kminie jak to wszystko ogarnąć. Przy pierwszym synu jak się urodził mieszaliśmy w kawalerce 26 m2, więc wszystko było pod ręką. Obecnie dom piętrowy i na piętrze są sypialnie, na dole kuchnia i salon. Nie wiem czy w ciągu dnia Malucha bujać na dole w gondoli czy dokupić jakieś dzienne łóżeczko?
W sumie to pytanie do dziewczyn, które już tak miały - gdzie wasze dzieci spały w ciągu dnia, jak dom piętrowy?
Jak miał 14 miesięcy. Z tym, że u mnie od narodzin przez równy rok syn karmiony piersią i spał z nami w łóżku. Po przejściu na butle z dnia na dzien (terapia szokowa, ale tak mnie gryzł do krwi, że nie dawałam już rady ) zaczął spać w łóżeczku w naszej sypialni. Niestety każdy nasz ruch go budził i chciał do nas. Po dwóch miesiącach przenieśliśmy go do swojego pokoju. Teraz spi do 12h ciągiemA w jakim wieku dawałyście dzieci do swoich pokoi?
Ja mam po synku Bebetto Tito i jestem mu wierna kombajn...to fakt, zajmuje sporo miejsca i swoje waży ale prowadzi się jak marzenie, ma super amortyzację tak go lubię, że jeszcze nie zmieniłam spacerówkiJa też mam jakieś dziwne stany . Wczoraj ryczałam oglądając film bez powodu . Refluks mam od 2 dni . Wczoraj cały dzień leżałam . Mam remont kuchni i ciężko mi się zebrać . Jeszcze zjadłam wczoraj prawie pół kg bobu i popiłam sokiem z czereśni . Dzisiaj wstałam i stwierdziłam że muszę sobie poprawić humor , pojechałam oglądać wózki , bo w poprzedniej ciąży 2 miesiące wcześniej dostałem skurczy i leżałem w szpitalu a na wózek trzeba czekać 6 tyg a po drodze jeszcze święta . Więc już wybrałam , myślę że październiku zamówię tylko a wy już myślicie powoli nad wózkiem ?
Z dzieckiem w łóżku....cóż.... Znam przypadki uduszenia dziecka przez rodziców (rozmawiamy o maluszku do 3-4 miesiąca życia), dlatego jestem zdecydowanym przeciwnikiem.Jak miał 14 miesięcy. Z tym, że u mnie od narodzin przez równy rok syn karmiony piersią i spał z nami w łóżku. Po przejściu na butle z dnia na dzien (terapia szokowa, ale tak mnie gryzł do krwi, że nie dawałam już rady ) zaczął spać w łóżeczku w naszej sypialni. Niestety każdy nasz ruch go budził i chciał do nas. Po dwóch miesiącach przenieśliśmy go do swojego pokoju. Teraz spi do 12h ciągiem
Ogólnie jesteśmy przykładem tego, że należy słuchać swojej intuicji i olać złote rady. Wszyscy dookoła mówili nam, że będzie z nami spał do 8nastki. Że nie wolno z dzieckiem w łóżku, że nie wolno przy piersi itp...
Chwilę po roczku ale sypialnia syna jest przechodnia z naszą to trochę jakby nadal spał pod nosemA w jakim wieku dawałyście dzieci do swoich pokoi?
wlasnie bede miec tak samo jak wy. I nie wiem czy kupic cos osobno na dol do salonuJa tak właśnie kminie jak to wszystko ogarnąć. Przy pierwszym synu jak się urodził mieszaliśmy w kawalerce 26 m2, więc wszystko było pod ręką. Obecnie dom piętrowy i na piętrze są sypialnie, na dole kuchnia i salon. Nie wiem czy w ciągu dnia Malucha bujać na dole w gondoli czy dokupić jakieś dzienne łóżeczko?
W sumie to pytanie do dziewczyn, które już tak miały - gdzie wasze dzieci spały w ciągu dnia, jak dom piętrowy?
też mam zagwozdkę czy kupować coś do salonuwlasnie bede miec tak samo jak wy. I nie wiem czy kupic cos osobno na dol do salonu